Hematom v 6. tt. Máte někdo zkušenost?

twins_sovovi
14. pro 2021

Ahojky holky dneska na prvním kontrolním ultrazvuku nám řekl že mám hematom přímo vedle gestacniho vacku. Gestační váček je prý kulatý což značí je je zdravý. K hematomu mi nic neřekla poslala mě na kontrolni hcg což jsem jako nepochopila proč když mám těhotenství potvrzené od nich jsem z toho dost zmatená nevyjádřila se mi vlastně prakticky k ničemu 🤷‍♀️ máte s tímto někdo zkušenosti? Děkuji za jakoukoli odpověď.

luhana
14. pro 2021

@twins_sovovi
Ano, hematom je údajně častý jev. Já jej měla od 5tt, dostala jsem utrogestan, který jsem brala celý I.trimestr a měla jsem doporučený klidový režim. Vše bylo nakonec dobrý. Plod ten hematom poté přerostl. A to hcg mi na začátku také měřili 2x, aby se poznalo, že ten plod roste (když roste hcg, tak je to v pořádku) 😉👍😊 Hodně štěstí přeji 🍀

novacek21
14. pro 2021

@twins_sovovi ja měla 2 malé, které našli, když jsem začala v 7tt lehce krvácet. Pak se to hlídalo. U ivf jsou častější, vždy je důležité, jak velké a kde se nachází. Lepší, když nejsou nad plodem, aby ho při krvácení nevzali s sebou. Taky jsem měla klidový režim, Ascorutin a ještě něco na krev. Postupně se vytrácí, ale třeba vzniknou další. Držím palce. U mě zmizeli. Hlavně nic netahej. Držím palce 🙂

ito
14. pro 2021

Pote, co jsem byla prijata, ze potracim a nastesti se malej udrzel, jsem mela jsem velky hematom nad plodem. Nebylo to lehky, brala jsem utrogestan, snazila se opravdu dodrzovat klidovy rezim, ani jsem nezehlila a cekalo se az plod hematom preroste nebo se h. vstreba... vse dopadlo dobre.

me_druhe_ja
14. pro 2021

Měla jsem. Já byla objednana na gyn až někdy 8-9tt, ale kolem toho 6tt jsem začla hodně krvácet. Tak jsem šla na pohotovost a tam právě našli hematom, co prasknul a odchází. Embryo naštěstí nevzal sebou. Takže vše ok.

misamisenka
14. pro 2021

Měla jsem myslím cca v 7tt. Dost jsem jednorazove zakrvacela (jak kdyby mi prasknul kravy balonek), pohotovost, tam objevili hematon, utrogestan do konce 1. trimestru a klid (pracovala jsem z postele). Nejak se vstrebal/zmiznul. Miminko bylo v poradku.

t_e_r_k_a
14. pro 2021

@twins_sovovi Já ho měla přesně před rokem v 6. týdnu. Naštěstí malý, ale byl nad plodem. Slabě jsem krvácela cca týden a brala duphaston. Na příští kontrole v 10. týdnu už byl pryč 😊 Ale určitě to chce klidový režim.

anyyyn
15. pro 2021

Já ho měla v 9tt (na první kontrole), a byl docela velký. Dostala jsem utogestan a vitamíny, za dva týdny na kontrole byl pryč i bez klidovýho režimu. Ale je lepší si dávat pozor a šetřit se🍀

twins_sovovi
autor
15. pro 2021

@luhana
@novacek21
@ito
@me_druhe_ja
@misamisenka
@t_e_r_k_a
Dekuju moc holky za odpovědi. Dneska nám volaly že Hcg je super že se nemusím bát hodnotu jsem měla 18700. Ležím odpočívám celý dny jen na záchod a z5 do postele. Ale jedině co mě hrozně vadí je jak mi je hrozně špatně úplně mě to ničí kolikrát musím jít a pít lák z okurek, nebo popíjet kolu aby se mi zklidnil žaludek. Měla. Jsem před rokem to samé může to být progesteronem? Zavádím nepolykam 😏 dekuju holky uklidnil jste mě dost❤️❤️❤️❤️❤️
@anyyyn

anyyyn
15. pro 2021

Já to neměla, když jsem ho začala brát, tak nevolnosti už přestávali. Ale je možný, že každý reaguje jinak. Stejně jako celkově na těhotenství😉

ito
15. pro 2021

@twins_sovovi kdyz zavadis a nepolykas, tak by to uplne byt tim dle meho nemelo. Ja mela dalsi 2 tehotenstvi bez nej a bylo mi stejne strasne zle jako pri poslednim.

ito
15. pro 2021

Jo a i kdyz sem ho u posledniho pak uz po 3. mesici vysadila, tak sem mela jeste porad par tydnu nevolnosti. U me holt nezalezi na utrogestanu.

luhana
16. pro 2021

@twins_sovovi
Měla jsem take nevolnosti úplně od počátku. Vadily mi i vůně. Přešlo až tak nějak ve 4 měsíci a nesouviselo to s utrogestanem, ten už jsem pak neužívala.

misamisenka
16. pro 2021

Blbe mi bylo ve vsech trech tehotenstvich tak nejak stejne. Utrogestan jsem mela u prvnich dvou. Vlastne bylo nejhorsi asi posledni, bez nej.

twins_sovovi
autor
20. pro 2021

@anyyyn
@ito

@luhana
@misamisenka
Zle mi je pořád stejně žádný den neni lepší takže se postupně tak nějak zažívám že to tak prostě bude tak snad to odezní po prvním trimestru🙈❤️❤️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru