icon

Hematom v 9.tt - má se odplavit, ale mám čípky proti krvácení. Zkušenosti?

dominikahnilova94
23. říj 2019

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem v 9 tydnu těhotenství a včera jsem byla na pohotovosti s tím, že jsem začala krvácet. Naštěstí se ukázalo že je miminko v pořádku a roste ale našli mi v břiše hematom. Jinak řečeno srazeninu o velikosti 1 cm na 1,5 cm. Po věděli mi, že pokud to poroste o dítě přijdeme nebo se to také může odplavit. Dostala jsem vykladaci čípky do pochvy proti krvácení což nechápu když se na hematom má odplavit a nějaké vitaminy. Mamavit bohužel neudržím tak jako většinu jídla. Otázka zní má s tím nějaká maminka zkušenosti? Prý musím jen čekat ale to teď také není úplně jednoduché. Děkuji

kejvinka
23. říj 2019

@dominikahnilova94 měla jsem úplně to samé. Doktor mě chtěl i nechat kvůli tomu doma na neschopence, ale nakonec jsme se dohodli, že budu chodit víc na kontroly. Po týdnu už byl hematom menší a po dalším už tam nebyl.
Vše bude určitě v pořádku 😉Držím palce.

kiki1912
23. říj 2019

@dominikahnilova94 dostala si utrogestan? Pokud si dostala ten tak ten sem měla od začátku těhu na udržení jen jako pojistku a brala sem pouze do 13tt

svntvt
23. říj 2019

Ahoj, já Ti to vysvětlím 😂 já momentálně s hematomem ležím v nemocnici (jsem 14tt). Takze hematom se muze sam odplavit krvacenim, coz je ale riziko pro plod, ze ho to vezme s sebou. Tudiz se doktoři snazi docilit toho, aby nekrvacel ale sam se vstrebal. Ty ten hematom mas maly, do týdne/dvou muze byt pryc i bez zaspineni/krvácení. Ja mam prisny klidovy rezim, hlavně lezet, zbytecne se nenamahat at se to nerozkrvaci. Jinak misto utrogestanu (udajne má výpadek) jsem dostala Gynprodyl, obojí je to cca stejne, to je na zavadeni... Proti krvácení mi dávali do zily (krvacela jsem dost), ted místo toho ještě davaji tabletky (oboji se jmenuje dicynone). Takze hlavne v klidu a zadny stres,mas ho maly, to nic nebude. Drzim pesti

ito
23. říj 2019

@dominikahnilova94 jojo, bohužel nezbývá opravdu nic než čekat, doktoři s tím nic nenadělají. já měla hodně velký, raději jsem opravdu klidový režim dodržovala, 3 měsíce jsem neslyšela nic jinýho než, že prognóza je nejistá, ale pak už se zmenšoval a mimi bylo i větší, tak ok. jinak já po zjištění hematomu už špinila jen chvilku a většina hematomu se tím pádem vstřebala. utrogestan jsem brala, jde o to, že kdyby se hematom uvolňoval/uvolnil, mělo by to aspoň trochu pomoct miminku se udržet.

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

@svntvt ano přesně takové léky mám a mám také přísný klidový režim. Prý ke jedno kde ležím, sami s tím nic neudělají tak mě nechali jít domů, mockrát děkuji a držím palecky ať jste zdravá a mimi také 😊

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

@kejvinka děkuji moc také držím palce🍀😊

svntvt
23. říj 2019

@dominikahnilova94 je to presne jak pises, me si tu nechali jen kvuli tomu, ze chteli zastavit to krvaceni co nejrychleji, tzn. davali mi prvni tri dny roztok primo do zily, ma to rychlejsi ucinek, a taky kvuli tomu klidovemu rezimu, mam doma dvoulete dite a doktorka mi doporucila si odpocinout tady bez male 😂 ted si myslim, ze uz me kazdou chvili pusti... Taky moc drzim pesti,urcite to bude dobre, neboj

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

Dámy,holky, ani jsem nečekala na nějakou reakci. Moc jste mi psychicky pomohli a jsem o to klidnější. Víte v lednu jsme o jedno mimi přišli v 7tt. přestalo bít srdíčko a dost těžko jsem to snášela. Vše mockrát děkuji za odezvu a všem přeji brzké uzdravení a hlavně štěstí, zdraví a radost celé rodince každé z vás 😊😊😊😊 jsem Vám všem vděčná.

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

@svntvt tak snad brzy budete doma, určitě se jim stýská. Mám 5.leteho syna a ten byl hrůzou bez sebe aby měl sourozence v pořádku. Děkuji moc a přeji zdraví 🍀😘

ito
23. říj 2019

@dominikahnilova94 rozumím, taky jsem před tím hematomem přišla o miminko a teď už budu "za chvilku" rodit. dopadne to dobře!🍀

svntvt
23. říj 2019

@dominikahnilova94 ja dnes byla na kontrolnim utz a hned jsem se ptala co mimino a doktor mi rekl ze se o neho nemusim vubec bat, ze riziko je jen pri silnem krvácení a ani to nemusi znamenat uplne to nejhorsi. Ale je potreba se vyhnout namaze a tim tomu krvaceni. Pustil mi srdicko, ukázal nohy ruky a rekl, ze ten hematom zmizi sam (mam ho 40x15mm)... Tak snad 🙏😊

me_druhe_ja
23. říj 2019

Já jsem měla hematom v 6tt. Ani jsem o něm nevěděla, první kontrola byla až skoro 9tt. Ale jednou ráno jsem začala krvácet jasně červenou krví, asi hodinu, na dve vložky a tak jsem jela na pohotovost. Byl to právě hematom, který praskl a odešel sám. Naštěstí embryo bylo v pořádku a srdíčko už bilo. 🙂 Pak jsem teda ještě asi 10 dní spinila a od té doby mám vytok.😀 Ale od té doby už vše OK, za chvilku budu rodit. 🙂 Držím palce!

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

@svntvt tak to mam opravdu menší než máte vy. Snad bude vše v pořádku mě vyděsili nejvíce tím, že nedbali na to aby to mamince povedeli opatrně prostředí to na mě vychrlila jakoby nic... Hodně štěstí

dominikahnilova94
autor
23. říj 2019

@me_druhe_ja Děkuji moc a Vám upřímně gratuluji hodně šesti a zdraví... 😘

svntvt
23. říj 2019

@dominikahnilova94 ja tady za tu hospitalizaci potkala min.5 doktoru co me vysetrovali a kazdy z nich uplne jiny pristup. Treba doktorka, ktera mi ani nerekla,zda je mimino ok (jen stroze nadiktovala sestricce ,,plod plus,, = je srdecni akce, a ja pochopila co tim mysli jen diky sestricce, ktera se na me usmala a rekla, ze je mimino ok) az po doktora, ktery me uklidnoval, ukazoval mi mimino ze vsech stran, pustil mi srdicko...proste ten přístup lekaru se neda srovnavat,kazdy je jiny. Od nekoho to zni jako katastrofa, od druheho jako neskodna záležitost 😂 tak si z toho nic nedelej, kazdy je nejaky, bude dobře..

lenickakl
24. říj 2019

měla jsem hematom kolem desátýho jedenáctýho týdne ve stejné velikosti jako plod.. za týden na kontrole to bylo pryč.. bez jakýhokoliv zakrvácení, zašpinění.. doktor říkal, že kdyby to neměl vyfocený tak by nevěřil, že tam něco bylo..

radullah
24. říj 2019

@dominikahnilova94 taky jsme se poprali s hematomem na začátku tehotenství, dostala jsem utrogestan (2 ráno x 2 večer na zavádění), měla jsem ho zhruba velký jako ty. Vstřebal se do další kontroly 🙂 Nekrvácela jsem, jen lehce špinila...ale jsem po dvou potratech, takže vyšilování pořádný. Miminko to ustálo, za 2 měsíce mám termín 🙂 Držím palečky, aby to u tebe dopadlo stejně 🙂

zelenaesmolda
24. říj 2019

@dominikahnilova94
ano,musis cekat,hlavne byt doma a odpocivat protoze hematom je velke riziko potratu.mela jsem ho taky a dostala jsem 3 tydny nemocenskou.