icon

Hyperemesis gravidarum - těžké nevolnosti v těhu

fykyska
21. zář 2012

Ahoj holky, ráda bych zde vytvořila diskuzi na téma "hyperemesis gravidarum,, tzn. forma těžkých nevolností v těhu.. Prosím, budu ráda když se zde zapojí PŘEDEVŠÍM maminky, které si tímto prošly takže infuze, hospitalizace, následný režim jak v těhu tak ve stravě apod. Abychom tuto diskuzi rozvedli spíše v duchu osobní zkušenosti přímo s konkrétní diagnozou, protože ty maminky které znají vědí že není zvracení jako zvracení . Ráda bych se informovala a ráda bych touto diskuzí pomohla maminkám které tato diagnóza postihla..
😉 🙂

Díky všem

jako_mala_holka
13. únor 2020

Ahoj holky, predne musim rict, ze jak to tu procitam, je mi vas moc lito a citim s vami, vim, jake jsou to hrozne stavy... jsem tehotna poprve a bylo mi zle cca od 7tt... na kapackach jsem byla jen 3 dny, mela jsem torecan i v cipkach, no s lekama jsem zvracela jen 2x denne, jinak i 15x, nemohla jsem jist ani pit... vubec jsem nefungovala, cele dny jsem lezela v posteli, manzel mi nosil jidlo, byla jsem oblbla z toho torecanu asi, na druhou stranu jedine, co mi pomahalo, byl spanek... bylo mi dobre jen chvilku po probuzeni a chvilku po tom, co jsem vyprazdnila cely zaludek... desne krece :/ no zhubla jsem asi 7kg, ted jsem 23tt a jeste nejsem na puvodni vaze... po vanocich se to zacalo zlepsovat, ale nekde jsem ulovila kasel, ktereho se nemuzu zbavit a kdyz me to chytne, tak z toho opet zvracim... jinak se jen parkrat denne davim na prazdno, kdyz mi neco smrdi, predklonim se apod... okoli taky moc nechapalo, ale vetsinou jen dokud me nevideli, manzel je uzasny celou dobu, nastesti...
Drzte se ❤️

macik82
14. únor 2020

@locko pokud Ti nebude trochu lépe tak se zkus na kontrole zeptat na ten degan,mě dali ve špitále do kopačky Torecan,ten ale nic moc,ale ten degan doma mi zabírá tak,že jsem aspoň trochu schopna něco jíst a nějak fungovat.Vím,že to není moc výhra se tím cpát takhle brzo v těhotenství,ale říkám si,že když jsem byla totálně na odpis tak to asi taky pro minci není moc Ok.Doufam ze to brzo přejde abych ho mohla vysadit.Jinak jak tak čtu tak převažuje ten Torecan ten mi chtěl doktor tsky napsat,ale ze když mi moc nesedl už v těch kapackach,že mi dá ten degan.Hlavne se modlím ať to nemá žádné následky na prckovi.Jinak myslím,že ten kdo nezažil nemůže pochopit co jsou to za stavy...A jestli Ti je pořad takhle špatně tak raději jdi do té nemocnice,ono je to tady v ČR trochu podceňované,není to žádná sranda když neudrzis ani vodu.Ať je Ti aspoň o fous lépe....a máš pravdu člověk je zralý na psychiatrii...

macik82
14. únor 2020

@jako_mala_holka a kdy jsi prosím Tě vysadila úplně ten Torecan?

jako_mala_holka
14. únor 2020

@macik82 to si popravde moc nepamatuju, ale brala jsem ho urcite tak mesic az
dva.. pak jak jsem ho vysadila, tak jsem prvni den opet 10x zvracela, pak se to zacalo snizovat, spolecne s vysazovanim torecanu jsem zkousela brat homeopatika Cocculine... nevim, jestli zabraly nebo mi proste prestavalo byt tak zle, ale nakonec to ustalo... po vanocich jsem uz zvracela jen rano na lacno a behem dne mi byvalo obcas spatne a ted s tim kaslem, no...

macik82
15. únor 2020

@jako_mala_holka ty homeopatika jsem brala když mi ty nevolnosti začaly,nicméně potom jak se to rozjelo naplno mi to už nezabíralo...A teď už jsi kromě těch občasných nevolností normálně schopna fungovat?

jako_mala_holka
15. únor 2020

@macik82 tak jako... krome obcasnych nevolnosti, hrozne unavy, bolesti zad, toho blbeho kasle... jo, jako lepsi to je, ale zadna slava to se mnou neni 🙂 ja si prave myslim, ze mi homeo zabiraly, protoze uz mi to koncilo, ale nevim, tak jako tak jsem byla rada, protoze uz jsem nechtela hubnout a jit zas do nemocnice, to uz bych nedala...

locko
16. únor 2020

Já mám zatím dole 10kg,ale mám zásoby, takže si prcek má z čeho brát,na ten degan se zeptám, protože takhle se prostě nedá žít.Tuhle jsem se nestvala a dala si smažák... holky,to bylo něco hrozného, šíleného, smažáka fakt nedoporučuji,ta pachuť pak při tom zvraceni 🤮... Naštěstí v sobě už tekutiny udržím, dělá mi dobře vychlazená kojenecká voda s citronem, úplně nejhorší je čištění zubů,to prostě úplně dobře nezvládám, dentální hygiena šla do kopru úplně, jsem ráda, že to rychle projedu kartáčkem a i to občas nezvládnu.... nejvíce mi pomáhá spát,to je jediný čas, kdy je mi dobře. Na homeopatika jsem se v lékárně ptala, tam mi řekli, ať se poradím s odborníkem na homeopatika, že si takhle nic sami nelajznou a teď ve skupince homeopatie mi řekli, že homeo v těhotenství nechtějí moc dávat,tak nevím... prý ale mám vyzkoušet konopný čaj, dostupny ve zdravé výžive...zkoušel jste někdo?

sylvusska
16. únor 2020

@locko ty zuby jsem mela stejne, ja hned zvracela z te pachuti zubni pasty. Ono je nejlepsi spat. Ja si dokonce na ty 2 tydny nastehovala matraci hned za dvere pres stenu k zachodu, k oknu. Abych nechodila 10 kroku na zachod a jen vstala a byla tam. Jak mi bylo spatne, i tech par kroku bylo nad me sily tam utikat. No fuj...radeji na ten stav nemyslet. Drzim palecky, at je kazdym dnem lip a lip a aspon neco, at ti chvilkama pomuze. Ty homeo by meli byt v tehu neskodny... ale nezajimala jsem se zatim o konkretni, co se uziva. Caj jsem nezkousela, radili mi v lekarne zazvorovy, ale ja zazvor nemam rada ani tak, natoz v tomto stavu ho popijet si neumim ani predstavit.

macik82
17. únor 2020

@locko tak s tím čistením zubů to asi nedává v tom stavu nikdo.Taky uvazuji o tom jak ty zuby po těhotenství budou vypadat.Někdy si je čistím pozdě v noci,respektive brzo ráno to mi nebývá tolik zle.Mi je zle i když se myju,vadí mi vůně mýdla,šampónu...všeho.Dneska mě ke všemu ještě bolí hlava,tak to bude zase príma den..Ty homeopatika jsou dvoje přímo na nevolnosti včetně těhotenství,mě doporučila to cocculine,ale pak už mi to nepomahalo tak nevím.O konopném čaji jsem ještě neslyšela...Zázvor mi byl taky několikrát doporučován,ale ten já nemůžu ani cítit.

locko
17. únor 2020

O zázvoru mi taky říkali,ale jak píšete, nemám ho ráda ani za běžného stavu, teď bych to nezvládla,ty lízátka jsem samozřejmě zkoušela a nic 🤦....zuby si čistím už bez pasty,to byla vždy konečná hned v začátku. S hlavou bojuji už několik dní, myslím, že to mám od toho,jak stále málo piju,vypiju asi litr denně, ale i za to jsem ráda, když jsem neudržela vůbec nic. Jen mě hrozně štve, když vstanu,tak mám pocit na omdlení a fakt se bojím, že to semnou někde švihne...Do toho jsem stále nějak zahlenena a to mi taky nedělá vůbec dobře....

macik82
17. únor 2020

@locko více takových dní jako byl dnešek a jsem fakt jasná na psychiatrii,vždycky mě překvapí že může být ještě hůře.Za celý den jsem nebyla schopna vylézt z lůzka,naštěstí už mě ta hlava aspoň přestala bolet.A jak píšeš jak vstanu tak se jen modlím ať sebou někde nešvihnu,protože se se mnou točí celý svět.

locko
18. únor 2020

@macik82 já zase od včerejška zvracim celý den a všechno,dneska mě přítel vezl na gyndu, vyjít schody byl nadlidský úkol,ono už jen včera si umýt vlasy byl masakr. Měla jsem co dělat, abych se tam nervově nezhroutila a nerozbrecela se na celé kolo, fakt jsem se hodně držela.Napsal mi degan,s tím, že se může pět dní a pak se bude muset popřípadě hledat dál, ale prý toho moc není, navíc pokud se to nezlepší,tak mě čeká další hospitalizace, už jen prý kvůli zavodnění, prý jestli vypiju litr denně,tak je to fakt málo, navíc se i děsně loupu, mám strašně suchou pleť, lupy jsou šílené, celkově vypadám,jako bych měla lehčí fázi lupénky o moči ani nemluvím 🤦. Mě ta hlava dneska taky tolik nebolí, možná byl i venku špatný tlak, každopádně doufám, že mi ty prášky zaberou,ale upozorňovali mě, že po nich mužů být unavená a neměla bych řídit, což stejně nezvládám 🤦,v kabelce vždy nosím prázdný pytlík a i dnes jsem ho musela využít 🤮🤦. Fakt se zblázním.

macik82
18. únor 2020

@locko vím přesně o čem mluvíš,mě čeká kontrola ve čtvrtek a už se toho děsím teď.Už jen dát se trochu dohromady ať člověk může vyjít ven a bez sáčku ani rána🤢.Tak vidíš a já už ten degan beru 2 týdny či jak dlouho,se ho ve čtvrtek na to schválně zeptám..Jen se mi zdá že na mě nějak přestává účinkovat,zvracim daleko častěji.Já už měla i ATB kvůli nedostatku tekutin,měla jsem v moči nějaké koký či co.Říkám si,že jestli přeziju tohle tak už asi všechno.Nebýt rodiny,která kolem mě neustále lítá tak nevím...Pak dej vědět jedtli Ti ten degan aspoň trochu zabral..

locko
19. únor 2020

@macik82 to se ho schválně zeptej, podle mě po těch pěti dnech asi už nemá takovou účinnost, nebo nevím, proč jen 5dni, každopádně na zvráceni mi dneska bylo taky, jednou jsem měla fakt na mále a to ho beru třikrát denně. Jsem po něm fakt dost unavená. No já se děsím chvíle,kdy tchýně bude muset nastoupit do práce, teď si kvůli mě vzala volno,aby se postarala o malou. Pořád doufám, že to další den bude lepší,v kolikátém že jsi týdnu? Já momentálně 17+3, doufám, že do 20tt budu už ready, klidně zvracení po ránu bych přežila,ale ne celý den... Chtěla bych se zabývat už normálními věcmi: kočárek, vybavicka, jména a tak, jenže v tomhle stavu na to člověk nemá ani náladu a nebaví ho to.

macik82
20. únor 2020

@locko 11 týden,když už jsi tak daleko není možná aby Tě to každým dnem nepřešlo nebo se to aspoň nezmírnilo.Jà mám 8 kg dole,problém je že u mě už není moc z čeho brát..Ptala jsem se na ten degan,prý je to na stejné brdo degan,Torecan je to jedno,princip je prý stejný a ten zbytek ten ondasteron a nevím co mi tam ještě jmenoval jsou k dispozici jen v kapačkach a má to být daleko účinnější a samozřejmě silnější než to co se dá napsat na doma...Degan na 5 dní mi vysvětlil tak že za 5 dni by to mělo zabrat a potíže by měli ustoupit a není nutně to brát tedy déle,což však není případ těhotenství takže ho mám klidně brát dále.Napsal mi i ten Torecan,pokud bych ho prý chtěla zkusit...u nás byl k dostání jen v jedné lékárně-opět je prý jeho výpadek.Zatim pokračují na deganu i u nej občas zvracim ale ne tak jako bez něj..U torecanu je výhoda že je to čípek a nejdraždí žaludek.Kdyz vyzvracis degan jsi nahraná,další dávku můžeš až za 6 hodin.Taky ho beru trikrat denně....Takže asi tak.Jinak v čekárně se mnou vysmátá upravená těhule a Jà vedle ní zelená sotva dýchající a modlící se ať se nevybulím nebo nepozvracím🙈

locko
20. únor 2020

@macik82 no já už si taky rikam, že už by to mohlo ustupovat, ale nějak se to k tomu nemá. Do toho jsem dneska dostala průjem, takže fakt paráda,to málo co vypiju mi odejde ještě takhle 😡. Ten Torecan mi nezabíral vůbec,je pravda, že tam je taky napsáno brát max 6dni 🤷. Tak hlavní je, že to neublíží dítěti. Mě ten můj říkal, že kdyžtak budeme muset vymyslet něco jiného,koukal se ještě na jeden lék.Ten ondasentron je i v tabletách,ale momentálně nesehnatelny, takže k prdu a ten druhý lék, Zofran(stejná účinná látka, jako u ondasentronu),ten je taky v tabletách,ale o jeho dostupnosti nic nevím,i paní tady v diskuzi se o něm zmiňovala, že ten jediný jí pomohl,ale ze nebydlí v ČR. Každopádně jestli bude třeba k dostání v Německu,tak přísahám, že přítele ukecam,aby do toho Německa dojel.... Jinak ten torecan mám za to,mi způsobil taky průjem.... po tom deganu nejsi unavená? Já dokážu spát celou noc a půl dne. Dneska mi říkala tchýně, že volno v práci má do 12.brezna, jestli se to do té doby nezlepší, nevím,co budu dělat... no, dokážu si sebe představit na tvém místě. Já tam potkala známou, když jsem šla na odběry před prvním screeningem,ta už to měla za pár, vysmátá, že kdyby jí nevyšel test a nerostlo břicho,tak ani neví, že je těhotná....To je spravedlnost 😭😭.

macik82
21. únor 2020

@locko ten průjem máš z toho deganu,mi to tak několikrát taky udělalo.No zatím nebylo dne,kdy bych aspoň jednou nezvracela,i když ho beru třikrát denně.No těžko odhadovat kdy to skončí,protože co jsem pročitala diskuze,tak někoho to přešlo kolem 12týdne,někoho až kolem 16-18 týdne,někoho až 20 a jsou i výjimky kdy se to jen zlepšilo ale nepřešlo to ani do konce,což si nedokážu představit...To máš ještě skoro 3 týdny o malou postaráno,není možná,aby se to aspoň trochu do té doby nezlepšilo...Kolik vůbec má dcerka?Kontrolu mám až za 4 týdny,kdyby mi prý bylo hůře tak rovnou do špitálu s tím,že můj doktor mi už s tím stejně víc nepomůže👎Jinak unavená jsem jak kdy,taky záleží hodně na počasí...Ale je fakt,že někdy usnu kolem 6 večer a spím až do rána🙈

locko
21. únor 2020

@macik82 já tenkrát doufala v ten 12,pak v 16 a teď se modlím,aby to ustoupilo ve 20,jinak nevím,co budu dělat, ani si tu možnost nechci moc připouštět,malé budou v červnu tři roky, takže opravdu ještě tu péči potřebuje. Jo,taky mi můj doktor říkal, že pokud se to zhorší,tak znovu do špitálu.Na kontrolu mám jít za dva týdny,jestli se to zlepšilo, či nikoliv. To zvraceni se trochu zlepšilo,ale bolesti břicha, pocity na zvracení jsou stále, mám pocit, že ten degan ten žaludek fakt dráždí,jak je to tableta 🤷. Já když můžu,tak spím, což je fakt teď hodně často, pak se třeba probudím v noci a hodinu čumím do tmy 🤦. Nejhorší na tom všem je, že jak mě bolí žaludek, tak člověk neví, jestli to je z hladu,nebo jestli ho bolí, že ho prostě bolí a bolet bude i kdybych se na hlavu stavěla. Kdyby mě to břicho tak nebolelo a nechtělo se mi každou chvíli omdlít,tak bych dokonce řekla, že bych mohla relativně fungovat 🤦, protože zvracení jednou/dvakrát denně se dá zvládnout, doufám, že se mi to zase nevrátí do toho extrému,kdy člověk zvrací celý den a úplně všechno. Snažím se pořád zlepšit ten pitný režim, ale vůbec to nejde. Piju vychlazenou kojeneckou vodu z ledničky a do toho pár kapek citrónu,to jsem zjistila, že mi dělá dobře,tak to třeba taky zkus. Ale v 11tydnu mi nepomáhalo vůbec nic,jen ty kapačky ☹️☹️. Jestli to pro tebe už bude neun osne,tak bych na tvém místě jela, většinou tam člověka nechají tři dny a je to fakt pecka,jak se člověku uleví, já si normálně připadala jak feťák, kterýmu dali dávku 😂🤦. Ještě taky dost pomůže změna prostředí, já odjela na týden k mamce, tam se to relativně trochu zlepšilo (ale nevím, jestli to nebylo tím, že ve 12tt trochu klesá hladina hcg a pak zase stoupne),pak jsem se vrátila domů a bum jeli jsme znovu do nemocnice 🤦. Tam jsem tedy vždy jela, když jsem neudržela vůbec nic,ani chvilku,pane bože, jestli se mi tohle vrátí,tak to nedám 😭😭😭

macik82
22. únor 2020

@locko já jsem momentálně ráda,že to je aspoň tak jak to je,hlavně ať se to nezhorší,ještě teď mám v živé paměti,jak jsem zvracela celý den...Vodu s citrónem jsem zkoušela,ale nedopadlo to.Já jediné co piju je magnézia,je sice ochucená-grepová,ale to je jediné co můžu.Sladké nejíš vůbec,tak snad to tolik nevadí,ze je to ochucené a hlavně myslím,že lepší,než kdybych nepila nic...Tak to je jasné,že dcera potřebuje ještě někoho k sobě.Nicméně dceři je 9 a stejně vidím,že se to na ni odráží,takže to nebude nikdy asi dobré pro ty děcka,ale samozřejmě čím starší tím lepší...Změnit prostředí to jsem četla že to doporučují,jenže já jsem na nemocenské a to zase není tak jednoduché.Kdyz mám ale světlejší chvilky,tak aspoň odpoledne bývám u mamky,to mám vycházky.Se musím smát vycházky,jsem rada,že dolezu k autu🙈.To se mi taky stává,že v noci hodinu čumím do prázdná,tak se snažím přes den moc nespat,polud to jde.Stejně je zvláštní,že kdyby ty nevolnosti měly spojitost čistě jen s hladinou toho hormonu,tak už Ti přeci musí být dobře,kdyť podle toho grafu Ti to už musela hodně klesnout.....

locko
22. únor 2020

@macik82 magnezii jsem zkoušela a na mě tam je nejspíše hodně těch minerálů,ale tedy neochucenou. Dnešek tedy zase stojí za to,zvracim i ten degan, který je tedy pěkně hnusný 🤢. Čistě hormonama to asi nebude, protože jak píšeš, mělo by mi být už lépe a zatím to tak nevypadá, spíše to vypadá na další hospitalizaci, mě fakt mrskne,se ani nedivím, že některé ženy skončí na psychiatrii, já k tomu nemám vůbec daleko. Jsem zvědavá, co mi doktor řekne na další prohlídce,jestli vymyslí něco jiného, než ten degan...

macik82
24. únor 2020

@locko ještě ho bereš ten degan?Já se musím hlidat,abych do sebe co dvě hodiny něco dostala,aspoň trochu jogurtu nebo něco.No ono v tom stopro bude i něco jiného než ten hormon,protože jak jsi psala už jsem taky četla,že je dobré úplně změnit prostředí...Dneska tady mám psa,jinak je momentálně u ségry,tak jsem zvědavá jak ho půjdu venčit a jestli to přežiju🙈🐶.Ja se vůbec nedivím,že se někdo z toho zhroutí,to jsou stavy fakt pro silné jedince...

locko
24. únor 2020

@macik82 tak u mě dost zhoršení,zase bliju jak Alík,vyzvracim i ten degan,do toho to vypadá, že mám náběh na zánět močových cest, čůrám tedy dvakrát denně a teď po druhé mě to už začalo pálit, takže jsem fakt nadšená a pomalu smířená, že třetí hospitalizaci se nevyhnu. Co ty,jak jsi dnešek zvládla? Jako já beru od dětství léky na psychiku a jak teď zvracim,tak je v sobě neudržim,klepu se jak ratlík a jsem fakt před zhroucením. A to jsem na začátku věřila, že těhotenství bude probíhat dobře 😭

macik82
25. únor 2020

@locko já předtím dva dny nezvracela,včera jsem si to za ty dva dny zase vybrala nevím jestli mi něco nesedlo nebo se to opět zhoršuje,přitom podle grafu by mi teď měl ten hormon už k tomu 12 týdnu klesat,ale jak čtu co píšeš,tak si moc nadějí nedělám.....Já měla ten močák hned ze startu jak jsem byla ve špitálu a potom hned na to navázala kvasinkama..takže co více si přát. Včera jsem naštěstí nakonec vylézat nemusela,protože ségra si ho vyzvedla brzo.Tak jestli vyzvracíš všechno,tak i ty prášky a to Ti na té psychice moc nepřidá...Tak se drž ať se to aspoň trochu spraví....

macik82
25. únor 2020

@locko ve kterém týdnu Ti vlastně začaly ty nevolnosti?

locko
26. únor 2020

@macik82 tak nakonec jsem včera skončila zase v nemocnici, teď mi dělali i utz celého břicha a stejně na nic nepřišli, prý to ale není normální, takhle hodně zvracet v tomhle týdnu, nejhorší na tom je, že mám pocit, že ani ty kapačky moc nezabírají 🤦😭. Protože stejně zvracim. Nevolnosti mi začali asi v 7tydnu. Heled uvidíš, třeba se to u tebe bude postupně zlepšovat, přece jen každá jsme jiná.

macik82
27. únor 2020

@locko no zatím to moc nevypadá,že by mi mělo být od 12 týdne lépe...Co Ti dali zase ten ondasteron,či jak se to jmenuje?Jak dlouho si Tě tam nechají? Tak ať Tě tam brzy daji aspoň v rámci možností “dokupy”,ať můžeš zase domů.Myslim že jsi psala,že Ti to minule v nemocnici dost pomohlo....

locko
2. bře 2020

@macik82 jj,dali mi ten,ale to moc nepommohlo,pak mi tam dali Torecan injekční roztok a to zabralo, měla jsem vyšší jaterní testy. Včera mi už začínalo být zle,tak jsem si řekla o Torecan čípek a dobrý.Dneska mě pustili,napsali mi torecan čípky s tím, že by mi mohly teď zabírat, a představte si, že už se nevyrábí 🤦.

macik82
6. bře 2020

@locko ahoj,tak jak se vede,už je Ti lépe?To, že má Torecan opět dlouhodobý výpadek vím,protože mi ho doktor předepsal a v lékárně nikde nebyl,až na jednu,kde měli poslední balení...Já musela vysadit degan,protože jsem měla děsný průjem,nechápu,protože jsem ho brala tak dlouho a sice jsem myslím dvakrát průjem měla,ale hned to přešlo.A jako,že jsi měla zvýšené jaterní testy tak Ti ten Torecan nepomahal nebo jak to,že Ti teď začal zabírat,když jsi psala,že to na Tebe nemělo žádný ůčinek a v nemocnici Ti to zabíralo.A ten Torecan se bere jeden čípek denně,když je Ti zle,nebo jak?

locko
7. bře 2020

@macik82 je mi stále zle( a to dost), díky bohu už tak nezvracim,ale stále mám strach, že se to ze dne na den zhorší,jako to už bylo tolikrát. Zítra jsem přesně v půlce těhotenství 😂, díky bohu, doufám, že teď to začne utíkat rychleji..... Pořád stále málo piju, což je na prd, snažím se pít po troskach,ale to prostě nemám šanci vypít těch 2,5l. No v nemocnici,co jsem četla ve zprávě,tak to nebyl jen Torecan roztok,bylo toho mnohem,mnohem více, takže otázka je,co z toho vůbec zabralo. Ten čípek mi nejspíše zabral,jak jsem si ho vzala hned v počínající nevolnosti a pak jsem šla spát, takže to mělo taky vliv. Ten degan mě prohnal taky a už to raději nechci ryskovat, už jenom kvůli tomu pití. Torecan čípky jsem taky nakonec sehnala,ale snažím se jimi šetřit. Lékárník mi řekl, že s největší pravděpodobností už Torecan nebude, že mu to píše, že to není dočasně nedostupný,ale ukončeny. Ty jaterní testy jsem měla dát jako jednu větu,to nemá souvislost s těmi léky,jen s tím, že ten zdravotní stav není ok.Jinak já mám napsáno max dva čípky za den. Co u tebe? Jak ti je?

macik82
8. bře 2020

@locko Mě bylo teď o něco lépe,ale zase se to zhoršilo,možná to bylo tím,že k 13 týdnu ten hormon zase stoupá...Naštěstí teď zvracím minimálně,nicméně to nechci zakřiknout,protože obě víme jak rychle se to může zase změnit...Torecan mám doma ještě jsem ho ale nevzala,teď neberu nic,kromě homeopatik,byla bych šťastná,kdyby už to tak bez těch léků zůstalo...2,5 litru denně taky nevypiju..To už máš fajn,že budeš v půlce,to já mám před sebou ještě dlouhou dobu do půlky...Co čekáte,další holku nebo kluka?

Strana