icon

Hyperemesis gravidarum - těžké nevolnosti v těhu

fykyska
21. zář 2012

Ahoj holky, ráda bych zde vytvořila diskuzi na téma "hyperemesis gravidarum,, tzn. forma těžkých nevolností v těhu.. Prosím, budu ráda když se zde zapojí PŘEDEVŠÍM maminky, které si tímto prošly takže infuze, hospitalizace, následný režim jak v těhu tak ve stravě apod. Abychom tuto diskuzi rozvedli spíše v duchu osobní zkušenosti přímo s konkrétní diagnozou, protože ty maminky které znají vědí že není zvracení jako zvracení . Ráda bych se informovala a ráda bych touto diskuzí pomohla maminkám které tato diagnóza postihla..
😉 🙂

Díky všem

innocence
5. lis 2017

@mku
No, já bych se musela do druhého po téhle zkušenosti musela hodně dlouho přemlouvat 😀

A jinak já jedla sušenky. Jakýkoliv. Prostě sušenky. Měla jsem na ně chuť jako na jediné. A chleba s Nutellou. Prostě sladký 😁 pak postupně bramborovou kaši s kouskem masa a okurkový salát. Nebo těstovinový salát.

mku
5. lis 2017

@innocence to zapomenes 😉 po prvnim porodu jsem rikala, ze uz nikdy! Po dvanacti letech jsem byla nadsena, ze jsem konecne zase v tom... a i pred to sileny zvraceni bych si to klidne zopakla do tretice, kdybych byla aspon o pet let mladsi...

katerinakosnarova
5. lis 2017

ahoj holky , všem s touhle diagnozou posíláme s Terezkou hodně sil ! je to neskutečná úleva 🙂 naši princezně už je 7 týdnu jsem ráda že mám těhu za sebou, ale stálo to za to ! 🙂

zmrzlinka
5. lis 2017

@katerinakosnarova krásná princezna..... velká gratulace 👍

dee8
6. lis 2017

@mku
Já vím, že to za to stojí. Jen si tedy neumím představit, že budu ještě 6.týdnu takhle zvracet. Obdivuji tě, že by jsi šla do dalšího. Díky za radu. Bram.kaši jsem jedla. Teď ji nemůžu. Včera jsem snědla jednu broskev z kompotu. Kdyby aspoň ten žaludek nebolel.😢. Měla jste některá ten degan? Zajímá mě jestli pomohl.

karcoolkap1
6. lis 2017

@dee8 no jestli se degan v tehu muze,tak zkus. Me vzdycky pomohl kdykoliv...kdyz mi bylo spatne jen tak nebo z alkoholu 😇

dee8
6. lis 2017

@katerinakosnarova
Krásná holčička! Moc děkujeme za podporu. Člověk má pocit, že to nemůže vydržet a přežít😖. Závidím, že to máš za sebou. Já dnes zacla 12.tt a při představě dalších x týdnů nevolnosti jsem hotová

katerinakosnarova
6. lis 2017

@dee8 zkuste se zeptat na ondasetron 🙂 přestal mi zabírat torecan tak mi dali ondasetron v infuzi a pak na doma tabletky ... zvracela jsem až do 8mého měsíce ( u první do 7mého cca ) a když mi bylo doma zle dala jsem si tabletku a na mě zabíral 🙂 byla to i taková psychická podpora vědět že mám doma něco co mi pomůže ....

katerinakosnarova
6. lis 2017

@dee8 vím jak ti je :( psychicky jsem to ze začátku moc nezvládala byla jsem v nemocnici do 4tého měsíce a kolikrát jsem si říkala že to nemůžu zvládnout až do konce ... a teď si říkám jak rychle to uteklo 🙂 když se tak dívám na tu malou tak mi i hlavou probleskne, že bych šla do třetího , ale už teď u druhé mi začaly zlobit ledviny a játra tak si myslím že už by to tělo nezvládlo :/

mku
6. lis 2017

@dee8 me nepomohlo nic krome kapacek.

dee8
6. lis 2017

@katerinakosnarova
Torecan mi taky nezabírá. Ten ondasetron je něco podobného jako degan. MUDr mi ho dnes napsala, ale prý bych ho měla začít brát až příští týden. Od ukonceneho 12.tt. nevím jestli to vydržím. Jako naschvál ho ale v lékárně neměli a museli objednat. Tak zítra se tam budu muset nějak dohrabat. Fakt obdivuji, že jsi šla do druhého. Já jestli toto přežiji tak už nikdy. Každé jídlo musím do sebe cpát pod tlakem. Žaludek bolí a já jsem na nervy.

sinicka
6. lis 2017

@dee8
Ja jsem zkoušela homeopatika, degan, torecan, lízatka, studenou coca colu bez bublinek, cucat kostky ledu, mleko po lzickach, kojenecka voda, banany po ždibečkach, zlucnikova a zaludecni dieta ve špitále.. ale nic. Jedine co ti pomuze na par dni je kapacka. Tohle je hold obdobi ktere se musí přetrpet. Ja jsem jednou premluvila partnera, aby me odvezl ve 4 odpoledne na gyndu a tam jsem pozadala o potrat. Kdyz mi synka naposled ukazovala gynekolozka na ultrazvuku, dostala jsem hysterický zachvat.. brecela jsem a doted jsem si neodpustila ze jsem na neco takoveho vubec pomyslela. Muj drobecek.. u me se to tím 20.tydnem zlomilo, ale ranní nevolnosti furt mám. Ale vydrzim nezvracet a uz jim a piju na co mam chut. Bojuj bojuj bojuj 🙂 ja i kdyz jsem tim prosla, uz se tesim az budou prcci dva. Moje kamaradka blila az do konce sestinedeli a po 3 mesicich otehotnela znovu, a zas az do sestinedeli. Da se to zvladnout. Nejhorší je ta psychika. I kdyz uz by ti mohlo byt lip, ta psychika te tak uzemni ze blijes jenom z nervu.. ja sem treba byla uz 3 dny v pohode, mela jsem jet na vyšetření a uz vecer predtim jsem zas mela hlavu v záchodu až rana. Po vyšetření jsem prisla domu a uz jsem neblila zas do dalšího vyšetření. Bojim se totiz svoji gynekolozky :(

katerinakosnarova
6. lis 2017

@dee8 a mě doma leží nevyužitý asi nebydlíš v třinci že ? :/ taky jsem si na to druhé počkala 10 let a doufala , že nebudu zvracet a bylo to horší než u té první 😵 ale Terezka mi to vynahrazuje tím , že je hodné miminko 🙂 moc držím pěsti ať tě to přejde co nejdříve !!!! úplně se mi vybavují ty pocity :( chjo některé mají těhu že ani neví a některé si to vyžerou od začátku :( holky držte se všehny moc na vás myslím ❤

mku
6. lis 2017

@katerinakosnarova taky jsem si to vyzrala a taky mam moc hodne miminko 🙂

katerinakosnarova
6. lis 2017

@mku miminka za odměnu 😊

dee8
7. lis 2017

@sinicka
Homeopatika jsem zkusila taky, cocculine a nic. Lízátka taky nic a torecan byl taky k ničemu. Stejně jsem zvracela. Studená cola mi taky extra nepomáhá. Sice mi chutná, ale pod jazykem mám pak takovou divnou pachuť😖. Ten led zkusím taky. Díky za tipy. Jako poslední se upinam k deganu, ale jestli ti nezabral..To jestli se mi stane, tak to nedám.Nechápu, jak si to přežila. Já každé ráno se probudím a brečím, že to nejde vydržet. Já na potrat pomyslela už kolikrát. Ale to pak brečím taky. Zoufalstvim. Dítě jsem moc chtěla a je doslova vymodlene. Snažím se, ale při představě, že tohle bude trvat ještě pár týdnů jsem úplně zdeptana. Prala bych si být mrtvá. Nejhorší je, že mě bolí žaludek. Zvracení bych i přežila, ale žaludek je to nejhorší. Se máš, že už tě to přešlo. Psychika je potvora. Já zvracím v noci, i když nemám co, tak žaludek se zvedne a zvracím sliny a strašně krkam.😖

dee8
7. lis 2017

@katerinakosnarova
Nebydlím. Jsem z Prahy. Vůbec se nedivím, že jsi čekala 10 let. Prý se říká, že každé těhotenství je jiné. Nó asi jak u koho. Já čekám první a druhé už nikdy. Na tohle se nedá zapomenout. To je dobře, že je malá hodná.To je přesně ono. Všechny moje kamarádky a kolegyně z práce nikdo tohle neměl. Chodily do práce, samé hi hi a já tohle. Jsem četla na netu, že to postihuje 20 žen z tisíce. To máme kliku,co.😢

katerinakosnarova
7. lis 2017

@dee8 u nás to bude asi rodové moje maminka se mnou a ségrou si prošla tím stejným :( a to je 30let smutné , že se od té doby nenašlo nic moc co by pomohlo :( taky jsem si plánovala jak nebudu chodit do práce na jogu pro těhotné předporodní kurzy 🙄 a byla jsem ráda že jsem zvládla procházku ... naštěstí Adélka je už slečna a nemusela jsem kolem ní lítat spíš naopak mi pomáhala 🙂 nedovedu si představit mít malé dítě k tomu :(

sinicka
7. lis 2017

@dee8
Ah jo, beruško 😕 já úplně přesně vím, co prožíváš. Ja jsem si dokonce dala deku a polštář na WC a byla uz jenom tam... ono jak se to zlomí a přehoupne, tak začneš zapomínat a těšit se z mimíka.. 🙂 fákt. Jen se nedej. Když bude nejhůř, říkej si : jsem silná a zvládnu to, pro své dítě cokoliv! 😇

dee8
7. lis 2017

@sinicka
Já bych se na WC s dekou nevlezla. Máme malý záchod. Ale už jsem si taky říkala, že bych mohla být blíž. Zatím se z něj netěším😢. Jak člověk myslí na to, aby to co nejdřív přešlo. Nezapomenu ale nikdy. Už jsem si vzala jen degan, tak čekám co se mnou udělá. Jen jsem četla leták a když vidím ty nežádoucí účinky, tak mám úplný strach. V nemocnici mi napsali omeprazol, že žaludek to obali a nebude zvracet. Ha ha. Tak nejen, že jsem pořád zvracela, ale ještě jsem měla halucinace. To byla fakt hrůza. Kdybych věděla, že to bude trvat už jen týden, tak si řeknu ok. Ale když člověk neví je to na palici. Díky za podporu

stanulena
15. lis 2017

Ahojte spokubojovnice začala som 35rtt nič sa bohužiaľ nezmenilo je to fakt normálne aj v tomto týždni,že mi je nonstop 24 h zle od zaludka??!začínam mať úplne panik,že mi to ostane navždy (aj po pôrode) to by som fakt psychicky nevydržala a radšej by som zomrela!!!dní ubiehaju tak veľmi pomaly každý okolo mi hovorí,keď si už toľko vydržala :(.... vydržala,čo iné ostavalo?!je mi hrozne nerozumiem prečo v tomto storoci musí byť takáto diagnóza...absolútne som si neužila ani jeden moment z tehotenstva a to som sa tak vždy tešila,až raz budem tehu ako si to užijem :( bolo niektorej tiež dokonca tehu nonstop celý deň zle ?

zmrzlinka
15. lis 2017

@stanulena moc držím palce ať Ti je lip.Mne u prvního bylo hodne špatně prvych 5 měsíců a pak drobek lip,ale stejne jsem jenom sedela doma a snazila se nepoblit.Vydz....uz toas za pár.Po šestinedělí Ti bude lip 👍

sinicka
18. lis 2017

@stanulena
Je mi Tě opravdu líto. Drž se. Je možné, že se ti to zlepší až po šesti nedělí, kdy se hormony ustálí 🙂. Opravdu jsi vydržela hodně a já tě obdivuju. Jsi fakt silná. Třeba se to zlomí porodem a bude. Moje babička od prvního těhotenství v 18 letech zvracela až do svých 60 let -do přechodu. Při jakékoliv změně počasí, zpoždění autobusu, pozdní příchod decek ze školy nebo dedy z práce... prostě byla psychicky labilní na změny a stres.
Zkus si s někým promluvit, kdo te psychicky rozebere. Mne to pomohlo.. Kamarádka, která se zabývá alternativní léčbou atd. me rozebrala v tom smyslu, jestli jsem na dítě opravdu připravena, jestli ho přijímám ve všech "úrovních " (vhodný partner, vhodná doba, vhodna finanční a životní situace, vztah s mými rodiči, sourozenci, a s rodinou partnera.) Kdyz jsem přestala zvracet a uz mi bylo jen zle, objednala jsem se k opravdovému psychologovi.. trvalo mu 3 hodiny a všechny mé problémy byly pryč... Ať už to bylo placebo nebo ne, jsem jim vděčná. Fakt jsem myslela že se uzvracím k smrti...

dee8
19. lis 2017

@innocence
@sinicka
Ahoj, tak píšu po delší době. Bylo mi hrozně, nevydržela jsem a jela do nemocnice. Narvali tam do mně kapaček.. 5 dní jsem tam byla. Už jsem doma. Zítra začínám 14.týden. můžu jíst a nezvracím, jen musím málo a pořád něco, žaludek mám trochu na vodě. Nejhorší je to ale večer, vůbec to nechápu. Pořád si říkám, už ať je leden, aby to bylo lepší. Nejlíp květen, aby byl prcek už venku. Ještě přežít 6.měsíců:zipper_mouth:

sinicka
19. lis 2017

@dee8
Ahojky. Tak to je paráda, že uz piješ a tak. Snad ti to vydrží 🙂.. ja mam zaludek na vode jeste teď .. odpočívej a neprepinej se.. 🙂 musis nabrat tu silu,co jsi ztratila.. drž se!

dee8
19. lis 2017

@stanulena
Ahoj, na tvém místě bych šla na ty kapačky. Jak jsem byla minulý týden, vždy dělají rozbor krve. Chybělo mi strašně minerálů, vitamínů...Fakt všeho. To není dobré pro Tebe ani prcka...Trpět doma nemá cenu.

dee8
19. lis 2017

@sinicka
Díky! Já doufám, že to vydrží. Se máš, že už jsi ve 23.tt. Já už se těším až budu aspoň ve 20.tt, že si člověk řekne hurá v polovině😀. Jen tedy že máš stále žaludek na vodě...ale už nezvracís,ne? Však chodím spát v 8 a vstávám v 8. Během dne trochu uklízím a ležím🙂

innocence
19. lis 2017

@dee8
Ahoj, je moc dobře, že jsi šla do nemocnice. Člověka ty kapačky opravdu nakopnou. To nejhorší máš už za sebou, určitě. Důležitý je,že v už udržíš jídlo a tekutiny.
Já mám žaludek na vodě stále. Nezvracim, ale je mi blbě od žaludku celý den, po jídle se to zmírní, jakmile mám hlad, je to nejhorší. A večer každý den křeče v žaludku. Nemůžu se dočkat dubna 😀 už ani nevím, jaký to je, když je člověku dobře 😀.
Tak se drž 🌷

sinicka
20. lis 2017

@dee8
No sem tam se ještě pozvracim. Když jdu do poradny nebo na nejakou kontrolu, na pracák a tak. Prostě z nervů.. jsem stresátor 🙂 přešlo mi to do těch rannich nevolností, takze kdyz vstávam az na obed tak mi je dobře 🙂.. upřímně nemám vůbec chut na zeleninu a ovoce a ziju jen na gyrosu a Mekači. Ale dela mi to dobře. Obcas mam depku, ze prckovi nedopravam vitaminky. Ale spoleham na své telo. Snad mi nic nechybi 😃

dee8
23. lis 2017

@sinicka
Jaj, tak to máš fakt z nervů. Zkus na to nemyslet, i když mě se to radí. Všichni mi dávají rady, nemysli na to, zabav se..jenže ono to není tak jednoduché😢. Tak to je dobré, jen ranní nevolnosti. Já mám tedy spíše večerní. Ráno se mi občas obrátí žaludek a plivu sliny. Předevčírem večer šla celá večeře ven. Já tedy musím mít dietu. Takže rizoto, brambory. Z ovoce jim jen jablko a banán. Jo depku mám taky a to pak brečím, že to nemůžu ještě 5,5měsíce vydržet. Se tak máš, že už si 24.tt.

Strana