icon

Jak odmítnout císařský řez kvůli zdravotním komplikacím?

dendys97
12. pro 2022

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli kde odmítnout císařský řez.
Mam poševní přepážku a lékař mi řekl ze porod by musel být zakončený císařským řezem který ja nechci.
Mam stálého partnera a oba dva bychom chtěli prcka ale me i jeho cs prostě odrazuje.

Strana
z11
martinka0209
15. pro 2022

@dendys97 to já se bojím taky císaře,ale kdyby šlo o zdraví měna dítěte,tak neváhám a jdu do toho

dendys97
autor
15. pro 2022

@martinka0209 já uvidím zda půjdu do toho nebo ne

vikisik
15. pro 2022

@dendys97 jestli tě netlačí čas nebo jiné okolnosti, tak se ještě o dítě nepokoušej. Zdá se, že nejsi v takové životní fázi, abys to přijala i s tím, co k tomu může patřit. Nech to uzrát.

dendys97
autor
15. pro 2022

@vikisik počkáme ještě na konzultaci a pokud by to prostě nešlo tak se vrátíme k antikoncepcí a zkusíme jine možnosti

evka_slovenska
15. pro 2022

@dendys97 Ehm... mela jsem cisare, blbe to bylo 3 dny? Ano, bricho bolelo. Ale nic co bys neprezila a mela se diky tomu vzdat vlastniho zdraveho ditete. Po trech dnech uz mi bylo mnohem lip, po peti dnech kdy me pustili domu jsem jen opatrne musela vstavat z postele. Po 10 dnech jsem uz ani nevedela ze nejaky cisar byl. Je to brisni operace, ale v zivote te takovych muze potkat mraky....

dendys97
autor
15. pro 2022

@evka_slovenska ja byla akorát ma slepaku

evka_slovenska
15. pro 2022

@dendys97 A prezilas to 🙂 hele ver, ze na svete jsou mnohem horsi veci....

veronicka89
15. pro 2022

@mari90 paní ale to jestli si vybere císař nebo ne může ovlivnit..vaše srovnání nechápu.

maxulekapcule
16. pro 2022

@evka_slovenska to taky nechápu, vzdat se kvůli tomu vlastnímu dítku. Mě to teda bolelo fest, ani otočit jsem se nemohla. Ale třetí den jsem šla domů a domu se taky sama odvezla autem. Přežít se to dá

dendys97
autor
16. pro 2022

Někomu přáno není

klokanka31
22. únor 2023

@dendys97 Tady si můžeš přečíst co se může stát při odmítnutí císaře
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/491322-...

laxesis
22. únor 2023

Mě by hrozně zajímalo kde bereš, že po přirozeném (a u tebe pravděpodobně velice komplikovaném) přirozeném porodu je rekonvalescence rychlejší 😅 já rodila přirozeně, díkybohu možná dřív a malé mimčo, protože větší dítě by ze mě dostávali špatně. A rekonvalescence po tomto přirozeném porodu trvala půl roku, byla jsem roztrhaná pomalu až na zádech. Nic horšího než neustálé přešívání neznám. Kámošky po císaři byly po šestinedělí jak ryby, já ještě ani neseděla. Pokud ti hrozí tohle, tak o tom popřemýšlej.

laxesis
22. únor 2023

...a ještě teda podotknu, že i plno matek , co rodily přirozeně, nemají ze začátku k dítěti vztah...já taky neletěla na obláčku plném lásky. Mrňous pro mě byl jako cizí, však jsem ho neznala...taky to trvalo, než jsme si sedli, tohle ti potvrdí hodně maminek... nicméně už jen to slepé uvažování o ledasčem vypovídá, dobře si dítě promysli.. mimochodem pokud se bojíš o vztah s tvým dítětem po sekci, jak si vyvineš takové pouto k adoptovanému, které ani není tvoje? o to už se nebojíš?

zaludova
22. únor 2023

Můžete, jen riskujete vězení. https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/doma...

zaludova
22. únor 2023

Můžete. Jen v případě průšvihu Vám hrozí vězení, tak jen abyste to věděla. Viz dnešní článek na idnesu.

veronikav31
22. únor 2023

@laxesis mám podobnou zkušenost,u dcery jsem měla akutního císaře,během pár dní jsem litala jak frcka.u syna byl přirozený porod, sešívana zepředu dozadu.nemohla jsem stát,ležet natož sedět.dlouho jsem se léčila,byla se na přešití.

merope
23. únor 2023

@laxesis Tak já třeba byla v nemocnici na čištění jizvy měsíc a kousek po porodu. Pak už řekla doktorka, že ok, že to už můžeme zkusit nechat zarůst. Přešívání mi jako alternativu nabízeli.

laxesis
23. únor 2023

@merope no, lepší to celé zapomenout 😅 mě se špatně hojí veškeré jizvy, navíc se jakoby vyvrací ven, takže nejen přešití, ale 2x znovu stříhali, nemohla jsem se ani vyčůrat, cévkovali...příšerné, nepřeju to nikomu..tentokrát zvažuju císaře, protože znovu toto nedám.

merope
23. únor 2023

@laxesis Pokud se ti jizvy blbě hojí, může být ten císař mnohem horší. Nechci teda strašit. Ale těch problémů po císaři mám v okolí mnohem víc než problémů po přirozeném porodu.

bara88
23. únor 2023

@laxesis a po císaři snad nemáš jizvu?

laxesis
23. únor 2023

@merope jasný, já s tím počítám, že asi nemůžu čekat úplně rajskou zahradu ani v jednom případě, ale už to navrhovali i na gynekologii, nejsem dole úplně v pořádku doteď, plus je stále dost možné, že větší dítě bych protlačila těžko:/ každopádně nějak to bude muset dopadnout, začínám 4 měsíc, jsem nakloněná nechat si poradit od lékařů🙂

laxesis
23. únor 2023

@bara88 máš, ale vzhledem k tomu, že větší dítě ze mně přirozeně nedostanou (rodila jsem 35+2 a i to byl problém), tak se tomu pravděpodobně stejně nevyhnu ani tak.. zatím mám od lékařů informaci, že v mém případě to bude jednodušší🙂 já chtěla původně porod s dulou, plno porodních plánů a kde co...ale realita toho, co se dělo mě tady ten přístup obrátila... kdybych byla "jen" normálně nastříhnutá a sešitá, tak to by bylo něco jiného, to bych to chtěla přirozeně zkusit znovu, pokud by k tomu lékaři byli svolní samozřejmě.

merope
23. únor 2023

@laxesis Jako jo, pokud doktoři (vzhledem ke stavu "dole") doporučí císaře, tak je to asi lepší. Já taky měla kupu plánů - no a rodila jsem 32+6 a císařem...

laxesis
23. únor 2023

@merope jojo, nejsem typ, co by se s lékaři hádal, akorát si ráda vyslechnu více názorů...myslím, že snad ví co dělají, s Podolím mám fajn zkušenost, tak jim věřím🙂 a teda, to je taky brzy :X

Strana
z11