icon

Jak řešit otoky nohou ve 24. týdnu těhotenství?

lenca11111111
27. kvě 2023

Ahoj holky, jdu si opět pro radu. Nevím, jestli je to normální, zřejmě asi jo, ale jsem teprve 24tt a začínám šíleně otékat. Ruce ani obličej ne, jen ty nohy. Po celém dnu skoro nemůžu chodit. Tlak v poradnách vždy OK, bez bílkoviny. Dostala jsem Detralex, ale mám pocit, že vůbec nepomáhá. Co s tím ? Do rána splasknou, ale stačí málo a už to jede. Ke všemu se mi na kotnících začínají dělat nějaké červenofialové mapy 😲

V příloze přikládám fota.

Co pomáhalo Vám ?

Jak řešit otoky nohou ve 24. týdnu těhotenství?Jak řešit otoky nohou ve 24. týdnu těhotenství?Jak řešit otoky nohou ve 24. týdnu těhotenství?Jak řešit otoky nohou ve 24. týdnu těhotenství?
palja
27. kvě 2023

@lenca11111111 já jsem v prvním těhotenství taky měla nohy jak "konve" cca od půlky těhotenství. Moč byla vždy v pořádku, tlak taky. Dr mi poradila koupit si kompresivni punčochy a dát si je hned ráno než nohy otečou a na noc sundat. Po porodu jsem měla potom hrozně oteklé nohy, lýtka jsem měla tlustá jak stehna. Tchyně mě strasila, že mám určitě něco se srdcem. V porodnici mi řekli, že je to normální, že jsem hodně zavodnena a zadrzuju vodu a až pořádně nastoupí laktace že se to upraví. Já jsem myslela že mě schválně odbyli, aby neměli se mnou starosti. Když jsem vylezla z pokoje, tak jsem si všimla, že takové nohy a kotníky má každá druhá maminka. Do konce šestinedělí se to spravilo a já jsem měla zase normální nohy.
Ve druhém těhotenství jsem si dávala punčochy už od začátku. Nohy tolik nenatikaly, ale bolely. Moč, tlak v pořádku. Ale od cca 30tt jsem měla zase strašně oteklé ruce. To bylo něco šíleného. Ruky jak lopaty, strašná bolest, oteklé prsty mravenčení v nich. V noci jsem nemohla ani spát. Nikdo mi nedokázal pomoct, že až porodím, tak se to zlepší.
Pak zase v šestinedělí se to upravilo.
Takže to je moje zkušenost. Žádné jiné komplikace to neznacilo.
Jinak pomohly ty komptesivni punčochy, při sezení a ležení dávat nohy nahoru a studené koupele nohou.

monuleee
27. kvě 2023

Chuderko, já měla taky brzo dost otekly, ne teda tolik ale taky to bylo dost

lenca11111111
autor
28. kvě 2023

@palja Tyo, to zní dost strašidelně 😨 😀 Nemáš fotku ? 🙂 Musela sis taky užít svoje... máš můj obdiv ! 🙂

lenca11111111
autor
28. kvě 2023

@monuleee Právě a to jsem teprve na začátku a velká horka před námi... přemýšlím, že si pořídím nějaký mrazák v životní velikosti a tam se budu chladit 😂😅

palja
28. kvě 2023

@lenca11111111 fotku nemám, ale měla jsem to ještě horší než ty. Prostě někdo to tak bohužel má. Musela jsem to přetrpět. Žádné nejkrásnější období v mém životě to nebylo.

monuleee
29. kvě 2023

@lenca11111111 🤣 no jo, je to protivný, mě nepomohlo nic, ani nohy nahoru, masáže, nic. A horko...k tomu vybuchovaly moje hormony takže si se mnou ostatni užily