icon

Je horečka na začátku těhotenství opravdu nebezpečná?

nika110818
27. únor 2023

Ahoj, jsem v 5.tt, takze uplny zacatek. Bohuzel, dostala jsem po 3 letech opatrnosti prvne covid, zrovna ted. 😢 a aby toho nebylo malo, dnes jsem mela teplotu, 38,4. Dala jsem si hned jeden paralen, do pul hodky teplota klesla, snad se uz nevrati. Prosim, mate zkusenost s horeckou na zacatku tehu? Cetla jsem, ze je moc nebezpecna. Je mozne v prubehu tehu zjistit, jestli horecka neco nenapachala nebo mi zbyva jen cekat do porodu? Vim, ze je 1. a 2. screening, ale odhali vsechny pripadne vady, ktere by mohla horecka zpusobit? Predem mockrat dekuji.

lv
•
27. únor 2023

Je dost pravděpodobné, že kdyby došlo k vážnějšímu poškození, tělo by samo plod vypudilo. To je takové hop nebo trop, v 1.trimestru. Ale jedna teplota nemusí udělat nic, skoro každá byla v těhotenství někdy nemocná, brala léky, atb..
Zjistit se to nedá, i po porodu nikdo neřekne, že třeba nějaký problém je nasledech horečky v počátku těhotenství. Držím palce.

nika110818
autor
•
27. únor 2023

@lv dekuji

jjasmina
•
27. únor 2023

@nika110818 1. trimestr je všeobecné bud anebo, tak spíš uvidíš, nemusí to být ani horečkou.. Tak se neboj

evellin123
•
27. únor 2023

Ahojky mě dokonce doktor říkal, že až teplota přes 39 může mít vliv na miminko,takže 38.4 je ještě v normě 😉

nika110818
autor
•
27. únor 2023

@evellin123 moc dekuji, to mne trosku uklidnilo. 😊 k lekarce jdu az za 2 tydny, tak doufam, ze bude vsechno poradku.

ivivi
•
3. bře 2023

Ja v 9tt prodelala anginu a teploty mi obcas vysvihly nad 38, takze jsem srazela. Obcas jsem musela vzit i dva paraleny, abych teplotu srazila. A vsechno je v poradku😊Ted jsem v 26tt a cekame skritka v cervnu😊

nika110818
autor
•
3. bře 2023

@ivivi moc dekuji. Preji hodne zdravi, at je vse v poradku. A muzu se zeptat, co vam rekl lekar? Kdyby cokoliv, ukazalo by se to na UZ a v krvi pri screeningu? Dekuji. Ja jen jedu k lekari az pristi tyden, tak uz jsem se nemuzu dockat.