Jedno dítě v děloze, druhé mimo dělohu. Máte zkušenost?

vali1
29. zář 2014

Ahoj holky, prosím Vás o Vaše zkušenosti.
Lékař mi dnes řekl, že by se mohlo stát za mými bolestmi v levé části břicha druhý plod. který je mimo dělohu. Jsem v 5+1, příjde mi, že už by to mělo být vidět.
Můj dotaz, kdyby to tak bylo, dalo by zachránit zdravé mimi v děloze?
Vím, že mi budete psát, ať nestresuju, mám už vyšší věk a moc jsme se začali těšit. Má prosím někdo s touto situací zkušenost?
Díky za odpovědi

luciebx
29. zář 2014

a dr videl neco mimo delohu? ono v zacatcich fakt bricho poboliva jako cert... asi bych si nechala udelat nekde jinde podrobnejsi utz od jineho dr.. pac dva zavery jsou lepsi nez jeden... zkus se rychle objednat nekde kde ti to pekne prozkoumaj zda je neco mimo delohu..

vali1
autor
29. zář 2014

Nic tam neviděl a mám přijít ve čtvrtek. To proto mě to stresuje.
Holky, pokud jste navštívily dr. a ten vám potvrdil těh., po jaké době jste se měli dostavit znovu? Já po třech dnech ...

vali1
autor
29. zář 2014

@luciebx na pohotovosti v neděli mě dělali taktéž utw, neb jsem měla křeče a prasklou cystu, ale ty křeče a bolesti byly na druhé straně než byla cysta... díky za reakce 🙂

luciebx
29. zář 2014

@vali1 ja den pred zjistenim tehu mela takovy bolesti ze kdybych nevedela ze sem mela slepak davno venku tak sem myslela ze to je on... fakt hrozna bolest.. sem se kroutila v krecich.. brecela.. atd... asi bych nesla na pohotovost ale treba na specializovane spracoviste, kde ti udelaj podrobnejsi utz.. nebo pockej ty tri dny.. za tu dobu uz by melo byt neco videt pokd je to mimo

vali1
autor
29. zář 2014

Pohotovost- myšleno- porodnice Zlín, Mudr. Kapacita, -ale těšíš mě, vím, že určité bolesti jsou normální, jen rozeznat hranici bolestivosti. Mám už za sebou jeden samovolný p., tak jsem nesvá.
Předtím to byla cysta a s manželem jsme mysleli na nejhorší.

vera_vila
29. zář 2014

já jsem byla na UZ a potvrzení těhu poprvé zhruba 7 týdnů od pozitivního testu, dřív to prý nemá cenu kvůli srdíčku... Každopádně to záleží na dr. Jinak ohledně těch bolestí, pokud viděl mimi v děloze, už by musel vidět i plod mimo dělohu (pokud se nestalo, že by k oplodnění a uhnízdění mimo dělohu došlo později)... Každopádně si myslím, že pokud by k tomu došlo, tak lze mimoděložní těhu odstranit laparoskopicky, aniž by se dělohy vůbec dotkli a ovlivnili tak zdravý plod v děloze... Uvidíš po další kontrole...

vali1
autor
29. zář 2014

@vera_vila díky moc, to jsem chtěla vědět 😵

babka
29. zář 2014

@vali1 neboj, na začátku těhotenství jsem ležela v nemocnici s podezřením na mimoděložní těhotenství a současně jeden plod byl v děloze. Všichni lékaři mě uklidňovali, že kdyby se to potvrdilo, tak miminku v děloze se nic nestane.

vali1
autor
29. zář 2014

@babka děkuju a jak ti to dopadlo?

vali1
autor
29. zář 2014

@babka už vím- Kristýnka 🙂

anetka1701
29. zář 2014

Mně přijde, že dr. zbytečně stresuje... Začátek těhotenství bolí - kor pokud máš srůsty nebo nějaké jiné problémy... Snad bude vše OK, doktoři umějí zázraky (téměř) na počkání, neboj :o)

vali1
autor
29. zář 2014

@anetka1701 🙂 díky, taky mě napadlo, že kdyby mi to neřekl, jsem klidnější, takhle ještě víc rozhlodal moji obavu. Díky za podporu. Tentokrát to vyjde 🙂

babka
29. zář 2014

@vali1 přesně, jak jsi zjistila 🙂 Mimoděložní se naštěstí nepotvrdilo (a to doktoři dokonce něco na vaječníku viděli) a narodila se Kristýnka. Moc držím palce, ať jste taky v pořádku!

sonislavab
1. říj 2014

Mám podobnú skúsenosť, mala som ozaj veľké bolesti v podbrušku v 6tt a doktor mi naznačoval, že sa asi jedná o mimodeložné tehu, lebo nevidel absolútne nič(tehotenstvo potvrdila iba krv) a dokonca mi dal foto z ultrazvuku, že keby som cez víkend išla na pohotovosť... bolesti prešli a deti sú dve🙂

vali1
autor
23. únor 2015

@babka
@anetka1701
@vera_vila
holky omlouvám se, že jsem nedala vědět. Děkuju za tehdejší podporu, nějak jsem se tehdy na koníkovi tolik neorientovala, tak dávám vědět aspoň teď.
Mimoděložní se nepotvrdilo, ale je fakt, že na další návštěvě byla lehce vidět i druhá dutinka na kraji dělohy , což jsem si všimla i jako laik. ta pak ale o týden zase vymizela, takže říkal lékař, že by to mohlo být syndrom vymizejího dvojčete, ale nic není potvrzené.
v každém případě se radujeme, že se nám narodí v květnu holčička. děkuji 🙂

vera_vila
23. únor 2015

@vali1 tak to velká gratulace 🙂

babka
23. únor 2015

@vali1 Taky moc gratuluji! Ať se vám daří 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru