icon

K jakému doktorovi jít v těhotenství s bolestí v krku?

hlava5
16. lis 2015

Krásný den koníkovky - mám malý dotaz ....

V noci mě začalo strašně bolet v krku - špatně se mi až otvírá pusa a bolí mě od toho celý člověk. Měla jsem 38,0°C, ale teď nemám teplotu. Obvodní paní doktorka mi řekla, že takovéto věci řešit nebude, že mi nechce předepisovat atb a nic riskovat, že se bojí .... a ani žádný ohlas na to jestli se mi rozjíždí angína nebo tak jsem nedostala....

Mám tedy spíše jít ke gynekoložce, která určitě ví co mi předepsat, ale jak to udělat - nechci jít mezi maminky, dámy, které budou v čekárně sedět a čekat nebo třeba počkat a zajet si raději na pohotovost večer (a zase nevím na jakou - gynekologickou nebo normální). Děkuji předem za odpověď.

evulina77
•
16. lis 2015

zavolej si na gyndu a domluv se s doktorem, co máš dělat. Tvoje doktorka je šílená, to nemyslí vážně. Případně se zeptej gynekologa, které případné antibiotika můžeš, nebo co v žádném případě nemůžeš. A s tím bych opět navštívila svou doktorku, případně se domluvila s gynekologem, jestli mu tvoje doktorka může zavolat a probrat možnou léčbu...

tulikiss
•
16. lis 2015

promin ale tvoje obvodni je pekna krava, od ceho tam teda je. na gynde ti s timhle nepomuzou,normalne te posle za obvodni, protoze ta to ma resit. na pohotovst muzes ale na normalni ne gynekologickou a pocitej ze si tam hodne pockas a asi i neco odneses navic, navic tam vetsinou vedi jeste vetsi kulovy co predepsat tehotnym. Ja resila taky problemy v tehotenstvi a normalne je resil obvodak.

mercedesse
•
16. lis 2015

tohle musí řešit obvodak. To ze se ji nechce je pěkný, proč neudělá odběr na crp? Musí přeci vědět, jaká atb může předepsat v tehotenstvi. Pohotovost určitě normální ne gynekologie.

martinkka
•
16. lis 2015

Obvodní doktorka by měla vědět, co ti může v těhotenství napsat, nebo se mohla poradit po telefonu třeba s tvojím gynekologem. Když jsem byla v těhu nemocná šla jsem normálně k obvoďačce a ta si našla, který léky mi může napsat, s bolestí v krku bych na gyndu nechodila, hlavně ne mezi ostatní těhule. Když tě takto obvoďačka "odbila", zašla bych na ORL a nenechala se odbít. Vim, že těhule moc doktoři "neradi ošetřují", ale nedá se nic dělat. Kdyby zas nevěděli co s tebou (i když by teda rozhodně měli vědět, jaký antibiotika můžeš), šla bych na pohotovost - buď normální dospělou nebo ORL, ne gynekologickou.

betelgeuzz
•
16. lis 2015

POkud to obvoďačka nechce řešit, šla bych na ORL. Neléčený zánět může v těhotenství udělat víc škody, než správně vybraná ATB. Nejlépe si tam zavolat a zeptat se, jestli tě vezmou, ať zbytečně nesedíš mezi nemocnými. Asi bych uvažovala o změně praktické doktorky. A pohotovosti bych se spíš vyhla, tam kolikrát slouží doktoři z jinýho oboru a předepisují léky, které znají. Kamarádce tak na bolest v uchu předepsali ATB na močové cesty, protože tam zrovna sloužil urolog.

loc
•
16. lis 2015

To teda koukam... Co to je proboha za doktorku??? Pro me by takovy pristup byl okamzite duvod k jeji zmene. Predepsat atb tehotnym patri mezi zakladni dovednosti praktickeho lekare, na gynde se toto neresi. Byt tebou, zavolam na gyndu a tam jim reknu, co ti ta doktorka rekla a zeptam se, co dal. Pravdepodobne te poslou na orl, tam se na tebe sice budou divat dost divne, ze tam jdes s "obycejnou" anginou, ale i to spada do sfery orl a kdyz jim vysvetlis situaci, ostudu bude mit akorat ta tvoje doktorka...

tristizia
•
16. lis 2015

Já měla angínu v těhu a normálně jsem to řešila s obvodákem! Jinak ATB na principu penicilinu se v těhu můžou a zabírají i na angínu.

mandala
•
16. lis 2015

Obvodní se bojí ti napsat ATB ? 😕 Nějak nechápu, snad ví, které se v těhu můžou, a které ne. Na gyndě ti fakt nepomůžou, bud běž k jinému ovodnímu, nebo zrovna na ORL. 😠

jaja01k
•
16. lis 2015

Co to máš za doktorku? Jak ti může říct, že to řešit nebude?! K té už bych nikdy nešla a našla si někoho jiného. Taky jsem v těhotenství brala antibiotika a normálně mi je předepsala obvodní.

dita1979
•
16. lis 2015

pokud už nemáš horečku, tak ATB bych raději nechtěla. Měla jsem taky angínu, zvládli jsme to s malou bez problémy s Paralenem a to jsem měla horečky 3 dny. Srážela jsem až když bylo přes 38 stupňů a kloktala solí a pila zázvorový čaj s citronem. Zbytečně bych neplašili, pokud už horečku nemáš, tak se ti nejspíš už nic nerozjede.............

pety91
•
16. lis 2015

Hlavně srážej teplotu pitím zábaly a Paralenem. kloktání, praya a tablety jsou taky bezpečný. z ATB peniciliny v těhotesntví taly.

kami1984
•
16. lis 2015

Co to je za obvodní? Co ti na gyndě asi poznají? Bože, někteří by měli vrátit diplomy:(( Já měla v těhu u obou dvou angínu. Taky +-16-20tt, vždy mi vzali krev, proklepli mě, jednou jsem skončila na atb, podruhé jen viroza s paralenem. ale klasicky mi brali CRP. Pomohl mi paralen, ovocné čaje a hlavně ležet.
Ke konci těhu jsme dostala znovu gastroentritidu a teda mě obvodní poslala na gyndu,. skončila jsem v porodnici na kapáky, ale prvně vždy vše přes obvodní:((
Teď to řádí, přesně co popisuješ jsme během 10dnů prožili všichni 4:(( Tak ať je brzy fit

teetee
•
16. lis 2015

Já měla v prvním trimestru anginu bez teplot, jen čepy v krku. Angína potvrzená výtěry. Klasický penicilín se může. Dle mé Dr. není dobré angínu přechodit, může se to odrazit jinde.
Na teplotu paralen. Kloktala jsem šalvěj.
Ať je líp.

kackapospi
•
16. lis 2015
Uživatel kackapospi je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od kackapospi.

Tak to bych vyměnila obvodní :D To jsem ještě neslyšela. Určitě bych to nepodcenila a pro tvůj klid bych opravdu našla novou obvodačku, na to máš právo 🙂

sromulenka
•
17. lis 2015

Běž přímo na ORL ambulanci, tam Ti pomůžou i bez objednání.