K jakému doktorovi jít v těhotenství s bolestí v krku?

hlava5
16. lis 2015

Krásný den koníkovky - mám malý dotaz ....

V noci mě začalo strašně bolet v krku - špatně se mi až otvírá pusa a bolí mě od toho celý člověk. Měla jsem 38,0°C, ale teď nemám teplotu. Obvodní paní doktorka mi řekla, že takovéto věci řešit nebude, že mi nechce předepisovat atb a nic riskovat, že se bojí .... a ani žádný ohlas na to jestli se mi rozjíždí angína nebo tak jsem nedostala....

Mám tedy spíše jít ke gynekoložce, která určitě ví co mi předepsat, ale jak to udělat - nechci jít mezi maminky, dámy, které budou v čekárně sedět a čekat nebo třeba počkat a zajet si raději na pohotovost večer (a zase nevím na jakou - gynekologickou nebo normální). Děkuji předem za odpověď.

evulina77
16. lis 2015

zavolej si na gyndu a domluv se s doktorem, co máš dělat. Tvoje doktorka je šílená, to nemyslí vážně. Případně se zeptej gynekologa, které případné antibiotika můžeš, nebo co v žádném případě nemůžeš. A s tím bych opět navštívila svou doktorku, případně se domluvila s gynekologem, jestli mu tvoje doktorka může zavolat a probrat možnou léčbu...

tulikiss
16. lis 2015

promin ale tvoje obvodni je pekna krava, od ceho tam teda je. na gynde ti s timhle nepomuzou,normalne te posle za obvodni, protoze ta to ma resit. na pohotovst muzes ale na normalni ne gynekologickou a pocitej ze si tam hodne pockas a asi i neco odneses navic, navic tam vetsinou vedi jeste vetsi kulovy co predepsat tehotnym. Ja resila taky problemy v tehotenstvi a normalne je resil obvodak.

mercedesse
16. lis 2015

tohle musí řešit obvodak. To ze se ji nechce je pěkný, proč neudělá odběr na crp? Musí přeci vědět, jaká atb může předepsat v tehotenstvi. Pohotovost určitě normální ne gynekologie.

martinkka
16. lis 2015

Obvodní doktorka by měla vědět, co ti může v těhotenství napsat, nebo se mohla poradit po telefonu třeba s tvojím gynekologem. Když jsem byla v těhu nemocná šla jsem normálně k obvoďačce a ta si našla, který léky mi může napsat, s bolestí v krku bych na gyndu nechodila, hlavně ne mezi ostatní těhule. Když tě takto obvoďačka "odbila", zašla bych na ORL a nenechala se odbít. Vim, že těhule moc doktoři "neradi ošetřují", ale nedá se nic dělat. Kdyby zas nevěděli co s tebou (i když by teda rozhodně měli vědět, jaký antibiotika můžeš), šla bych na pohotovost - buď normální dospělou nebo ORL, ne gynekologickou.

betelgeuzz
16. lis 2015

POkud to obvoďačka nechce řešit, šla bych na ORL. Neléčený zánět může v těhotenství udělat víc škody, než správně vybraná ATB. Nejlépe si tam zavolat a zeptat se, jestli tě vezmou, ať zbytečně nesedíš mezi nemocnými. Asi bych uvažovala o změně praktické doktorky. A pohotovosti bych se spíš vyhla, tam kolikrát slouží doktoři z jinýho oboru a předepisují léky, které znají. Kamarádce tak na bolest v uchu předepsali ATB na močové cesty, protože tam zrovna sloužil urolog.

loc
16. lis 2015

To teda koukam... Co to je proboha za doktorku??? Pro me by takovy pristup byl okamzite duvod k jeji zmene. Predepsat atb tehotnym patri mezi zakladni dovednosti praktickeho lekare, na gynde se toto neresi. Byt tebou, zavolam na gyndu a tam jim reknu, co ti ta doktorka rekla a zeptam se, co dal. Pravdepodobne te poslou na orl, tam se na tebe sice budou divat dost divne, ze tam jdes s "obycejnou" anginou, ale i to spada do sfery orl a kdyz jim vysvetlis situaci, ostudu bude mit akorat ta tvoje doktorka...

tristizia
16. lis 2015

Já měla angínu v těhu a normálně jsem to řešila s obvodákem! Jinak ATB na principu penicilinu se v těhu můžou a zabírají i na angínu.

mandala
16. lis 2015

Obvodní se bojí ti napsat ATB ? 😕 Nějak nechápu, snad ví, které se v těhu můžou, a které ne. Na gyndě ti fakt nepomůžou, bud běž k jinému ovodnímu, nebo zrovna na ORL. 😠

jaja01k
16. lis 2015

Co to máš za doktorku? Jak ti může říct, že to řešit nebude?! K té už bych nikdy nešla a našla si někoho jiného. Taky jsem v těhotenství brala antibiotika a normálně mi je předepsala obvodní.

dita1979
16. lis 2015

pokud už nemáš horečku, tak ATB bych raději nechtěla. Měla jsem taky angínu, zvládli jsme to s malou bez problémy s Paralenem a to jsem měla horečky 3 dny. Srážela jsem až když bylo přes 38 stupňů a kloktala solí a pila zázvorový čaj s citronem. Zbytečně bych neplašili, pokud už horečku nemáš, tak se ti nejspíš už nic nerozjede.............

pety91
16. lis 2015

Hlavně srážej teplotu pitím zábaly a Paralenem. kloktání, praya a tablety jsou taky bezpečný. z ATB peniciliny v těhotesntví taly.

kami1984
16. lis 2015

Co to je za obvodní? Co ti na gyndě asi poznají? Bože, někteří by měli vrátit diplomy:(( Já měla v těhu u obou dvou angínu. Taky +-16-20tt, vždy mi vzali krev, proklepli mě, jednou jsem skončila na atb, podruhé jen viroza s paralenem. ale klasicky mi brali CRP. Pomohl mi paralen, ovocné čaje a hlavně ležet.
Ke konci těhu jsme dostala znovu gastroentritidu a teda mě obvodní poslala na gyndu,. skončila jsem v porodnici na kapáky, ale prvně vždy vše přes obvodní:((
Teď to řádí, přesně co popisuješ jsme během 10dnů prožili všichni 4:(( Tak ať je brzy fit

teetee
16. lis 2015

Já měla v prvním trimestru anginu bez teplot, jen čepy v krku. Angína potvrzená výtěry. Klasický penicilín se může. Dle mé Dr. není dobré angínu přechodit, může se to odrazit jinde.
Na teplotu paralen. Kloktala jsem šalvěj.
Ať je líp.

kackapospi
16. lis 2015
Uživatel kackapospi je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od kackapospi.

Tak to bych vyměnila obvodní :D To jsem ještě neslyšela. Určitě bych to nepodcenila a pro tvůj klid bych opravdu našla novou obvodačku, na to máš právo 🙂

sromulenka
17. lis 2015

Běž přímo na ORL ambulanci, tam Ti pomůžou i bez objednání.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru