icon

Kosmetika pro atopiky, máte zkušenost?

pavlinakm
3. říj 2016

Dobrý den, jsou zde prosím dobré duše, které mají zkušenosti s kosmetikou pro atopiky? Teď vlivem hormonů se mi v 8.měsíci těhu rozjel ekzém. Mám na to masti od kožařky. Ale přemýšlím, že si koupím nějakou speciální kosmetiku pro atopiky (pouze sprchový gel/olej a tělový krém) protože mám pokožku dlouhodobě citlivou. Na internetu jsem našla řadu od Eucerin AtopiControl a od Biodermy Atoderm.
Máte někdo s nějakou značkou zkušenosti, popř. můžete mi doporučit něco podobného aby se jednalo o sprchový gel/olej a tělový krém? Děkuji 😉

kocour1
•
3. říj 2016

Ahoj, také se mi v těhotenství vyskytl atopický ekzém, kamarádka mi doporučila mýt jen vodou a později mazat...vyzkoušela jsem krému víc, nakonec se mi nejvíc osvědčil bepanthen sensiderm...opravdu cítím úlevu při namazání, přestane to svědit a ekzém se viditelně stahuje a zmenšuje🙂.

pavlinakm
autor
•
3. říj 2016

@kocour1 diky.ted mazu klasickym bepanthenem, trochu pomuze. ale potrebuji neco pro dlouhodobe pouzivani na cele telo, na sprchovani

meta123456789
•
12. pro 2016

Bioderma je super, můžu doporučit. A na promazávání zkuste Bepanthen Sensiderm, ulevuje od svědění, je velmi příjemný a vážně mám pocit, že mi pomáhá. Nikdy jsem na ekzémy netrpěla, rozjely se mi až po porodu :(

meta123456789
•
12. pro 2016

No, mazat Bepanthenem celé tělo je asi nepraktické 🙂, je to jen malá tubička. Používala bych ho na ta hodně vysušená místa (u mě třeba nejvíce mezi prsty), na sprchování jsem používala gel od Biodermy.

janawei
•
20. pro 2016

Mně se osvědčilo Zklidňující tělové mléko od Weledy. Myla jsem jen vodou.

petradova
•
20. pro 2016

Pro své děti (obě atopičky) používám do koupele Linola Fett a na promazání celého tělíčka Dexeryl (to je emulze s dávkovací pumpičkou). Ten se dá koupit myslím ve 400 ml a 500 ml balení v každé lékárně, stejně jako ta Linola Fett. Jsou to jediné dvě značky kosmetiky, které jim pomáhají.

berna90
•
Odpověď byla odstraněná
•