Kouření kamarádky když kojí - prosím radu
Hezkou sobotu holky,
Mám kamarádku co má dítě a kojí, je na něj sama, tak z nervů začala kouřit, chce prestat, já ji říkám furt ať prestane, ale ona si to odůvodňuje, že už je dítě závislé na nikotinu a že to nemá cenu prestat, že by mu chyběl. Dle mého je to tedy blbost a ba naopak, by podle mě bylo vše lepší.
Co myslíte?
Nepotřebuji slyset, jak je nezodpovědná, atd. já to vím, je to její život, jen ji chci v tomhle pomoct.
Děkuji
Bylo by krásně na světě, kdyby každej řešil sám sebe a ne ostatní.
@azanka S tím souhlasím, ale někdy se některý chovají jako hovada a to nejde jentak přehlédnout.
Máš v podstatě 2 možnosti, buď se se hecneš a řekneš jí, že kouření není dobré pro dítě a když kouřit chce, ať dá UM (třeba si to napiš na papír, kdyby na tebe vystartovala), nebo se s tím vnitřně smíříš a nebudeš říkat vůbec nic.
Já jsem nekuřačka, kouření mi vadí a jsem hodně ráda, že se nemůže kouřit v restauracích, kavárnách atd. Když chce někdo kouřit, tak ať kouří, ale ať neobtěžuje okolí. Je mi proti srsti, když někdo kouří v blízkosti malých dětí a ještě má blbé kecy typu teď je to jedno, už je na tom miminko stejně závislé, pořád brečí se potřebuji uklidnit, chlap se na mě vykašlal, mám stresy, to je jediné, co mi pomáhá. Jsou to jenom výmluvy, aby se člověk nemusel měnit.
Krabička stojí průměrně 111 Kč, kdyby měla jednu na 2 dny, tak za rok prokouří 20 202 Kč. Nehledě na to, že jako samoživitelka určitě nemá finančně na růžích ustláno. (Za to se dá pořídit kratší dovolená v tuzemsku, nové oblečení, cokoliv). Kuřáci si vždycky najdou peníze na cigarety, to radši obětují kino s dítětem, lyžařský kurz pro dítě...
@levandule_k strašně moc děkuji💜

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...