Mimoděložní těhotenství. Máte zkušenost?
Holky, kdo máte zkušenost s mimoděložním těhotenstvím, jaké jste měly tt? Jaké příznaky? Kdy vám začly bolesti?
Jsem 12 dní po ket 6ti denní blastocysty, takže jako 18dpo. Bolesti nemám, jen občas v pravém vaječníku, ale to přikládám žlutému tělísku. Testy ale nesílí ani neslábnou. Jsou dělány v průběhu posledního týdne.
MS se mi sama asi nerozjede, beru progesteron.
Začínám se trochu obávat, jestli se nejedná o mimoděložní těhotenství :/

@klokanka31 takže to bylo bezbolestné? A musela jsi pak na operaci? Nebo jak se zjistili že je to mimoděložní ?
Ani nevím v jakém tt už to lze vidět třeba na utz...
@reeeza Bezbolestný. Mně to zjistili docela pozdě, to mimčo mělo už i srdíčko. Když to doktorka zjistila tak okamžitě fofry do nemocnice, ani domů pro věci mě nepustila. Ale v nemocnici měli času dost, operaci naplánovali až na druhý den kolem poledne. Ráno jsem jim tam začala už kolabovat, a tak zase fofry na sál 🙄 A ještě když mě v běhu vezli tak se bavili jestli z toho nebude průser, že mě museli vzít přednostně. Od tý doby mám k lékařům velký nerespekt.
Ono mimodelozni taky roste, jen treba pomaleji - a jak se zvetsuje, tak hrozi treba prasknuti vejcovodu. Ale pri takhle slabém testu by nic na utz nevideli. Prijde mi, ze to mas furt stejne, spis bych po porade vysadila ty hormony a cekala ms
Taky se přikláním k tomu, ze je to neprosperujici tehu, ale rozjezd ms brzdí progesteron.
A na utz by teď ani nic poznat nebylo ohledně mimodelozniho. Spis tak 7+tt
Ahoj, ja Ti nic nepovim. Jen se tu pripichnu, protože už Te nějakou dobu sleduji a držím palce 🙏🏻
Já měla při mimoděložním jasně pozitivní test, obě čárky stejně silné, ale v děloze nebylo nic vidět. K tomu hnědé špinění, že začátku bez bolesti, pak bolest na levé straně. HCG z krve rostlo velmi pomalu. V nemocnici, kde mají lepší UTZ než na gyndě, viděli, že je to mimoděložní. Vzali mi levý vejcovod. Za 3 měsíce jsem znovu otěhotněla, vše v pořádku, mám zdravou dceru. Přeji hodně štěstí.
Holky moc děkuji za podporu!! Nakonec testy slábnou, což je vzhledem k tomu, že jsem se bála mimoděložního vlastně úleva..
U me zjistili z krve. Hodnota byla nizka, ale pomalicku narustala. Byla ale zatim tak nizka, ze by to ultrazvuk nezachytil. Kazdopadne ja zvazovala sterilizaci (respektive ne zda podstoupit, ale jen kdy to prakticky udelat). Takze jsem podstoupila zakrok s odstranenim vejcovodu, kdy se ukazalo az pote ze skutecne bylo na jednom z vejcovodu. Jinak testy jsem mela tez stale slabe a bez posunu (ani sileni, ani slabnuti).

Já u mimoděložního jen špinila hnědou krví, jinak nic.