Může Xyzal působit špatně na plod?
Může Xyzal lék na alergii působit špatně na plod dítěte ? Díky za odpověď
Ptala jsem se své gynekoložky a ta mi ho povolila 😉
Jsem ve 2. trimestru a předepsali mi ho 🙂
Užívala jsem v případě potřeby, jinak jsem se snažila poradit se přírodní cestou. Dle alergoložky je xyzal zcela v pořádku a předepisuje ho všem "svým" těhotným i kojícím.
Mi to alergolozka zmenila, misto Xyzalu dala setrnejsi zodac, jr slabsi, ale dalo se to vydrzet 🙂
Alergoložka ho schválila bez problémů, brala jsem tedy až ve 3.trimestru a jen v případě potíží.
Xyzal jako relativně nový lék nemá žádné výsledky z těhotenství, radši bych šla do odzkoušeného Zodacu, když už to musí být.pravdou je, že se mi alergie ale trochu v těhu zlepšila a spíš nepotřebuji žádné léky
Já brala už delší dobu Aerius a teď v těhotenství mi ho alergoložka změnila na Xyzal, takže by asi vadit neměl. Je ale pravda, že mi ten lék hledala na míru - koukala se na různé léky a hledala, co je vhodné právě pro mě. Ten Xyzal jí z toho prý vyšel nejlíp. Takže za mě - myslím, že Xyzal neškodí, ale raději bych se šla poradit s lékařem.
v těhotenství pokud je to jen trochu možné žádné léky, pokud bez toho nemůzes fungovat, tak bych si to overila nejlepe telefonicky u vice gynekologu a alergologů- proste obvolala kde koho a porovnala nazory a podle toho si zvolila
ptala jsem se na to své kožní lékařky a ta mi řekla že není moc dlouho na trhu a že to neustále hledá jestli už budou nějaké průkazné výsledky a nic a tak řekla raději dithiaden a že ho dávají a i v nemocnici 🙂
mě ny gyndě k tomu neřekli nic a na kožním striktní zákaz.prý že by mohlo po něm být mimi v břiše spavé-mín se hýbat-a následně se špatně vyvíjet,.a prý ani při kojení ne

Nevím teda co je v příbalovém letáčku, ale mám za to, že se má člověk poradit o užívání s lékařem nebo lékárníkem.. 🙂
Bohužel jsem příbalový letáček vyhodila.. 🙂