Naše kočka má červy, jak velké je riziko nákazy?

ivisss
1. črc 2016

Ahoj holky,
možná plaším, ale pro klid duše..
Právě jsem jedné z našich 3 venkovních koček našla u zadku tak 2cm bílého červa (odčervovali jsme v půlce května). 1. trimestr jsem kontakt s kočkama omezila, semtam je pohladila a pak si hned umyla ruce. (Máme i psa, u něj stejný režim) Teď jsem v 15tt a tak dva týdny se s kočkama mazlím normálně, vemu si je do náruče, na klín.. Sem tam se hrabu v zahrádce, ale v rukavicích a pak si myji ruce. Testy na toxoplazmozu dopadly negativně. Mám se bát nějaké nákazy z těch červů?

madinina
1. črc 2016

Ja mam taky kocky... Nevim jake je to mozne riziko, ze se nakazis... Nicmene vetsina lidi pry v sobe toxoplazmozu ma... Jen nebezpecna pry je pokud ji dostanes v prubehu tehu, pokud uz drive, tak vklidu.. Ale doktorovi bych to rekla. Jinak zkuste radeji znovu odcervit, nase mela taky sem tam neco u zadku.. Bylo to viditelne, ale zacali jsme odcervovat pastou misto tablet a je jistota,ze to spolkne a je klid🙂

horsiee
1. črc 2016

Měla jsem úplně stejný problém. Veterinář říkal, že riziko že se nakazí mimčo je nepravděpodobné. A s kočkami se setkávají téměř všichni i když je nechovají ( ploty je fakt nezadrží). Akorát sem ji musela znovu odčervit.

magdalenax
1. črc 2016

@madinina Ahoj, tu pastu vůbec neznám, mohla bych Tě poprosit o název a kolik stojí? Jo, a kde se dá koupit? Moc Ti předem děkuji

verusak87
1. črc 2016

@magdalenax pasta je třeba flubenol nebo caniverm, cela stojí tak dvě stovky a vydrží na 15kilo váhy zvířete. Dostaneš ji u veterináře a i ti řekne, jak ji použít. Pokud se dlouho neodčervovalo, je dobré odčervit znovu po dvou nebo třech týdnech a pak třikrát nebo čtyřikrát do roka.

magdalenax
1. črc 2016

@verusak87 Děkuji!!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru