icon

Nespavost po porodu, co zabralo?

kassandra1
31. srp 2017

Ahoj, máte některá zkušenost s nespavostí po porodu? Co vám zabralo a jak dlouho to trvalo? Čaje nepomáhají, zásady spánkové hygieny dodržuji....

Strana
z3
danahladnickova
17. srp 2020

@pavicka jj postupnľ se to zlepšovalo. Otľhotnela jsem když mel cca pul roku a paradoxne mi prijde ze to druhe tehotenstvi mne z toho dostalo. Po porodu mi pro jistotu zastavili laktaci a vše bylo O.K. 😉malou jsem si uplne jinak užívala

herbinaaa
23. srp 2020

@ivcib ano, ale měla jsem jenom krabičku, pak sjem to už nebrala. ted má problemy se spaním přítel a ten si zas ekoupil sleepnox a vypadá to, že usíná celkem hladce

sima08
Autor odpověď smazal
sima08
17. pro 2020

Ahoj, mám problém s usnutím a stále se v noci probouzím.... Měla jsem asi 3 noci, kdy jsem neusnula vůbec a letěla jsem k doktorovi, protože mi z toho neusnutí už kolem 3h v noci začala úzkost a bylo i fakt blbě ☹ Teď je to tak, že stále blbě spím, večer usnu, ale probouzím se často a spánek ( pokud je ) je strašně nekvalitní... A to malá spí od 24:00 do cca 6:30 v kuse. Zkouším všechny bylinky a homeopatika a doplňky stravy.
Měla jsem to náročný- císař, v šestinedělí covid s horečkama 11 dní. Teď nová situace s mimi, holky už jsou velký ( 11 a 8 let ). Mám doma prášky na spaní od doktorky, ale vůbec se mi do nich nechce. Říkala i o AD Trittico. Pokud by se to nesrovnalo.
Jenže mně se do léků moc nechce a nevím, až bych vysazovala, jestli bych nebyla zase na začátku. Prostě se mi z toho spaní stává fobie...., člověk se bojí, že neusne, že se špatně vyspí a jak bude fungovat, teď tři děti... Deprese si myslím nemám, ale jasně že nejsem jen v pohodě, je to náročné., ale vím, že bude lépe.
Nějaké zkušenosti? Co pomohlo? Jsem stále v pohotovostním režimu, ale to jsem byla vždy u všech dětí, vše mě vzbudilo, každý zvuk. Nikdy jsem nemohla mít postýlku hned u sebe. Teď mám ještě dokonce špunty v uších... Tak nevím c už, trvá to cca měsíc.

kassandra1
autor
18. pro 2020

Prášky na spaní bych asi nedávala, jsou návykové. Trittico údajně být nemá, četla jsem, že hodně lidí ho užívalo a pak bez problémů vysadilo. Já teda beru 1/3 dosud, sice jsem několikrát vysazovala, ale po čase jsem se musela vrátit, nicméně bez navyšování dávky. Jinak jsem zkoušela nově Bachovy esence a za mě teda je to teda jen vytahování peněz z lidí...

patypresdevaty
18. pro 2020

@sima08 jak dlouho to je po tom Covidu?
Já jen, že kamarádka má 2+ měsíce po Covidu a stále má problémy se spánkem. Začalo ji to po něm.

sima08
19. pro 2020

@patypresdevaty cca měsíc je to teď od konce horeček...Začalo to asi týden po ..

patypresdevaty
19. pro 2020

@sima08 tak to by mohlo mít souvislost, kamarádka to má po Covidu podobně a to těhotná ani po porodu není.
Prostě o Covidu začaly problémy se spánkem a má je stále. Plus ji často bolí hlava, oči, zuby

sigina123
28. pro 2021

@pavicka Ahoj, prosím co ti pomohlo v případě, ze jsi nespala? Trittico vůbec, ze ti predepsali Valdoxan? Já beru Trittico a někdy lepší a někdy mi přijde, ze nezabírá. Dekuji za zpravu

pavicka
28. pro 2021

@sigina123 je to uz delsi dobu u mne
Nejdriv Trittico, ale to zabralo jen chvilku a porad me to budilo, hruza 😔
Pak ani ten Valdoxan nezabiral, nejdriv pulka, pak cely, vydrzelo mi to vzdy jen chvili, pak jsem jeste brala Xanax k tomu a Ketilept, jakykoli pokus o vysazeni byla hruza a prosla jsem si hroznym peklickem..po 3 letech jsem na 1/4 Valdoxanu a tak 1/16 - uplnej prach jen tak pro muj pocit - Ketileptu, ktery se snazim uz delsi dobu vysazovat..ale mala me furt budi v noci, atd., tak to tak uplne dobre jeste nejde.
Jakmile me neco rozhodi nebo spim napr.u nasich tak nezabira skoro nic 🤨

sigina123
29. pro 2021

@pavicka…. No je to boj, já to beru teď asi měsíc a jak na houpačce, někdy trochu spím, někdy vůbec, mám dávku 100mg, kterou jsem postupně navysovala. Nevím, zda vyčkat ještě nebo navysit. Kolik toho trittica jsi brala? Jakou dávku? A jak dlouho než si presla na ten Valdoxan? Snad nevadí, ze se ptám. Moc dekuji

pavicka
29. pro 2021

@sigina123 u me to byl taky sileny boj 🙈
Presne davkovani uz nevim, vim, ze to byla 1/3 neceho presne uz nevim a furt jsem se jen motala 😒
Pak jsem jeste mezi tim brala Mirzaten, ale k tomu porad ten Xanax, to zabiralo dobre, ale chtela jsem se zbavit toho Xanaxu, tak mi predepsal ten Valdoxan, nejdriv pulku, pak cely, pak to zase nezabiralo..strasny kolotoc..takze dalsi k tomu a tak..
Klidne se ptej, me to urcite nevadi, jen uz si to presne nepamatuju, protoze jsem ruzne michala vsechno mozny..proste na kolotoci zadarmo 🙈
Ted jsem rada kde jsem, uz bych to znovu neprezila
Druhe dite neplanujeme, nezvladla bych to..
(Pokud chces Valdoxan, nech si napsat Agomelatin - muj psych rikal, ze Valdoxan uz pojistovna neproplaci a stoji ted nekolik tisic jako doplatek, ten Agomelatin je na stejne bazi a bud nedoplacis nic nebo jen velmi malou castku)

sigina123
29. pro 2021

@pavicka….Přesně jak říkáš. Také k těm AD beru Neurol, ale stejne jako Xanax je navykovej, tak ho prave snažím skoro nebrat. Ale stejne to nejde. Noci mě už děsí dopředu, jak to bude, zda usnu nebo ne a psychika jede na plné obrátky. To je dle mě i hlavní důvod, proč skoro nespim. Jede strach v myšlenkách a nejde to ovlivnit. Zkusím ještě vydržet na tom Tritticu, beru ho teď 3,5 týdne, říkají ze ty AD nabihaji postupně. Když nezabere, zkusím se domluvit třeba na ten Valdoxan. Moc dekuji, chodila jsi i na nějakou psychoterapii?

pavicka
29. pro 2021

@sigina123 zni to hrozne, ale zatim ti to 'trva' kratkou dobu, no 🤦‍♀️ jeste bych to urcite nechala, ja si na 1.AD zvykala fakt dlouho nez si sedly a mela jsem presne stejne pocity jako ty..doted se bojim, ver tomu..je treba pulnoc, jdu spat ve 22 totalne unavena a spanek nikde a tak porad dokola 🙄
Uvidis, co bys zkusila, no..co ti doporuci psych.
Jj, chodila jsem vsude mozne, stalo me to desetitisice - soukroma psycholozka narychlo z Prahy, atd. Trochu mi to pomahalo, ted uz jsem od zacatku covidu nikde nebyla, obcas mi to chybi, ale jen jsme si pak uz povidaly, jak se mam pres Skype a za 45 min.chtela i 1000 Kc, coz jsem usoudila, ze dal uz ne

sigina123
29. pro 2021

@pavicka ano mas pravdu, za ty terapie chtějí nehorázné peníze, koukala jsem na to prave. Takže nakonec jsi zůstala na tom Valdoxanu. Tak já zkusím ještě vydržet s tím Tritticem, snad si to ještě sedne a časem se spánek zase upravi. Dodala jsi mi trosku naději, ze se to časem dá zase spravit. Teď to je taková beznadej, zda se někdy ještě normálně vyspim, bez stresu a i třeba bez leku

pavicka
29. pro 2021

@sigina123 uvidis, jak to pujde, no..
Drzim 🙏🙏🙏
Kdyztak napis, vim, jak je to silene 😬

Strana
z3