Nízke hodnoty TSH v těhotenství. Měla jste některá hypertyreózu?

deka91
9. pro 2020

Ahojte. Som 9tt a vyslo mi TSH 0.023. Co je malo. Mali ste niekto hypertyrozu? 2mes dozadu som mala 0.75. Idem na krv dalsiu.
Mam velmi stresovat? Viem, ze furt lepsie ako znizena funkcia, ale aj tak je to zas opacny extrem tak malo.

balmedie
10. pro 2020

@deka91 Ahoj, na mé požádání mi vzali odběry cca v týdnu jako tobě. Zjistili silnou hypertyreózu. Postupně mi TSH klesalo až na nedetekovatelné hodnoty. Závisí ale hodně i na těch jiných parametrech, ft4 a ft3, a také na tom, jestli máš třeba přímo na žláze nějaké útvary. Příznaky byly hlavně vysoký tep, kolem 145, při jakékoliv normální námaze i 160; bušení srdce; třes; průjem a vůbec jsem nepřibírala. Dostala jsem lék Propycil, který mi hodnoty docela upravil. V polovině těhotenství jsem to zkusila už bez léků. Zhoršilo se mi to zase až nedávno, cca v 32tt, ale sledují mě, a jsem také bez léků. Důležité je, aby tě sledovali, chodila jsi pravidelně (já cca co 3 týdny) na krev a nestresovala se. Byla bych moc ráda, kdyby mi to na začátku někdo z vlastní zkušenosti takto řekl, ale bohužel mě hodně vystresovaly články na internetu o předčasném porodu v souvislosti s touto nemocí atd. Nyní v 33tt mám nahoře jen 2 kg, ale miminko je v pořádku a přibírá až nadprůměrně. Po porodu prý mimi zkontrolují na štítnou žlázu. Doporučuji ti: přípravky pro těhotné bez jódu (ale raději se na to zeptej svého lékaře) a hlavně psychický klid 🙂 Přeju pevné nervy a užij si své těhotenství 🌼🌸🍀 Katka

deka91
autor
14. pro 2020

@balmedie dakujem krasne Katka 🤍

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru