icon

Nízký tlak v 38. tt. Je pro mimi nebezpečný?

evcounek
26. dub 2010

Ahojky budoucí maminky,
Jsem v 38 tt a je mi 26 let. V poradně mi naměřili tlak 90/50 no prostě hrůza. normálně mám 120/70. Při natáčení monitoru jsem musela i prcka vzbudit aby se začal hýbat a sestřčky pak byly spokojené. Je tento tlak nebezpečný pro miminko? Co dělat na zvýšení tlaku. Podotýkám, že kávu nepiji. Celé těhu jsem měla normální tlak a teď se začínám obávat aby se něco nezvrtlo u bezproblémového těhu. Díky Eva

vladimuraz
•
26. dub 2010

Evco, já mám takový tlak celý život i celé těhotenství a doktor nic neříkal, že by to bylo nebezpečné... nebezpečnější je vysoký tlak.

casiopeia
•
26. dub 2010

Evco nemusíš mít vůbec obavy. U prvního mimi mi taky i tak nízký tlak klesl na tyto hodnoty. Jen si dej pozor, kdyby se ti udělalo slabo aby jsi neomdlela.

ryangi
•
26. dub 2010

Evcounek, celé těhotenství jsem měla tlak 90na45, chce to pít hodně tekutin a dávat na sebe pozor při vstávání. Byla jsem i na udržování 61dní a tlak nám měřili dennně, nic mi na to nikdo neříkal akorát to ať jsem opatrná 😅 😉

evcounek
autor
•
27. dub 2010

děkuji za info. Už jsem se moc bála aby to Lukáškovi neublížilo. Jenže já na sobě nízký tlak nepozoruji. tak snad bude vše v pořádku.