Nízký váhový odhad, vyvolávali vám porod? Rodily jste CS?
Ahojte,mela jste nektera zkusenost s,nizkym vahovym odhadem miminka? V 36 tydnu melo mimco 2093 a ted v 37 tydnu necelych 2200.Od stredy me prebira do pece fakultka😞.do tydne,max dvou musi miminko ven. A KDYZ SE VAM TO STALO,VYVOLAVALI,NEBO SEKCI?DEKUJI
Ano,kvuli odhadu,pri srovnani minuleho a dnesniho prave.kezby to jeste 14 dni vydrzelo,zatim to z me strany na porod nevypada,tak se bojim toho vyvolani,nebo cisare.jako kazda mamca jsem si planovala prir.porod,poctive cvicim s anibalem a absolvuju kuruy,vse v pohode a nakonec placenta spatne vyzivuje
@vercasindel Třeba se to ještě pohne! Ony ty odhady jsou ale stejně plus minus půl kila (u mě to bylo nakonec vlastně ještě víc.
Ale jestli je v tom placenta, tak nevím, s tím zkušenost nemám ☹.
Držím pěsti!
@vercasindel Ahoj, já s tím zkušenost mám. V 35+0 tt mělo miminko jen 1900 g, prý bylo už o 4 týdny menší. Kromě nízké váhy jsem žádný jiný problém neměla. Byla jsem 3 týdny hospitalizovaná v nemocnici. 3x denně monitor, 1x týdně vždy kontrolní ultrazvuk, zda mimi roste nebo ne. Po 3 týdnech se rozhodli, že mimi musí ven, že placenta už nevyživuje. Odhad byl 2200g, porod mi vyvolávali, rodila jsem normálně. Malá se narodila v 37 tt s váhou 2280g. Takže u mě se s odhadem váhy výrazně nemýlili.
Moc děkuji za informaci,treba to u mě taky tak dopadne.hlavne ať není nikdo nějak postižené☹i když ostravská faultka je mezi lepšími,tak snad se vše vydaří.dekuji!
@vercasindel Určitě to dobře dopadne. Když se jim něco nebude zdát tak si te určíte ohlidaji. Me primář řekl, že male už nemám co dát ze ji bude líp venku a ze mi ji pak vykrmi. 😀 vše dobře dopadlo a neboj i u tebet bude vše v pořádku. Třeba ještě vyroste. 😉
@lumixii jsi moc hodná🙂
@vercasindel mam úplně v zive paměti jak jsem tady četla diskuze jak se lékaři s odhadem mýlili. .. sebe i doktory jsem presvedcovala o tom, že jsem mala, pritel taky žádný obr není, a kromě toho se on narodil a mel jen 1700 g a ze to bude určíte dedicne 😀 a když je jinak vse v pořádku myslim tim průtoky atd. Ze není přeci důvod abych rodila takhle brzy. Já se tak hrozne bala o mimi. A nakonec jsem byla "svým způsobem i ráda" ze dal už čekat nechteli.
Bude to dobré, teď už je miminko hotové. Já rodila 37+5, vyvolávalo se kvůli těhotenské cukrovce. Stačil jeden Hamillton a bylo... ;) váhový odhad týden před porodem byl 2,3kg a malá měla nakonec 2,9kg. Tím nechci říct, že doktoři neví, co dělají... Ví... A určitě vše dobře dopadne...
@vercasindel ano mam zkušenost syn vyvolany v 38+0 kvůli male vaze, odhad 2300, u nas odhad vysel.. at jste ok 🙂
Mně Dr. říkala, že je mimčo menší, ale vzhledem k tomu, že kontinuálně rostlo a průtoky byly ok, tak to neřešila. Odhad v porodnici v den porodu (38+0) byl 2,5 kg. Malá se narodila přirozeně s hmotností 2920 g.
Odhad je opravdu jen orientační. Mě den před porodem řekli, že málá nebude mít ani 2,5kg a nakonec rovná 3kg 🙂
14 dní před termíne mi tvrdili, jak má malá 2800g a narodí se s 3,2 - 3,5kg, narodila se týden před termínem tedy týden po navážení 2800g s váhou 3950g, takže asi tak.
Andy80, cože? 🙂 ted se bojím toho , ze mi porod vyvolaji a zbytecne:-/přece se v dnesní dobe nemohou seknout o kilo ne? hlavne at je prdola v poradku
@vercasindel jak vidíš, tak můžou. Mě ho vyvolávali taky, ale kvůli hraničním hodnotám preeklampsie. Dr., se strašně divila, že asi nemohla nabrat kilo za týden, že se musela pěkně seknout.
@andy80 já bych tomu i věřila. Jde o to kolik máte plodové vody a tak. Ale u Vás bude možná jiný problém a to že miminko moc nenabira na váze. Já měla oba porody císařem a oba akutní a v pohodě. Císaře bych se nebála pokud nechcete hodně dětí,ale jedna paní rekordmanka má za sebou 7 císařů 😀

@vercasindel A to musí ven kvůli té váze, nebo je tam ještě jiný problém? Mně odhadovali taky někdy měsíc a půl před termínem, že je mimčo váhově asi o tři týdny pozadu a že v termínu bude mít tak ty tři kila. Měla jsem vyšší tlak a byla jsem hospitalizovaná kvůli vyloučení preeklampsie. Nakonec se syn narodil 14 dní před termínem a měl bez pár gramů 3,3 kg, takže jim odhad těžče nevyšel. Je to hodně orientační. U mě už asi kvůli tomu tlaku počítali s menším dítětem, tak to na tom UTZ i tak nějak střízlivě "odhadovali".