Opakované hematomy v těhotenství. Máte zkušenost?

karla_a
4. říj 2023

Hezký den,

o hematomech jsem zde přečetla snad už vše 🙂
Zajímaly by mně zkušenosti těch, kterým se hematom opakoval. Jsem nyní 20 tt a hematom jsem měla již 4x. První v 6 tt, to jsem krvácela malinko. Dále 9 tt, 12 tt (u obou velmi silné krvácení na několik vložek za hodinu) a nakonec 16 tt - krátké ale také silné krvácení s tím, že v děloze zůstal obrovský hematom přes celou přední stěnu. Ten se teď už postupně zmenšuje. Ale prožívám těhotenství v neskutečném strachu, u každého zvednutí ze židle si říkám, jestli to zase nezačne téct a nebude to už tentokrát konec...
Žádný doktor mi nepoví, proč se mi hematomy tvoří. Btw. toto je třetí těhotenství, předchozí 2 zcela bez problémů a hematomů.
Stalo se někomu, že se mu hematomy takto opakovaly? Jak to dopadlo? Zjistil se nějaký důvod? Předem děkuji za všechny zkušenosti.

veronikavik
4. lis 2023

@karla_a ahoj, ja byla trikrat tehotna a trikrat hematom, jednou jsem donosila dveru ale dvakrat potratila, ted jsem po ivf tehotna zase, uplne na zacatku, 3+4 vim to jen z testu, na krev jdu az ve stredu a vcera jsem uz krvacela, sice jemne ruzova krev, ale taky se neskutecne bojim.. neberu na to nic, jen utrogestan a estrofem, tak snad to staci🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru