icon

Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka

prdlousek_7
26. únor 2015

Ahoj všem,

opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..

Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.

Co si myslíte?

Děkuji.

Strana
z9
zuhra
6. bře 2015

@peckyova ja ovulaci zatím sledovat nezačala;) ale jo, píšou, ze ta pozdější muže byt problém. Ja budu cekat asi mesic, nevim, nejak se mi na to mění názory... Každopádně ted čekám na porevizni ms. Nezjistovala jsi někdy, jak velký problém jsou ty opakovane revize?

peckyova
6. bře 2015

No mně to těhotenství zatím vždy skončilo tak brzo, že jsem na ní nemusela. Plod odejde s mentruací sám, sice ten první den ležím a je mi hrozně zle a pak po ješte týden špiním, ale jde to přirozeně. Pak mě jen doktorka prohlédne, jestli odešlo vše a řekne mi že můžu hned znova. Vyhnu se tím šestinedelí. Možná i proto chci počkat až na výsledky. O revizi jsem se bavila s doktorkou a ta mi říkala, že z ní nemám mít strach, že to nemůže ničemu ublížit, ale čert ví :/ Něco jsem pročítala a ženský do toho většinou šli hned po první menstruaci.
@zuhra

peckyova
6. bře 2015

@zuhra Minimalne počkám na ty infekce, kdybych třeba měla boreliozu, nebo toxoplazmu a teď otěhotněla, stejně by to muselo jít pryč :( prý se na to berou až tři týdny antibiotika. Ale ty si psala že si ji měla ne?

zuhra
6. bře 2015

@peckyova Jj, mela antibiotika jsem mela snad 6 tydnu, byla nějaká rozjeta;( mam pretestovano v říjnu, prý negativní. Ja dostanu vysledky najednou, pokud budou OK. Doporučovala mi k zvýšení šance pgd, zatím s tim počkám, ale leží mi to v hlavě. Blbec jsem se ani neptala na spoluúčast pojišťovny a cenu. Tak to máme asi trochu rozdílné diagnózy, kdyz ti to zaniká takto úplně brzy

peckyova
6. bře 2015

Co je pdg?
No spermie dojedou až k vajíčku, oplodní ho, vajíčko dopluje vejcovodem do dělohy, zavrtá se, začně se mi zvedat HCG a pak se něco stane a je konec.

zuhra
6. bře 2015

@peckyova to je, ze mi seberou vejce, oplodní, pak embryo otestuji na několik chromozomu a ta dobra zavedou zpet

janinkaves
6. bře 2015

Bohužel holky nejste v tom samy :( ! Já mám za sebou postupně 07/2007 zdravého syna, 12/2008 biochemické těhu, 05/2009 potrat VVV plodu ve 21tt, 10/2009 MA 9tt, 12/2010 zdravá dcera a 11/2014 samovolný v 8tt a mám za sebou všechny testy už v roce 2009 a všechno bylo v pořádku. Tak mi doktorka před dcerou napsala Acidum folicum - to je kys. listová na předpis a když jsem pak přišla s tím, že jsem podle testu těhotná tak mi ještě bez vyšetření napsala utrogestan a ten jsem pak brala až do 13tt a dopadlo to dobře. Když jsem teď otěhotněla naposledy tak to bylo tak nečekané že jsme to brali jako zázrak a ten se nekonal :(. Myslím že to bylo tím že jsem tu kys. listovou a utrogestan nejedla, mimčo se špatně vyvíjelo, mělo zpoždění o dva týdny, srdeční akce byla, ale slabá až než jsem začala hodně krvácet, pak už nebyla a to už mě brali na sál, a nebo taky ne. Brala mi opět krev na infekce a prý mám slabě zvýšený test na herpes (to ale prý nemá vliv i když já opary nemívám) ještě jsem si zašla na štítku, tu musím jen hlídat, zatím na ni léky neberu. Takže jsme naprosto v pořádku, nikde nic a score 2: 3 a v nemocnici mi řekli že jsou prostě věci mezi nebem a zemí a prostě se to nedá dopátrat a nikdo nezaručí že se to nebude opakovat, je to sázka do loterie !! I když jestli se ještě někdy odvážíme tak si nechám zase předepsat tu kyselinu i utrogestan.

prdlousek_7
autor
6. bře 2015

@janinkaves Tak to je masakr.. Fakt nevím, co jiného na to říct 😲 Hlavní je, že ses dětiček dočkala 😉

zuhra
6. bře 2015

Jinak upozornuju, ze žeru femibion, inofolic, becko, cecko a magnezium;) takze se ze mne asi stává regulérní magor;)

zuhra
6. bře 2015

@peckyova boreliozu asi standardně netestuji... U mne je to proto, ze ji mam prodelanou

prdlousek_7
autor
6. bře 2015

@zuhra 😀DD jestli tě to uklidní, taky si připadám jako magor, a to jsem si vždycky říkala, že nebudu taková ta ženská, co bude těhotenství hrotit, a že všechno nechám na přírodě 🙂

zuhra
6. bře 2015

Neberu teda ecko, selen ani zinek. Nevim, jestli se nemam polepšit;)

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 no prave. Je to obrovská romantika po opakovaných potratech;) přemýšlím, ze koupím ty Ovulacni testy

prdlousek_7
autor
6. bře 2015

@zuhra jo, v tomhle je to fakt naprd 😠

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 jen skoda, ze příteli nechtěli vzít spermiogram;) snažila jsem se to prosadit, ale prý to neni zatím třeba;)

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 při prvním jsem nebrala nic, při druhem obyc listovku, při třetím kontryhel a femibion, ted kontryhel, inofolic, femibion, to by snad mohlo stačit;)

prdlousek_7
autor
6. bře 2015

@zuhra A podle čeho to berou, že to není třeba? To by mě taky zajímalo, jak to vyhodnocujou, když už člověk tolikrát potratí 😒
No ono já se obávám, že tyhle "doplňky" nám stejně nepomůžou miminko donosit, maximálně třeba trošku podpoří otěhotnění a ten femibion až pak působí na plod no..
Jinak já jdu v pondělí ke svému gynekologovi, sám si mě vyžádal a chce to se mnou probrat, tak jsem zvědavá 🙂 Doufám, že mě nebude od ničeho zrazovat 😀

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 podle mne te odrazovat nebude;) tak to mas hezke, ze se stará;)

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 ze prý otehotnime, takze to základní vysetreni nepotřebujeme. A nejaké komplikovanější asi je, ale to bežně nedelaji

zuhra
6. bře 2015

@prdlousek_7 me tady udivuje, ze někdo předepíše nejaké léky preventivně, ac nic zjištění neni, a mnohdy to pak holkam vyjde;) tohle téma by me zajímalo. Mne ta moje preventivně nenapíše ani vit c, tak abych na ni kdyžtak byla pripravena

prdlousek_7
autor
6. bře 2015

@zuhra Aha, tak já myslela, že tam jde především o kvalitu spermií, že jak může být špatné vajíčko, tak i spermie 😖 No nerozumím tomu 😀
Tak to může být pak náhoda, oni to prostě zkoušej, stejně jako my 😉

zuhra
6. bře 2015

Asi jde o kvalitu, ale to se ji zjevně nechtělo vyšetřovat;) reprodukční imunologii taky nemam. No, zatím asi hon na vysetreni nechám byt;)

verunka_korunka
6. bře 2015

@zuhra holky, skočím vám do toho... Ze spermiogramu zjistíte pouze počet spermií, jaký mají tvar a pH. Nic víc. Takže je to opravdu pro ty co nemohou ani otěhotnět, protože mají molo nebo žádné pohyblivé spermie... A to se zjistí že spermiogramu.

peckyova
6. bře 2015

Nám na imunologii budou brat vzorky oboum :O mě teda krev a manželovi spermie.

peckyova
6. bře 2015

A ty ovulační testy doporučuji! Opravdu dobrá věc! Mě teda předtím vždy odejde ten ovulační hlen, takže vím kdy ji mám, ale ten test mi to ještě potvrdí, ale chce to pak mít ten sex opravdu do 24 hodin. 🙂

zuhra
6. bře 2015

@peckyova tak to nevim, jak to logisticky zvladneme🙂 jinak uz pekny opruz teda, ted jsem byla na nemocenske a praci zaviraji, tak se pry uz nemusim vracet, tento tyden potvrzeno:( proste opakovane potraty jsou bezva, ach jo. Mame doporuceno na zvazeni to PGD, ale kde zit penize, netusim...... je to proste cele naprd:(

zuhra
6. bře 2015

@peckyova tak ja nevim, jestli to u vas opravdu neberou jinak, kdyz potracis takhle brzy... i kdyz otehotnis prece take, tak to moc nechapu... jsou to zahady

zuhra
6. bře 2015

@verunka_korunka skakej🙂 vy uz se snzaite?

zuhra
6. bře 2015

@peckyova ja jsem taky myslela, ze dame pauzu, ale pripravovala mne na to, ze stejne nic nenajdou, a kdyz najdou, neznamena to, ze se zadari..... tak je to proste asi nejak jedno

zuhra
6. bře 2015

holky, jestlise vam to chce studovat http://www.mrnous.com/potrat/spontanni-potrat-z...
prehledne popsano

Strana
z9