icon

Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka

prdlousek_7
26. únor 2015

Ahoj všem,

opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..

Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.

Co si myslíte?

Děkuji.

Strana
z9
zuhra
9. bře 2015

@78marcela maci a myslíš, ze je to lepsi nez ještě zkusit? Pokud by výsledeky vysetreni byly OK... Nebo te vic sleduji a je vyšší šance s pgd?

prdlousek_7
autor
9. bře 2015

@zuhra Tak já hlásím, že HCG už mám jen 27, tak to šlo krásně dolů 🙂 Aspoň něco..
Jinak za měsíc trombofilní mutace a pak dle výsledků ten genetik. Když do toho otěhotním, tak to prý nevadí. Jinak ostatní vyšetření prý nemá zatím smysl. I ta štítná žláza prý spíš způsobuje to, že člověk nemůže otěhotnět, než zamlklá těhotenství.
A nevíš prosím tě, jak dlouho trvá vyšetření z krve těch trombof. mutací?

zuhra
9. bře 2015

@prdlousek_7 tak to je dobre, ze klesá;) nepomůžu, nam to nabrali totiž vsechno najednou a řekli do dvou měsíců. Odhadem bych řekla mesic, ale netuším;) myslím, ze zukanak si je delala

78marcela
9. bře 2015

@zuhra já nevím. Určitě bych počkala na vyšetření. Od toho bych pak řešila další postup. Ty nemáš problém otěhotnět. Ale nechce se to udržet. Takže je něco nejspíš genetický špatně. Pokud to bude jen nějaký problém který se dá preléčit pomocí léků, bude dobře. Pokud to bude nějaká genetická vada, která se nedá vyléčit (např. jsou nějaké vady vázané třeba na pohlaví, ale o tom zase tolik nevím), tak bych pak volila IVF s pgd nebo jinou metodou. Ale důležité jsou prostě ty výsledky. Od nich pak závisí další postup. A když bude vše v pořádku, možná bych v tvém případě třeba zvolila iui, abych urychlila početí. Než se doma snažit třeba zase půl roku rok zbytečně, na to už není moc času. Iui je setrna metoda a není to moc drahé, kolem 1500 jak v kterém centru.

78marcela
9. bře 2015

@zuhra a co sis všechno nechala vyšetrit?

zuhra
9. bře 2015

@78marcela ;) máme genetiku, ja infekce, trombo, celiakalii, imuno ( ne reprodukcni). Spermiogram a reprodukcni ani dělohu ne

janinkaves
10. bře 2015

Holky, já dneska byla u doktora nového pana úžasného, v životě mi nikdo nic tak úžasně nevysvětlil a neprohlédl a přišel na to že mám myomy 2, které zasahují do dělohy a to je podle něho ten problém, prostě se vajíčko špatně uchytne a tím se špatně vyživuje a pak to špatně skončí, proto 2 zdravé bezproblémové a 3 potraty. Celou dobu co mi doktoři nabrali litry krve a nikdo na nic nepřišel, když jsem se ptala mojí bývalé Dr. tak ona nic nevidí a děloha je čistá a tento to viděl hned. A říkal že tam budou pořád a že máme zkoušet, že buď se vajíčko pěkně dobře chytne a bude to v pohodě a nebo se blbě zavrtá někde okolo toho myomu a konec. Tak to je další návrh na vyšetření - pořádně si nechat vyšetřit dělohu. Na jednu stránku mi odlehlo, že nejsem nemocná a že konečně vím čím to může být a na druhou stranu jsem špatná, že tu odvahu to znovu riskovat mít nebudu :(

peckyova
11. bře 2015

@zuhra jsem se teď na chvilku odmlčela 🙂
Přišly mi výsledky hormonuba infekcí. Vše je v naprostém pořádku, tak prý ještě počkáme na tu imunologii. Taky jsem ještě pustila do vyhledání své rodiny ze strany otce a chci zjistit nějaké informace tam, jestli třeba nějaká žena v rodině neměla nějaké problémy s počtětím.

zuhra
11. bře 2015

Myslíš, ze problémy s pocetim se dědí? To zjišťujes kvůli genetice?

peckyova
12. bře 2015

@zuhra Nevím, moje doktorka se mě na to ptala a ji říkala,že to vím jen ze strany matky a tam nikdo problém neměl. Jenže jsem si vzpomněla, že mi v patnácti zjistlili, kvuli boles v zádech, že mám v jednom obratli roštěp. Je to něco jako když májí někteří lidé, třeba roštěp na rtech, nebo patra pusy. Tenkrat mi obvoďačka řekla, že kdyby to měl můj partner taky, mohli by jsme mít ochrnuté dítě, nebo genetickou vadu. Někdy to člověk ani nezjistí, já bohužel měla ty bolesti, vyskakuje mi tam nerv. Někdy mi příjde, že musím mít každou nemoc co se kdy objevi! Musím to ještě na gyndě nahlásit. Takže kdyby jsme se dostali na genetiku, chtěla bych tam nahlásit vše, ale půlku pokrevní rodiny vlastně neznám. Tak proto 🙂

daasenka85
13. bře 2015

Ahoj holky, nevím, jestli vás povzbudím, ale pokusím se 😉 mám za sebou potrat a mimoděložko - sice zdánlivě nesouvisející věci, ale tak jako tak to bylo tehdy šílený. A pak se nám podařila Anetka 🙂) Už jsem to nečekala (teda doufala jsem samozřejmě, že "někdy", ale zrovna v tu chvíli ne 🙂)) ). A teď se od listopadu snažíme o druhé (trochu nám to stěžuje to, že ještě kojím) a nyní čekám na výsledky, jestli jsem prodělala potrat nebo zas mimoděložní, uvidíme.. Dostala jsem první "MS" po až 2 letech po porodu (kvůli kojení), ale ona to asi menstruace úplně nebyla :-/ bylo mi divné, že krvácím dlouho a furt mě bolí prsa, tak jsem asi dělala testy a opakovaně "ducha" - fakt sotva viditelný náznak čárky, ale na všech.. Doktor v děloze ani mimo nic nevidí, zítra volám kvůli výsledku odběru hcg.. Přiznám se, že jsem čekala, že nám to s ohledem na kojení hned nepůjde, ale že by se předchozí nezdary opakovaly, to ne..
A na závěr to malé povzbuzení - sousedka potratila dvakrát, pak měla chlapečka, zase potratila, poté přišla holčička, pak čekali mimi s Downovým syndromem (nechali si těhu ukončit) a teď mají zase chlapečka.. Jako je to sice hrozné, jakou si prošli cestou, ale mají 3 ZDRAVÉ děti. Nevím, jestli byli v mezidobí na vyšetřeních nebo ne.
Všem snažilkám držím pěstičky, aby brzy přišlo těhotenství, které už proběhne až do zdárého konce :-*
P.S. Můj též zkušený, skvělý, ale strašně negativní (😀) doktor vždycky říkal "Těhotníte dobře, takže se to povede.." 😉

zuhra
13. bře 2015

@peckyova ahoj. Radši nahlas vsechno;) ja dnes dostala porevizni ms, tak mam radost;) jinak nivě zprávy nemam

peckyova
14. bře 2015

@zuhra No tak šup! Koupit ovulační testy a zkoušet znova ;)
Jak píše @daasenka85 jednou to musí vyjít! A to těhotenství dotáhnem do konce!

zuhra
14. bře 2015

@peckyova dobre rano;) testy mam, ale nevim, zda tento mesic ještě nevynechat.... 24.3. Jdu na konzultaci k ivf. Chci znát Možné úhrady pojišťovnou, časový hmg, zvýšení šance na úspěch.... Vysledk testu do zacatku května. Tak se trochu bojím, vis. Ty opakovaně revize a houpacky mne uz nebaví;( jak je?

peckyova
4. dub 2015

@zuhra No my mame teď toho 24.dubna jet na to vyšetření. Jenže k mému úžasu to vypadá jinak :O
Čtrnáct dní jsem byla nemocná, pak čtrnáct dní chlap a v tomhle mezičase jsem měla ovulaci a jeden jediny sex za celý měsíc. Dnes si říkám, sakra co že je za den 34DC a koukej 😲

zuhra
4. dub 2015

@peckyova no kecas😄tak to je nádherná zprava, tfuj tfuj a dávej vedet!!

peckyova
4. dub 2015

@zuhra No ty blahooo!! Nečekané! Ale odehravájí se teď ve mně smíšené pocity... Mám trochu strach, aby to zase neskončilo dřív než to začalo :(

daisyjane
4. dub 2015

@prdlousek_7 Vyšetření na ty trombofilní mutace trvá tři týdny. Ale taky záleží odkud si. Dělá se to jen na několika pracovištích v republice. Já jsem z Brna a bylo to tak. Když mi je před lety dělali v Olmiku museli to tehdá odeslat tuším do Nového Jíčína a to trvalo skoro měsíc.

zuhra
4. dub 2015

@peckyova to chapu, ten strach uz budeme mit porad, ale je to nadeje😄 nás čeká ivf, pokud vse bude OK, tak květen, cerven

daasenka85
4. dub 2015

@peckyova takhle přesně jsem otěhotněla s Anetkou - z jediného styku v měsíci, 19.DC :D držím pěstičky 🙂

daisyjane
4. dub 2015

@zuhra Promiň, že se ptám, ale není IVF předčasné, když víš, že jsi potratila kvůli borelióze? To jsi ji zrovna v tu chvíli měla, nebo máš zvýšené borelie v krvi pořád? Co nasadit v tom případě nějaké ATB, které se můžou v těhu, aby tě borelióza neovlivňovala? Důležité je, že můžeš otěhotnět. Já jsem potratila už 3x a IVF by pro mě byla poslední možnost. Nebo máš už nějaké výsledky, kvůli kterým ti bylo doporučené? Někde jsem četla, že cvičíš doma Mojžu. Mojžíšovku určo doporučuji pod dohledem rehabilitační sestry, některé cviky by tě mohli třeba i zablokovat, když bys je neprováděla správně a také navíc patří k tomu i mobilizace kostrče. Tu si sama neuděláš. Na žádanku od obvodního/ortopeda/gynekologa je to zdarma. Já už jsem cvičit byla a paní magistra říkala, že Mojžíšová pomáhá i na bolestivou menzes, silné krvácení se sraženinami, bolest při styku, bolest kostrče, beder, mezižeberních svalů atd. Takže skoro na všechno 😀
Přeji hodně štěstíčka, ať si k vám brzy miminko cestu najde.. !

zuhra
5. dub 2015

@daisyjane ahoj, po te akutní borlioze následovala ještě dvě zamlkla. Borelioza je kontrolována obvodakem, negativní. Je mi 38. Tak proto ta doporučení...

rmajcherova
Odpověď byla odstraněná
peckyova
6. dub 2015

@zuhra Doufám že vám to výjde!!!! Mně ty testy zase přestaly sílit :( myslím si že je to zase v háji :(

zuhra
6. dub 2015

@peckyova jejej;( určitě? Dávej vedet

peckyova
6. dub 2015

@zuhra Zítra jdu k doktorce....

zuhra
6. dub 2015

@peckyova mne přijde slabší ta prvni, ty tri označené se mi zdají stejne

zuhra
6. dub 2015

@peckyova každopádně to nevidím jako výrazně slabší;)

peckyova
6. dub 2015

@zuhra No ta je právě dnešní :( myslím si, že 20 dní od početí už by měly být stejně barevné...

zuhra
6. dub 2015

@peckyova mne naposledy ukázala pozitivní az prvni tyden vynecháme ms

Strana
z9