Pohyby 19+2 a placenta v předu. Zažívaly jste pohyby miminka?

katanovobran
31. bře 2022

Ahoj holky,mám dotaz.Mám placentu vpředu nízko kousek od porodní branky a můj dotaz je jaké vy co jste tuto diagnózu měla taky jste zažívali pohyby miminka ? Já jeden den cítím kompenecky několikrát druhy den sotva někdy,třetí den zase vůbec nic a takhle dokola,dvakrát už se mi stalo ze se malý vyboulil začínám z toho mít nervni když slyším všude okolo ze mají holky už krasne pohyby

jjasmina
31. bře 2022

Já měla po 21tt i bez téhle diagnózy a to se mala vrtela málokdy až do porodu

laraes
31. bře 2022

Ahoj, včera jsem byla na 2.screeningu a malé bylo stále v pohybu. Ptala jsem se doktorky, zda je v pořádku, že pohyby téměř necítím (maximálně bublinky, o kopancích nemůže být řeč). Říkala, že je to úplně v pořádku, vzhledem k tomu že jsem prvorodička a placentu mám vepředu. Jsem 20+3.

katanovobran
autor
31. bře 2022

@laraes ano já jsem taky prvorodicka na 2 sceeen jdu v pondělí tak jsem na to zvědavá ta placenta je na prd ..řekla vám k ni doktorka něco víc teď ?

ellyem
31. bře 2022

Já měla placentu na přední straně a pohyby jsem začala cítit až kolem 23. týdne.

mishulka26
31. bře 2022

@katanovobran ono to přijde 20 tt je mimčo je ještě malé a pohyby nejsou tolik silné. Stačí ještě chvíli vydržet a bude to lepší a lepší. Já mám placentu na přední straně a pohyby cítím stejně silné jako u minulého těhotenství kdy byla na zadní. Ale někdo je cítí míň když je placenta na přední straně, je to strašně individuální, záleží taky jak je dítě akční.

cekamnazazrak
31. bře 2022

jsem ve 22tt a placentu mám vpředu... teď už mrskání docela cítím - ale strašně záleží na tom jak je mimčo otočený, mám pocit... někdy je zádíčkama ven a pak necítím nic (někdy je tak většinu dne a jsem nervózní), když je naopak, tak sítím malé kopanečky - nejvíc když jsem předkloněná nebo ležím na zádech... první pohyby jsem cítila kolem toho 18/19tt ale to jsem se na to fakt musela hodně soustředit, cítila jsem jen když jsem seděla v předklonu a jen tako úplně lehoulinký škubnutí, sem tam... dnes když je mimčo dobře otočený, ležím na zádech a rozjede se, tak jde lehouce cítit kopnutí i z venku - ale chce to fakt hodně trpělivosti manžela a velký štěstí...

laraes
31. bře 2022

@katanovobran ne, neřekla, jen e je vpředu a proto nejsou pohyby cítit (zatím) na druhou stranu to v pozdější fázi může být výhoda 🙂 popravdě, pro mě byl základ, že je prcek v pořádku a že jsem viděla, jak je na UTZ čilý/á. Držím palce! Třeba do pondělí něco ucítíte. Já poprvé vnímala něco jako bublinky až v 19+5 (osobně to přirovnávám k lechtání, jako když máte vlas pod tričkem)

katule1990
31. bře 2022

@katanovobran V tuhle dobu jsem necítila ještě vůbec nic. Úplně poprvé jsem něco cítila 20+3tt. Taky placenta vpředu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru