Pokles přední poševní stěny, jak při druhém porodu?

romantika
22. led 2013

Maminky, kterým zůstal po porodu tento následek, jak s tím bojujete a jak při dalším porodu? Byl vám doporučený SC případně jak jste po dalším porodu dopadly? Meli jste s tim problem v tehotenstvi? A jak se vám to vyvíjí časem. Kdo má tyto problémy a poradí nebo podiskutuje budu velice ráda, čekáme druhé a mám strach, že mi to prcek vytlačí a nebo že to bude mnohem horší po porodu. U prvního jsem se dávala dohromady hodně dlouho.
Děkuji za tipy a postřehy.

micmal
26. kvě 2015

@romantika ahoj! je to dlouho od příspěvku, ale jak proběhlo druhé těhotenství a porod?

romantika
autor
27. kvě 2015

@micmal kupodivu lehčeji a následky zadne. myslim, ze se to nezmenilo, bolesti a problémy, které jsem mela po prvním uz nenastaly, myslim, ze jsem mela i celkem nacviceno z toho mezidobi. Ale trochu se prikladnim k variante, ze u první to bylo velice spatne vedenym porodem a taktéž tim, ze dite bylo velke. po druhem jsem celkem zahy dochazela na biocon a snažila jsem se vic setrit. Velke dite je bohužel velke dite a když to ještě spatne zkouli tak bohudíky, ze to dopadlo ještě tak. Ale deti měli mezi sebou kilo rozdil. Uvidíme co vekem ............................ Nicmene jestli resis to same, tak jsem cetla hodne, ze po druhem se to uz nezhoršilo. Mozna je to tim, ze jak se říká u prvního je telo ještě ztuhle a pak když je dite velke a porod nepovedeny strhne se co se da. Hodne jsem byla i potrhana téměř všude, takze to oslabi nejspis i vse co se da.

micmal
27. kvě 2015

@romantika tak to jsi mě udělala radost! že to nemusí být u druhého nutně tragédie! 😉 tak já si ještě chci nechat nějaký čas, zpevňovat celé tělo a pak se uvidí. Právě jsem nikde nenašla někoho, kdo by to měl po prvním porodu a šel do dalšího...spíš vždycky někoho komu se to stalo až u druhého. Tak díky za zprávy!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru