Pozitivni krev na Downův syndrom

pavlinecenka
18. srp 2017

Dobry den, mam znamou a ma pozitivni krev na downuv syndrom,ale ultrazvuk byl v poradku. Mate nekdo nejake zkusenosti nebo ste se ocitli v podobne situaci? A jak to dopadlo na plodovce ? Dekuji

babanci
18. srp 2017

Moje dcera před dvěma lety. Na odběr plodové vody nechtěla jít, je to invazivní zákrok, není bez rizika a prostě, nechtěli jsme to. Zaplatili jsme neinvazní Prenascan. Jmenuje se to různě. Krev se posílala do Hongkongu a za 8 dnů přišel výsledek, který byl zcela v pořádku. Máme 16 měsíční, zcela zdravou holčičku.

verunkanatalka
18. srp 2017

Ahoj,měla jsem to stejně jako tvá kamarádka.Šla jsem na plodovku a ta vyšla dobře.Nyní mám 2 měsíce zdravou krásnou dceru.

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

Ja si prave taky myslim, ze to bude v poradku. A ze se ovlivnuje vic faktoru. Oni teda jako rikali ze i miminko je male,ale ani jeji prvni kluk nebyl veliky mel 2 kila ..

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@verunkanatalka takze takykrev pozitivni ,ultrazvuk v poradku ? A vysledky s plodovky reknou za jak dlouho ?

babanci
18. srp 2017

@pavlinecenka Prý strašně záleží na tom, aby se přesně určilo stáří plodu a taky věk matky na to má vliv. My se zbytečně stresovali, těch slz... a pak, když jsem sondovala v okolí, skoro každá druhá to měla podobně. Nedávno jsem vzpomínala, jak mi to dcera volala, přes pláč jsem jí ani nerozuměla, myslela jsem si, že potratila. A teď? To bys viděla, jaké máme malé šídlo.

babanci
18. srp 2017

@pavlinecenka No, koukni. Je to sladké. 🙂

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

Tak ona ma čerstvých 30 let.. takze si myslim,zwle to neni az tak hrozny vek. Prave se taky stresujeme . Ja teda verim ,ze to bude v poradku . Ona je vetsi stresar, ale neni se cemu divit. Jsem rada za kladne komentáře

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@babanci no tak ta je sladka ❤❤😍

babanci
18. srp 2017

@pavlinecenka Bude to dobré. Třicet už se bere jako vyšší věk. Dceři bylo 35 a byla za starou matku. Její tchyně je lékařka a vysvětlovala jí, že pokud je ultrazvuk v pořádku, šíjové projasnění a nosní kůstka, je velká šance, že to bude dobré. A taky jo. Jenže, už to tam bylo, v hlavě a tak jsme radši zacálovali 14 tisíc. Pro klid.

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

Prave , taky si rikam,ze kdyz to bylo ok a videli vse co maji ,tak to bude oukej. Me taky rikali,ze muzu mit spatnou krev ,ale nic to neznamena.. nastesti vse bylo v poradku i krev a mam dva zdravé kluky.

verunkanatalka
18. srp 2017

Jojo přesně tak ,krev na prd a utz v pohodě.Na plodovku jsen šla dobrovolně,manžel na DS v rodině(jeho sestřenice má syny s DS)a já jsem starší rodička..je mi 38 let.Tak jsem raději šla.Výsledky jsem měla cca do týdne.

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@babanci jo taky nabizeli odebrani krve za 11000 tisic.

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@verunkanatalka dekuji za informace ,jsem za ne rada

verunkanatalka
18. srp 2017

@pavlinecenka nemáš zač😀

babanci
18. srp 2017

@pavlinecenka Je to byznys. I za odběr plodové vody jsou body a peníze. Mě se to teda moc nelíbí, ten obchod ze strachem. Výpočty pravděpodobnosti!

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

V dnesni dobe je ,,byznys,, uz vsechno. A strach ma clovek porad

babanci
18. srp 2017

@pavlinecenka No, já byla těhotná poprvé před 36 lety. Těhotenství bylo klidné období, o tom, že by moje dítě mohlo mít nějakou vadu, jsem vůbec nepřemýšlela, ani mě to nenapadlo. O nějaké těhotenské cukrovce jsem neměla ani páru. Do poradny jsem šla 5 x za celé těhotenství, nikdo mě vnitřně nevyšetřoval, možná poprvé. Celé to bylo jiné. Teď jsem zažívala těhotenství svojí dcery, 19 vyšetření, pořád nějaké další testy a bububu, samý stres to byl. Dneska už bych nechtěla být těhotná.

mutsynka
18. srp 2017

Já měla taky utz v pořádku a z krve mi vyšlo riziko na downa. Nechala jsem si udělat cfDNA test (je to to samé jako prenascan, jen nestojí 11 tis. ale je zdarma a posílá se do Prahy do Gennetu) a ten potvrdil, že miminko je v pořádku. Byli to teda dlouhé 4 týdny čekání na výsledek. Plodovku jsem si nechala jako poslední možnost. Bála jsem se rizika potratu. Je sice malinké, ale přeci jen je tam. Ta krev hrozně zkresluje. Pokud byl utz v pořádku tak ať je v klidu 😉

editah222
18. srp 2017

Já měla vysoké riziko downa a šla na odběr plodové vody. Odběr byl bez komplikací, hned ten den jsem šla do práce (mám sedavé zaměstnání) a výsledky naštěstí taky dobré. Připlatila jsem si na výsledek do 24hodin. Mám zdravého kluka jako buka 🙂

kompleta
18. srp 2017

Z prvního testu krve mi vyšlo riziko na downa 1:50, byl to šílený stres, 10 dnů jsme čekali na screening a genetickou konzultaci, utz dopadl skvěle, ale kvůli krvi zůstalo riziko 1:361, zaplatili jsme tedy prenascan a dnes mi doktorka volala výsledky, vše je v pořádku a je to holka 😀, uf!

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@babanci ja teda rodila.nedavno ,ale sla jsem.nevedoma do tehotenstvi o cukrovce jsem nemela ani paru a nikdy by me nenapadlo, ze bych mela mit nemocne mimi. Kontroli posledni mesic kazdy tyden coz na me.bylo uz moc ani.jsem netusila.nic o vysokem tlaku ktery me pronasledoval. U druheho jsem.vedela do ceho du ,ale u jedinacka jsem zustat nechtela tak jsem zatla zuby a vydrzela

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

Zatim dame kladne zpravy mam.radost

betelgeuzz
18. srp 2017

Co to znamená pozitivní krev? jaké vyšlo riziko? A co to měla za test? při Nt screeningu se dávají dohromady výsledky krve i UZV a z toho pak vychází riziko, nehodnotí se krev samostatně. Mně u druhé dcery vyšel hůř UZV a čekalo se na výsledky krve, jaké výjdou celkové výsledky. Ty dopadly líp a šla jsem pak v 16 tt ještě na podrobný UZV.

verusky
18. srp 2017

@pavlinecenka ja mela v 35 letech down 1:60, coz je dost a zaplatila jsem si specialni krevni testy, ty byly v poradku. u dalsiho mimi jsem sla na ten placeny ultrazvuk ve 12. tydnu (to jsem u predchoziho neudelala) a tripple testy uz nechtela znat... tak ani nevim, jestli byly zase pozitivni... kdyby jo, kaslu jim na to. vira je zasadni a na amniocentezu by me dostali jen, kdyby vysly spatne ty placene (drahe) krevni testy nebo ten prvni ultrazvuk...

verusky
18. srp 2017

@kompleta jaktoze Ti u prenascanu rekli pohlavi? ja musela pak na specialni utz (udelali ho v cene- jakoze za prenascan zdarma). a gratulace 🙂 take to znam... psala jsem vyse, mela jsem down 1:60 a byla jsem taky vyyyklepanaaaa.

verusky
18. srp 2017

@pavlinecenka ctu predchozi pispevky a chci jen napsat na odber plodove vody, ze jsem tenkrat procetla diskuze a pribehy tech maminek, co na amniocentezu sly, miminko potratily a pak jim po trech tydnech prisla zprava, ze mimi bylo v poradku... jinak jeste- do amniocenetzy nas dost tlaci system kvuli penezum..........!!

kompleta
18. srp 2017

@verusky jj, přesně tak, když jsem vyplňovala papíry k prenascanu, tak jsem si mohla zvolit zda chci vědět pohlaví miminka

verusky
18. srp 2017

aha, tak ja to tam asi nevyplnila... nevadi, dcerka ma uz tri roky 🙂

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@verusky je to tezke no dala sem ji radu na ty testy o kterych tu psala pani ,tak snad bude i jina alternativa ale chytli asi spatnou doktorku, ma pravdebodobnost 1:10 a kdyz tu ctu ostatni tak je to proti tomu nic.. myslim,ze obcas lidi moc strasi

pavlinecenka
autor
18. srp 2017

@betelgeuzz na ultrazvuku mela vsechno ok a v sobotu ji volly ,ze ma pozitivni vysledky krve na downuv syndrom, pisu co mi rekla a co rekli oni ji. Vim ze se ovlivnuje vice veci a testu, ale takhle to bylo. No za me si myslim,ze to bude oukej. Ale clovek je vyplaseny

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru