Pozitivní protilátky v těhotenství. Máte zkušenosti?
Teď mi volali z gyndy, že došly výsledky z krve, a mám pozitivní protilátky. Zítra musím na další odběr. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jsem z toho dost vyděšená 😟
@klokanka31 já měla také pozitivní antierytrocytarni protilátky anti - E. Jen častější odběry krve v těhotenství. S každým dalším těhotenstvím se zvyšuje produkce protilátek a musíš být sledována více. Určitě ti gynekoložka řekne, jaký typ protilátek máš pozitivní a vysvětlí ti, co to znamená. A nejsem ani vhodny dárce krve, to jsem si ale zjišťovala sama, gynekoložka mi k tomu moc neřekla.
@klokanka31 já měla také pozitivní antierytrocytarni protilátky anti - E. Jen častější odběry krve v těhotenství. S každým dalším těhotenstvím se zvyšuje produkce protilátek a musíš být sledována více. Určitě ti gynekoložka řekne, jaký typ protilátek máš pozitivní a vysvětlí ti, co to znamená. A nejsem ani vhodny dárce krve, to jsem si ale zjišťovala sama, gynekoložka mi k tomu moc neřekla.
@moly001 A miminko jsi měla v pořádku?
Není potřeba šílet. Taky jsem měla pozitivní protilátky, v obou těhotenstvích a znamenalo to jen to, že jsem chodila každý měsíc na kontrolní odběry.
Není potřeba šílet. Taky jsem měla pozitivní protilátky, v obou těhotenstvích a znamenalo to jen to, že jsem chodila každý měsíc na kontrolní odběry.
@patypresdevaty Jo mě dneska doktorka uklidnila, že se to stává u hodně žen, a není to pro mimčo riziko. Tak snad to bude dobrý...
Ja měl pozitivní protilátky, jsem 0- a z dalšího odběru se zjistilo, že to jsou nějaké, ktere nevadí. Pokud by mi odběr vyšel špatně, tak mi doktorka nabízela injekci, už ale nevím čeho, která to vyřeší. Já ji odmítla, protože nebyla potřeba. Malýmu noc není a má krevní skupinu po mě.

Přestože mám krevní skupinu 0+, byly mi zjištěny v krvi protilátky. Musela jsem znovu na krev, aby ji mohli poslat do transfúzní stanice na rozbor. Tam zjistili, že jde o anti C protilátky, které nebyly vyhodnoceny jako rizikové pro rozvoj hemolytického postižení miminka. Takže pak už jsem jen chodila na kontrolní odběry a častější utz. Ke konci těhotenství už mi pak protilátky v krvi nevyskočily. Syn se narodil na konci 38tt.