Preeklampsie v 34tt, pustí mě domů? Tlak v normálu

pepenyny25
16. kvě 2016

Holky myslíte že mě pustí jeste domů,kdyz mam tlak v normalu a otoky žádné. Mam do porodu docela daleko a bojim se že tu zustanu. Dávají mi železo na krvinky a atb na infekci močáku. Jsem tu chvíli, ale chci domů. Doktor me poslal do nemocnice kvůli preeklampsii pritom mi nic není. 😒

terinda
16. kvě 2016

A proč pospícháš domů? Byla bych ráda, že jsem pod kontrolou 😅
Kdybys byla úplně v pořádku, tak by tě tam asi zbytečně nedrželi. 😉
Mně taky nic nebylo a nakonec jsem porodila ve 33+1 😨

ludul
16. kvě 2016

a co bilkovina v moči? u mě byla a porod se vyvolával v 37+5, malej se narodil 37+6 50cm a 3510g, ještě, že šel ven, by zbytečně vyrostl, i tak to nevyla legrace 🙂

frndafrrr
16. kvě 2016

@pepenyny25 Pokud mají podezření na preklampsii, tak bych se domů netlačila, četla sis co preeklampsie je?! Může zemřít to malé ,ale i ty.

papucka_27
16. kvě 2016

Mně taky pocitově nic nebylo, ještě hodinu před porodem jsem dr tvrdila, že nechápu, proč jsem už týden v nemocnici, když mi je dobře. Ale odběry stály hodně za prd a i průtoky pupečníkem. Fakt preeklampsie a akutní císař v 33+6. Ale i tlak jsem měla vysoký.
Nechci tě strašit, záleží jaký máš tlak a odběry. Ale když nad to koukám, neposlal tě tam kvůli té bílkovině v moči? Která je asi ve finále ze zánětu v močáku...

odula
16. kvě 2016

@pepenyny25 u preeklampsie vůbec nemusíš mit otoky. Když dostaneš eklampsii mimo nemocnici, tak to muze byt dost velký průšvih pro vas oba, pokud se ti nedostane okamžitá pomoc. Nehledě na to ze i preeklampsie muze byt nebezpečna pro mimi. Za me - bud rada ze jsi tam kde jsi, fakt. Vim ze je to těžký ale uz moc do konce tehu nezbývá 😉

pepenyny25
autor
16. kvě 2016

@papucka_27 v papirech sem mela preeklampsii, ale to si jen doktor myslel. A radši mě doporučil na hospitalizaci. Mela sem tlak 153/94 a otoky úplně nepatrné,bilkovinu ale taky sem nachlazená tak i proto. Z krve zjistili malo červených krvinek tak beru železo a s tim mocakem je to jen drobna infekce, nemela sem zadne rezani ani paleni. Krev i moč mi brali včera kdyz sem prijela a od té doby mi jen kontrolují ozvy a tlak. A vse je ok.

terinda
16. kvě 2016

@pepenyny25 radši se zeptej lékaře v nemocnici. Možná tě jen ohlídají třeba týden a pak pustí domů. Užij si klid, čti si, koukej na filmy... máš to už za pár 😉 Lepší je být hlídaná než porodit zbytečně předčasně či mít horší komplikace.

olga_
16. kvě 2016

@pepenyny25 Lékař má povinnost poslat do nemocnice každou těhotnou s tlakem nad 140/90 (ten spodní je prý důležitější). Já si zhruba dva měsíce před termínem poležela týden na vyloučení preeklampsie, pak mě pustili domů s tím, že těžká podoba je vyloučená. Nakonec to byl pouze vysoký tlak získaný těhotenstvím. Zeptej se, proč tam přesně jsi a na jak dlouho to vidí. Já si tam ten týden odpočinula, přečetla knížku a tak.

josefina79
16. kvě 2016

Taky mi nic nebylo, jen hnaniční tlak,opakovaně. Den před porodem jsem byla ABSOLUTNĚ v pořádku, nic špatného jsem necítila. Naštestí jsem si doma měřila tlak, stoupal do absurdních výšin jeli jsme do porodnice, já měla strach, že mi řeknou, že jsem hysterka. Nic divného mi nebylo. Po příjezdu IHNED na sál, tlak 200/140, syna zachránili na poslední chvíli a mne taky. Syn narozen 32+5, je celkem zdravý, ale rozhodně řešíme spoustu problémů spojených s nedonošeností.
Nezahrávej si s tím.
Co máš doma tak důležitého na práci?

papucka_27
16. kvě 2016

@pepenyny25 Tak to se ani nedivim, ze te tam poslal, kdyz videl takovy tlak a bilkovinu. A jak pise josefina79, neni radno si s preeklampsii zahravat. Ja taky mela pocit, ze mi nic neni, jestli to neni prehnane hlidani. To te doby nez jsem potkala maminku, kterou neuhlidali a preeklampsie presla do eklampsie. Od te doby jsem stastna, jak dobre vsechno dopadlo a dekuji vsem lekarum, kteri nic nepodcenuji.
Oni si tam opravdu nikoho zbytecne nenechavaji. Mas doma starsi? Pak bych chapala, ze domu spechas🙂 A jiste ti udelaji kontrolni odbery a uvidi se.

pepenyny25
autor
16. kvě 2016

@papucka_27 mam doma syna a navic mi fakt neni nic. Za cely den me nikdo nezkontroloval. Ani zadne odbery. Jen mi nosí léky. Radsi byt doma. Fakt. Tam mam lidi ktere potrebuju kolem sebe. Tady je nuda a to prostředí je deprimujici.

linee
16. kvě 2016

@pepenyny25 sama jsem lezela v nemocnici 5 tydnu pred porodem. Zacalo to tlakem a take mi nic nebylo. Chapu, ze mas doma dite, ale reknu ti to asi takhle - pokud ti nic neni a vic, ze mimi neni v ohrozeni, podepis jim revers - nemocnice neni vezeni. Ale pokud chces pro mimi to nejlepsi, tak tam vydrz, vedi co a proc tak delaji. Zazila jsem v dobe hospitalizace podobny pripad a maminky zpetne dekovali, ze si je tam lekari nechaly...

frndafrrr
16. kvě 2016

Možná to vyzní hnusně, ale když už chceš dát dítě k adopci, tak pro něj udělej aspoň to, že si poležíš jak doktoři chtějí. Zdravé dítě bude mít šanci na skvělý život, pokud se něco semele jen protože tys nechtěla zůstat v nemocnici, s tím tlakem co máš a s těmi problémy, to malé nedejbože odnese zdravotně, tak straví život po ústavech, protože o cizí nemocné děti se nikdo nepere. Aspoň to pro něj udělej.

papucka_27
16. kvě 2016

@pepenyny25 Otázka je, co je přednější - nenudit se nebo mít zdravé dítě a být zdravá? Věř mi, že to vydržíš. Jsou horší věci. Já tam byla tři týdny. S druhým (zase z jiných důvodů) deset dní a starší, když přijeli na návštěvu, ke mně nechtěl, vztekal se a byl "tatánek". Neříkám, že je to lehký, ale pro mimčo a jeho zdraví člověk vydrží všechno. Teda aspoň já tak mám....

mogwaika
18. kvě 2016

@pepenyny25 po Tvé první diskuzi se absolutně nedivím, že chceš jít domů za synem. Jestli pořád bydlíte u "extchánovců" tak bych jen z té představy, že je doma s nima sám měla osypky. Kolik je synovi?

lucykal
18. kvě 2016

Přece nejdůležitější je zdraví tvé a miminka. Byla jsem přijatá 33+2 vysoký tlak také jem se cítila dobře měla jsem ale zhoršené průtoky a monitor bílkovinu jsem v moči neměla. Byla jsem přijatá v pátek cítila se skvěle těšila se v pondělí na utz a že mě pustí domů. V sobotu před půlnocí mě praskla plodová voda a malé hrozila hypoxie akutní císař za 5 min 12. Celková anestesie. Kdybych byla doma buh ví jak by to dopadlo. Malá měla jen 1600g 41cm. A 23 dní jsem byla bez ní nebyl rooming in takže u sebe jsem ji měla až doma. Poslouchej doktory sakra.

mogwaika
18. kvě 2016

@lucykal já jí na jednu stranu chápu, i když je to sobecké, ona k tomu miminku nechce a nemůže mít vztah. Po porodu už ho neuvidí. A chápu stesk po dítěti. Jen to riziko je obrovské :-/

lucykal
18. kvě 2016

@mogwaika aha něco mě asi ušlo.

lucykal
18. kvě 2016

@mogwaika ale myslím, že takhle ohrožuje i svůj život.

mogwaika
18. kvě 2016

@lucykal to si myslím taky. Ale tak nějak chápu to nepřipouštění si čehokoliv. Musí to být příšerný tlak na psychiku. Mimčo jde do adopce.

linee
18. kvě 2016

@mogwaika aha, to mi take uslo. To je asi v jine diskuzi?. No, nicmene to nic nemeni na tom vyse zminenem...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru