icon

Prvorodička v 36 letech. Z čeho mít a nemít strach a jaké mohou nastat problémy?

bara011984
26. lis 2019

Zdravím všechny maminky, nebo budoucí maminky. Jsem v 5tt těhotenství ( domácí testy jsou pozitivní a k lékaři jsem objednaná na 12.12.) . Je mi 35 a za dva měsíce mi bude 36. Proč vlastně píšu : poněvadž jsem těhotná poprvé a nejsem nejmladší, tak mám obavy z každého píchnutí atd. Mohu se zeptat jaké mohou nastat problémy? Z čeho mít a nemít strach, pocity, na co si dávat pozor atd. Předem děkuji za každou zkušenost

Strana
z2
fiiif
16. pro 2019

V pripade ze zachovate klid a budete se na miminko tesit zvladnete vse. Jak pisou vyse, muze vyjit hur tripple test ale to spis kvuli veku, nekteri gynekologove radi "starsi" maminky do rizikove skupiny aniz by se neco delo. Test na cukrovku si nechte udelat urcite, ono preci jen po te 30 uz se deje vice zmen..mohl by se objevit problem se stitnou zlazou, hlavne vas budou lekari vice sledovat, takze nemusite mit strach =)

kaja2016
27. pro 2019

@bara011984 Ja myslim, ze na nic. To neni nejaky vysoky vek. Kdyby ti bylo 42, tak uz by ti doporucili odber plodovky jen kvuli veku, ale takhle ne... Ja mela prvni dite ve 34 a uplne bez komplikaci, porod 40+0

Strana
z2