Revize dělohy a zkušenosti s ní
Ahoj holky,jsem tu nová a chci se zeptat jestli mi prosím napíšete vaše názory!!
Jsem 5 den po revizi dělohy po zamlklém těhu 😢 a chci se zeptat jak bylo vám které máte tuto špatnou zkušenost?Snad nevadí že to připomínám je to citlivé téma.
Mě první dva dny skoro nic nebylo jen pobolívalo břicho a včera jsem začala mírně krvácet jako by slabá MS.Volala jsem pro jisotu do Caru a řekly mi že je to normální,děloha se čistí,pokud to nebude moc silné a nebudou veliké bolesti tak by to krvácení mohlo trvat tak 3 dny.Mě to vylekalo,myslela jsem že je nějaký problém.Taky mi poradily at piju citronádu že to zastavuje krvácení....Tak to zkouším a upíjí vodu s citronem 😖...
Pokud se můžete podělit o zkušenosti po revizi,budu moc ráda za vaše příspěvky-jak jste se cítily,jestli jste měly nějaké problémy nebo to bylo dobré a jestli jste taky krvácely?
Děkuju Evuliss
@llenka_li děkuju... když se to povedlo poprvé, tak jsem sledovala jen teplotu. Sloužilo mi to aspoň totiž pak tomu, že jsem věděla, kdy to dostanu. Jakmile mi klesla, tak jsem říkala, ha a mrcha tu je... Bylo to už 11 měsíců, kdy jsem při každém totiž vynechání říkala, že by se to povedlo? A ono nic, negativní testy... v tom srpnu jsem si říkala taky, že je to stres z práce (v té době ve výpovědní lhůtě a na neschopence) a po hádkách... jenže ms nikde, zkusila jsem ovu test, že by třeba ovulace, ten byl pozitivní, holky tady, ať zkusím těhu, že ovu může říct dřív o těhotenství... a dvě čárky, překvapení obrovské...
Ale bohužel, zamlklé. Tak v září revize, jenže od té doby jsem vůbec nevěděla, co tělo dělá nebo ne. Cyklus se mi nahodil přesně po 6 týdnech... a pak člověk zas nevěděl, kdy přijde. Tak jsem se dala na sledování.
Jenže si říkám pomalu, že to není úplně dobře... že se pak taky nervuji ☹
To první defakto nakonec ani nevím, kdy se povedlo. Možná i pro to to tak dopadlo, že mi to nedávalo smysl.
Tak uvidíme... jen doufám, že to nebude trvat rok ☹
Teď se zaměřím na novou práci, kdy mám jít v pondělí snad podepsat smlouvu, resp. dohodnout se na nástupu atp.
A tobě držím pěsti, aby se mimi už konečně ukázalo 😉
@simi1510 takove odreagování urcite míč pomůže. Nevim, jestli uz si to nečetla, ale me primář rekl, ze dnešní doba je v tomhle hrozná a snazilky si testy jen ublizuji, stresuji se, a pak tady leží zbytecne od 3tt jako ja. Přitom správně bych o těhotenství vubec nemela vedet, což je pravda, neco na tom je. Vem si kolik tehu by odešlo s MS nebo lehce opozdenou MS bez zbytečných duchu a slz. Sama jsem testovala a porad měřila, takze všechny chápu, ale asi to neni uplne správně...
@llenka_li jj to jsem četla... jenže ono si páni doktoři protiřečí taky...
Defakto přítelova macecha mi řekla to samé.. ale já jí říkám, jenže já byla v nějakém 7 týdnu, kdy test to ukázal, měla jsem problém s tím krvácením, takže doktoři... a tak jsem končila u nich dokola viď. A pak prostě vidíš, že se tam nic neukazuje, jak má... A revize.
Doktor mi řekne, že mi nedoporučuje čekat, že kdo ví, jak moc by se to spustilo, kdy by se to spustilo atp., že je lepší jít prostě na tu revizi.
Kamarádka měla ukončení špatného těhotenství práškama, a pak ji to potkalo doma krvácení, až z toho doma omdlela, a že to bylo hrozné krveprolití.... A nakonec se jí to vše zhoršilo. Člověk by řekl, že to odešlo, ale měla tam zbytky a musela na revizi, jenže to bylo vše ještě složitější...
Takže, co je pak lepší? Když ten řekne jedno, druhý ono....
Občas sse ale může stát, že to ti doktoři mohou zastavit ten potrat podáním prášků. Vždyť některé holčiny, které mají nějaké problémy, tak musí nasadit léčbu co nejdříve, jakmile otěhotní. Některé potratí zbytečně, jelikož doktoři řeknou toto a mohlo by být vše v pořádku, kdyby se nasadilo, co se nasadit má.
Můj doktor mi řekne, že když do roka neotěhotním, tak pak přijít, a že se s tím začne dělat něco. Jen ho nezajímá, že na první se čekalo 11 měsíců a skončilo zamlkle. Další rok pak k tomu je šílený, když se nezadaří. Dokud se to z 99% nestane ženské 3x, tak s tím nic nedělají... A ještě budou říkat, počkejte 3 měsíce, dáte se psychicky dohromady a můžete to zkoušet znova. Ale já si sama osobně neumím představit, že bych si tím měla projít 3x!
Stejně tak, když jsem musela podstoupit vyšetření před revizí - EKG, odběr krve, vyšetření... Tak mi doktorka, cizí, vynadá, že jsem se neočkovala proti rakovině děložního čípku... a přitom já na dně z toho, že musím jít na zákrok, pod narkózu, kdy člověk neví, co se může stát, jestli neskončí nakonec bez možnosti mít děti atp.
@simi1510 přístup některým lékařů je fakt příšerný a absolutně bezcitny 😏 Ja s tou revizi uz poté také souhlasím, přesně jak píšeš, lepsi nez resit dalsi problemy. Spis jsem myslela to testování ovu a tt tyden pred očekávanou MS, atd... o duchovi na tt jsem treba poprvé slyšela az tady 🙂 chápu tu netrpelivost, protoze to mam zrovna tak, ale na druhou stranu je pravda, ze se tim zbytecne stresujeme a ja uz treba urcite měřit ani delat ovu testy nebudu a tehu testy az po vynechání.
Jsem jasným příkladem, jsem 4+0, MS by mela přijít v pondeli a ja uz 9 dnu lezim s tehu tady....a zbytecne zatim.
@llenka_li já po té revizi nevěděla, kdy přijde, před ní to bylo 28-30 dní... ale teď prostě jsem po revizi čekala přesně 6 týdnů... jiné holky, co šly po mně, ji už měly a já nic... tak jsem si říkala, musím si to nějak ověřit, co a jak. Co kdy čekat... S přítelem jsme se dohodli, že jakmile to půjde, zkusíme to znovu. Jenže on během ovulky nemá moc chuť na sex... tak to musím korigovat nějak, jen po té revizi je každý můj cyklus jiný...
A tt jsem dělala na začátku 28 den, když nepřišla, pak nepřišla 30 dní... že jsem si říkala, že by? A dva cykly se objevily duchové, a pak mrcha. To by ještě šlo, říkám si, tělo není připraveno... jen mě jedna doktorka, když jsem se ptala na jednom portále vyděsila. Ale zase, když teď je těhu test bílý, tak je to vše v pohodě, ne?
Ovu testy bych nezatracovala případně jen pro to, aby člověk věděl, zda to je nebo není. Když bys věděla, že není ovu, tak se nebudeš nervovat, že nejde mrcha a že těhu test je negativní atp.
A proč si tam vlastně skončila? Nevím, zda jsem to četla a nepamatuji se, nebo jsem to přehlédla.
@simi1510 pro ověření, kdyz člověk poradne ani nevi, jestli vubec ovu je, tak souhlasím. Je to proste tezky.
Ja vysadila prasky a prvni cyklus 36-44dnu, nevim, a tak jsem druhy cyklus zavala měřit a testovat, prave abych věděla, jestli vubec ovu je a nejsem uplne rozhszena po letitem brani HA. Ale měřila jsem od 11DC a tyden byl v kuse test pozitivni, testovací čárka tmavší nez kontrolní, tak jsem to tu napsala, rikam si, to je divné, ty testy nefunguji, dle teploty ovu 22.12, testy pozitivni 21.-28.12. A holky mi napsaly, at si udělám tehu test. Takze 19DC toto, testovací čárka tam byla dřív nez kontrolní, ve vteřině.
@llenka_li už si to pamatuji, děkuji za připomenutí! A teď defakto čekáš na verdikt, co a jak...
Na druhou stranu, kdyby to bylo vážně mimoděložní, a ty bys nezjistila těhu, tak můžeš i vykrvácet atp... takže zase z tohoto ohledu je lepší zjistit a být případně sledován. Už tak stačí, že pak při mimoděložním vezmou vaječník.... ☹
@simi1510 ne nic se neděje, zitra zase hcg a UTZ, ale dnes na vizite mi dr rekla, ze si mysli, ze jeste nic vidět nebude a at hlavne nečtu emimino 😄 ze je velká šance na to, ze to bude normalni těhotenství a ze to na tom vaječníku bude žluté telisko. Jen mam nízkou sliznici 8mm, tak at pry lezim. Rikam si, ze mi na to neco nedají...A zase napřed se moc netvarila a az kdyz jsem ji rekla, ze jsem dnes 4+1, tak rekla, at jsem v klidu, ze to bude dobre.
@vanilopka27 myslim na tebe! At to dopadne dobre!
@vanilopka27 hrozně moc na tebe myslím, ať je to v pořádku ❤ ....drž se, posílám ti co nejvíc síly, co dokážu... ❤
@vanilopka27 také se přidávám a držím moc moc palecky, dej hned vedet 🍀🍀🍀
Ja dnes hcg 1490 a opět nikde nic, v děloze nic, děložní sliznice do 8mm, žluté telisko na právem vaječníku...v břiše nikde nic. Jsem 4+2 a do středy jdu na propustku domu.
@simi1510 uz mi to volala i mama, jestli nechci jet jinam, ale kladenska nemocnice je poměrně velká nemocnice, je to krajská nemocnice a kontrolovat me primář a jeste jeden dr a dost dlouho. Vybavení maji urcite dobre...ja nevim, myslim, Zr kdyz to neviděli oni, neuvidí to nikdo...😏

@simi1510 a treba zrovna ne...ja uz dvě deti mam a nikdy jsem ovulacni dny nebo teplotu neřešila....ted poprvé jsem delala vše a podívej...zbytecne jsem ti zjistila takhle hrozne brzy...budu držet palce, aby MS uz nedorazila ☺️☺️