icon

Špatné jaterní testy v těhotenství, máte zkušenost?

monullinkka
21. říj 2015

Ahoj holky. Mam dotaz.cca 14 dni zpet me začala svědit kuže, šla jsem na krev a vyšly mi hraniční hodnoty jaterních testu.
V pondělí to vyšlo ještě o něco hůř. Co to znamena pro miminko? Mate někdo stejnou zkušenost? Děkuji za odpoved

Strana
z2
jhhd
18. lis 2015

@ajik123 No, ono záleží také na tom, v jaké fázi těhotenství hodnoty 3 dosáhneš. Pokud už jsi za 36+0 tt., tak nejspíš budou chtít spíš porod vyvolat, pokud tam ještě nejsi, tak se tě budou snažit udržet v celku alespoň do 36+0 tt, aby se miminko dovyvinulo.

Držím palce, ať vše dobře dopadne a jseš co nejvíc v klidu.

ajik123
18. lis 2015

@jhhd Děkuju 🙂 . Myslím na to den co den. Teď máme stěhování, je krásný čas před vánoci a tohle 😒 . Doufám, že se výsledky budou držet v rovnováze alespoň do toho ledna, kdy budu 36 tt.

ajik123
31. pro 2015

Holky zkusím obnovit tuto diskuzi 🙂 . Pořád bojuji s cholestázou, kvůli které mám i teď špatný monitor. Jak je známé, tak se při této nemoci vyvolává porod dříve. Kdo to zažil? Mě to chtějí vyvolat po 36 tt. Jak dlouho jste po porodu museli zůstat v nemocnici ? 🙂

jhhd
3. led 2016

@ajik123 Bohu dík s tím zkušenost nemám, ale nebála bych se toho tolik. Miminko už bude po 36+0 tt. dopečené a bude jen kynout. Můj synek se nakonec sám od sebe narodil 37+3 tt.. Byl zcela v pořádku a z porodnice jsme šli hned po 3 dnech. Nikdo ho jako nedonošeného vůbec neřešil.

Co vím měla podobnou zkušenost i známá, která na tom byla stejně jako ty a porod jí vyvolali po 36+0 tt.

Samozřejmě vše záleží na stavu miminka.

Moc držím palce.

lpamela
4. led 2016

Mně přišel porod sám ve 33+1, malá měla 2200 g. Porodila jsem ve středu a pustili mě v úterý. Přemluvila jsem je. Bylo to pro mne dost psychicky náročné a potřebovala jsem klid. V porodnici jsem nemohla vůbec spát, byla jsem vyřízená. S malou jsme hned druhý den jeli k doktorce. Musela se hlídat váha. Malá přibírala. Byla na umělém mlíčku. Bylo mi zakázáno kojit. Pokud je miminko v pořádku a přibírá, není důvod Vás tam držet.

zkrikavova
23. led 2016

Dobrý den, nechci strašit. U mě to mělo velice rychlí průběh. Začala jsem se drbat, dva dny na to testy, ihned nástup do nemocnice. Týden od prvního svědění akutní CŘ. Když jsem nastoupila do nemocnice měla jsem hodnoty nad 4. Když jsem šla s dcerou na CR byly už nad 25. Dcera se narodila 29+0tt. Dnes je to zdravá půlroční holčička.

koran2
23. led 2016

@monullinkka ahoj, mne maximálne pomohol jeden problém odstránit BIO ostopestřecový olej, mám ho od Adam Šeda - je na fb, nájdeš ho tam. berú sa dve kávové lžyčky denne 😉

monullinkka
autor
28. led 2016

Dekuju moc.uz jsem po porodu a všechno je v poradku

marfushenka
17. bře 2016

Jinak doporucuji v dalsim tehotenstvi nechat si jaterni testy pohlidat. Me jeste skoro nic nesvedilo a uz jsem mela hodnoty 4x vyssi. Bohuzel je pravda ze v dalsim tehu se to casto opakuje ☹

ajik123
18. bře 2016

@marfushenka tak ono ti to nesvědí od jater, ale vyvolávaji to žlučové kyseliny to svědění.. Takže dle jaterek se to nemůže úplně tak brát. Někdo má jaterky vysoký, ale žluč. kyseliny málo, takže to nesvědí a někdo naopak 😊.

xxx91
22. bře 2016

Vcera jsem bylaa na gynde a rikala jsem ni ze me svedi pokozka poslala me hned do porodnice na hospitalizaci. Krevni testy zjisti ze mam malinky naskok na jatra ale ze to nic neznamena a dnes mi brali krev na zalidecni stavy ci co to rikali 😀. A budu je mit zitra. Vcera jsem. Dostala tabletku proti skrabani a ta mi pomohla. Jsem 37tt a otvrena jsem od 33 a hlavicku uz ma hodne nízko kdybych mela spatne jaterni testy tak rikali ze mi porod budoh muset vyvolat🙂. Tak uvidime zitra 🙂

ajik123
23. bře 2016

@xxx91to nebudou žaludeční šťávy, ale žlučové kyseliny ne ? 🙂

kinka24
1. pro 2020

ahoj holky, zkouším obnovit diskuzi po pár letech, prosím info o žlučových kyselinách a jak účinné snížit, protože to svědění je k nevydržení. jsem 32+1 s bi bi. Jaterní testy zvýšené ale stále se drží pod hranici 3. Děkuju :-*

ajik123
1. pro 2020

@kinka24 na svědění mi osobně bohužel nic nepomohlo :( až porodit 🙄 bylo to strašný, držím palce

kinka24
1. pro 2020

@ajik123 takže se nadcházející víc jak měsíc nevyspím a zbydou mi na těle jen kosti 😀

ajik123
2. pro 2020

@kinka24 no psychicky to bylo už ke konci strašný :D vím, že u první jsek brala nejaky léky na to, snad xyzal? Ale bez účinku, tak u druhé jsem to ani nezkoušela.

Strana
z2