Těhot. cukrovka a moč. Poznal by to z ní lékař?

23. bře 2021

Ahoj holky, při prvním těhu jsem měla cukrovku. Při tomhle druhém ne, nicméně hodnoty ogtt nebyly až tak nízký jak bych chtěla. Ale prošla jsem. A mám dotaz. Kdyby se mi cukrovka rozjela až ve vyšším týdnu těhu, tak jak by na to doktor přišel? Z moče co nosím do poradny? Protože myslím že pak už se hladina glykemie z krve asi už nedělá..... Jako jsem v nějakým 33tt, miminko větší není, ale stejně se trochu bojím. Glukometr už nemám a stejně mu nevěřím, abych se doma změřila. Tak si říkám jestli by to na gynde poznal doktor z moče.. Děkuju

werumka
23. bře 2021

Standardní těhotenskou cukrovku z moči doktor nepozná. Cukr se do ní dostává až při vyšších glykémiích, než jaké bývají u těhotných s časným GDM. Zároveň cukr v moči nemusí nutně znamenat cukrovku. Spolehlivý glukometr by měl během několika měření trend ukázat dobře.

nina004
23. bře 2021

Podľa mňa už ju neskôr doktor nespozná, teda z moči určite nie. Mala som silnú GDM a v moči som cukor nikdy nemala. Možno si pre váš pokoj zájsť ako samoplátca na lačnú glykémiu do odberového centra alebo kúpiť opäť glukometer. Prípadne držať diétu ako pri GDM tým nič nepokazíte.

cilkat
23. bře 2021

Měla jsem cukr v moči jednou a to byla moč brana po snídani, kdy jsem navíc porusila dietu, protože mi bylo blbě a potřebovala se nakopnout.
Nicméně pokud vyšel dobře ogtt, je pravděpodobně cukr ok i teď. Krom cukru v moči by varovné příznaky mohly být otoky a rychlé přibírání váhy (umí naskočit i několik kg za týden). A samozřejmě přerůstání miminka. Případnou dietou (cukrovkou) nic nezkazis, ale nehrotila bych to.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru