Těhotenská cukrovka - zůstala vám některé i po porodu?

amy80
12. lis 2014

Ahoj maminky, nedavno mi zjistili teh. cukrovku, z toho si az tak moc nedelam, par tydnu diety pripadne inzulinu se da vydrzet... Mam ale velky strach z toho, ze mi zustane i po porodu.

Cetla jsem ze VETSINE pripadu sama zmizi okamzikem porodu, a pokud ne, je to tim ze uz ji novopecena mamka mela uz pred porodem, ale nezjistenou... Nemyslim ze bych byla zrovna tenhle pripad, pred otehotnenim jsem cukrovku urcite nemela, presto mam ted ale nicim nepodlozeny strach ze zrovna me uz to zustane a porodem to neskonci...sama nedokazu vysvetlit proc...

Tak prosim o vase zkusenosti, stalo se vam to nektere? Za kazdy nazor (at takovy i takovy) predem moc dekuju!

anina32
12. lis 2014

@amy80 Ahoj, měla jsem těhu cukrovku, nejdřív na dietě, pak poslední měsíc a půl 3x denně inzulín. Po porodu jsem byla bez cukrovky, za dalšího půl roku taky, ale za další rok už mi při kontrole cukrovku potvrdili a ted už se jí nezbavím, zatím to je jeden prášek denně a dieta, ale s věkem mám počítat že se to bude horšit.
Ono je pravda že těhu cukrovka většinou po porodu zmizí, ale taky je pravda že kdo měl těhu cukrovku, tak ji většinou za čas bude mít i normální. Nemusí to být třeba tak rychlý jako u mě, ale třeba v padesáti letech. Proto se pak musí chodit každý rok na kontrolu, aby ji podchytili co nejdřív.
Jsem tě asi moc nepotěšila, co?

jahodarka
12. lis 2014

@amy80 tak ja pri prvnim diteti dost silna cukrovka, denni i nocni inzulin, poporodu zmizela, u druheho mi byla zjistena uz v 5.tt! a od 15.ttna inzulinu, ale jen pres den, kocirovala jsem ji lip. Po porodu mi nezmizela, dali mi cas dokud nedokojim, ze je jeste urcita sance, ze se to srovna, prisla jsem ale hned prvni mesic po dojojeni opet do jineho stavu 😅 , takze opet od zacatku na inzulinu a moje diabetolozka rika, ze uz se toho asi nezbavim... 😖

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru