Těhulky, jaké léky na alergii užíváte?
Od mé dr. jsem dostala napsaný Claritin, ale jiná alergoložka mi říkala, že by do Claritinu nešla, ale zvolila ještě starší lék, např. Zyrtec. Lékarnice mi zas pro změnu potvrdila, že Claritin je nejméně tlumící...Tak jsem taková zmatená. Dle příbalových letáků se v těhu nedoporučuje užívat ani jeden, ale bez léků se bohužel pravděpodobně neobejdu. Mám i nosní sprej, ten je v poho, působí jen lokálně, ale mám strach, že nebude stačit....
Jsem hoooodně silnej alergik - zejména na pyl, projít se mezi žluťoučkym polem řepky olejky, tak si pro mě jednouf funebráci... 😀 Mno a v prvním trimestru (otěhotněla jsem v únoru, takže hezky pěkně jsem si ho užila přes jaro) mi bylo doporučeno nic nebrat, raději prý nevycházet 😀 tak samozřejmě jsem musela do práce atd, ale kupodivu, zvládla jsem to bez sebevětších problémů, byť s ucpanym nosem a nějakejma flexama po xichtě No a pak že prý můžu užívat Claritin, klidně 1/2 denně a Ventolin při dušnosti. (Normálně mám Xyzal celoročně). A čéčr nakonec jsem zvládla celé těhu bez jediný pilule, jen s mořskou vodou do nosu 🙂 Jsem se nějak šprajcla, že se tim ládovat prostě nechci a tělo se mnou docela spolupracovalo 🙂 Ale kdyby nebylo zbytí, tak bych brala ten Claritin, mám opravdu výbornou doktorku a věřím, že by mi nenapsala nic škodlivého.
Holky, u miminka je způsobeno plno onemocnění či jiných problémů mixem různých příčin. Takže pokud můžu tak se vyhnu, ale když to nepůjde, tak ty léky prostě dám. Proto plno doktorů předepisuje léky rozdílně, ale pravděpodobně se nic nestane (teď samozřejmě nemám na mysli léky, kdy je jasně prokázaný škodlivý vliv na dítě). Pro miminko je taky důležité se vším tak nestresovat...Už jsem četla plno diskuzí, kdy matky psaly, že v těhu léky na alergii a astma užívaly a dítě se narodilo zdravé. To chce klid, určitě to bude dobré 😉
Holky muzeste mi poradit?? Mam docel apotize,s oblicejem.uz delsi domu si cistim plet Lorealem a jak jsem otehotnela jen co jsem se natrela okamzite alergie na ten krem,des jak jsem vypadala.Vcera jsem se natrela Vichy kremem a opet to same ne-li horsi.Dalajsim si kapicky zyrtecu a rekla bych ze to trochu pomaha,jen se bojim abych tim miminku neublizila uz tak jim dost leku na udrzeni a jeste toto.Vim,ze by bylo lepsi si nic nedat,ale to paleni obliceje a svedeni se jen tak vydrzet neda.
@dubnacek tak bez kremu?
@dubnacek přejdi na nějaký obyč krém, např. krém pro děti....nebo za studena lisovaný olej (Saloos) apod. 😉
vadí ti tam asi nějaká chemikálie, třeba konzervat nebo nějaká složka...
v prvním těhotenství jsem to měla taky tak, trvalo to několik měsíců... nejvíc mi vadily takové ty dražší krémy...
No prave to prvni je cela rada od Loreal a stala docela hodne,normalne jsem ji pouzivala a co jsem tehu tak to nejde a to drhe je zase vichy a cekala jsem,ze to bude dobry a opet to same.Musim koupit teda neco lepsiho asi prirodnejsiho,nebo vubec nic.A co ten zyrtec ten doufam vadit nemuze.Jsem v 7tt a uz dvakrat jsem potratila tak se modlim aby bylo vse v poradku
@dubnacek já měla taky potíž s Loreal a Vichy 😉 pak jsem si koupila nějaký obyč Ryor a na noc obličejový olej od Saloos a bez problémů...
Zyrtec, no snažila bych se vyhnout tomu v prvním trimestru... lepší žádná chemie, o tom žádná...
tady info z letáku
Těhotenství a kojení
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoli lék.
Stejně jako jiné léky nemá být Zyrtec podáván těhotným ženám. Náhodné užití léku by nemělo vyvolat žádné škodlivé účinky na plod. Nicméně lék užívejte, jen pokud je to nezbytně nutné a po poradě s lékařem.
Neužívejte Zyrtec během kojení, protože cetirizin se vylučuje do mateřského mléka.
tak zrovna jsem se docetla ze prave citirizin prave Zyrtec,Analergin leky s nim obsazene jsou druhe generace a muzou se pouzivat bez omezeni,jinak to plati u antihistaminik tam uz omezeni urcita jsou.No bohuzel oblicej uplna katastrofa,kdybych toto tusila,ze mi Vichi udela nikdy bych do toho nesla.Vypadam uplne katastrofalne.Nejradeji bych byla uplne bez leku na alergie,ale asi je lepsi vzdy si neco vzit nez trpet.`kdyz si vemu u prvniho syna jsem byla cele tehu na ATB kvuli ledvinam,2x hospitalizace,kapacky,leky od bolesti a syn je uplne v poradku.Tak doufam a verim,ze i tentokrat to bude dobry a az se mi oblicej zahoji tak uz radeji zadne kremy a budu mit klid.Sice nebudu 'krasna',ale co aspon budu zdrava 🙂 🙂 🙂 🙂

@lucie255 no ze tu nekdo psal ze tam sou kortikoidy a ze se to v tehu nesmi