Ukončení těhotenství ve 14. týdnu
V pátek mi vyšel pozitivní screening 1:130 na Downa, Dnes jsem jela do Podolí na podrobný UTZ a udělali mi nový screening. Vyšla najevo srdeční vada (AVDS), riziko se zvýšilo na 1:11 a nyní taky riziko na Pataův syndorm 1:112. Výsledky Papp-a stejně špatné cca 0,19 a i šíjové projasnění taky nic moc 2,9. Zítra mě ještě čeká genetika a pozítří odběr klků. Začínám se psychicky připravovat na nejhorší a děsím se toho, že miminko už budu muset odrodit :( Máte někdo zkušenosti? Jak to u Vás probíhalo?
Ahoj, mám zkušenost z loňského léta. Na screeningu se objevily vady neslučitelné se životem, takže bohužel nebylo co řešit. Absolvovala jsem pár vyšetření (u praktika, EKG...) a za pár dnů nástup do porodnice. Přirovnala bych to k vyvolávanému porodu. Co 3 hodiny dostáváš vyvolávací tablety tak dlouho, dokud toho drobka za sebe nedostaneš. Připrav se na to, že to fakt může trvat. První tablety jsem dostala v 9 ráno, pak ve 12, 15, 18 a 21 hodin. Drobek byl venku před půlnocí. Bohužel bez placenty, takže ještě revize (krátký zákrok v narkóze). Fyzicky to náročné není, drobek je malý. Psychicky je to logicky horší. Neboj, to zvládneš a za chvíli máš v bříšku zdravé mimčo (já jsem teď v 10. týdnu). Držím palce!
@simkaaac ano jsem v rijnovkach. Tentokrat to je vse dobre. Vis neni to lehke ale pomohlo kdyz sem si uvedomila, ze vse ma v zivote svuj duvod. A byla jsem vdecna za to, ze jsem s ni mohla byt tech 15tt. Prvni jsem byla hotova z toho, ze ji mam porodit, nakonec sem byla rada, ze jsem s ni byla az do konce. Vsechny spatne zkusenosti nad maji posunout dal. Preji kopu stesti.
Dekuji vsem za podporu, teď mi volali, ze se down potvrdil 😭Ted jedu do Podolí domluvit ukonceni 😢 Teď už to chci mit rychle za sebou!
Hodně štěstí :-*
@simkaaac to je mi lito!! Drz se, bude zas dobre! 🌷😘
Moc mě to mrzí 😢
Posilam spoustu sil...drzte se.
@simkaaac ahoj, ted to tu čtu, relativně nove tema, ja pred rokem takhle rodila v 19.tydnu holcicku s Patau syndromem, puvodne vysel Down 1:45 a potvrdilo se toto, tyto deti se nedozivaji vice nez dvou mesicu, pokud uz se vyjimecne narodi. Mela srdecni vadu a nesrovnalosti v delce koncetin apod. Byla mensi pak, bohuzel to nezjistila dr u prvniho screeningu, nyni uz bych sla jedine do Gennetu. Mohu potvrdit, ze cas zahoji vse.
@simkaaac ja doporucuju mudr frisovou... dokonce mi v podoli rekli, ze po doktorce frisove screeningy nekontrolujou - protoze ona je vyucuje a vydava certifikace k jejich delani. Je to spicka ve screeningach.
@lussinka88 můžu potvrdit, chodila jsem k ní celá obě těhotenství, každý ultrazvuk byl zážitek, neuvěřitelná lékařka 😍
@petrasipkova1 to jo. Me posilali na plodovku, tak jsem k ni sla na doporuceni, koukala na me dvakrat a nakonec rekla ze vzhledem ke 3 potratum by do plodovky nesla, ze je presvedcena ze tam nic neni, ale ze mi tu plodovku musi nabidnout. Odmitla jsem, v podoli kdyz jsem jim rikala o odmitnuti tak na me koukali jak na blazna a pak kdyz si vsimli 4strankove zpravy od pani doktorky tak jen mavli rukou a rekli ze uz chapou a ze tam urcite zadnej nalez neni a ze to po ni kontrolovat nebudou. 😁 a taky ze ne 🙂 ted jsem v 9tt a urcite tam zas na 20tt pujdu taky.
Také doporučuji Frisovou, je dokonalá.
Taky mám ty nejlepší zkušenosti s doktorkou Frisova. Opravdu kapacita v ČR!
Mě se to stalo už před deseti lety. Čekala jsem chlapečka. Měl se jmenovat Štěpán 🙂 co tady čtu. Tak ty potraty trvaly par hodin. Me trval pět dni. Nedostala jsem tehdy tabletu ale pichli mi něco do břicha při odebírání plodove vody. Pět dni jsem nejedla, nepila a jako vedlejší účinky te injekce byl neskutečný průjem a zvraceni, takže si me asi umíte představit po pěti dnech. Fialové fleky v obličeji, divně mi zapadly oči. Výraz bez výrazu. Byla jsem neskutečně vystresovana prvorodička. A dnes mi tu v náručí leží už třetí povedené miminko. Přesně po deseti letech zase chlapeček. Ondrášek. Stejně nám pro lásku nezbývá nic jiného než to zvládnout a pokoušet se dál a dál. Přeji ti opravdu špatnou paměť ať brzy zapomeneš a ještě aspoň tři caparty 😍
Já loni, 10.7.2017 přišla o chlapečka...
Na prvotrimetriálním screeningu bylo vše relativně v pohodě, co se krve týče. Ale na NT screeningu měl chlapeček v bříšku nějakou dutinu, doktorka nevěděla, co to je, tak nás poslali do Prenatálu, kde nám řekli, že má atresii urethry - neprůchozí močové cesty, neměla mu kudy odcházet moč. Doktor nám dal cca týden, protože kdyby měl mezi měchýřem a trubicí nějakou blanku, mohla by prasknout, jak už prý párkrát zažil a bylo by to v pohodě. Ale stav se zhoršoval, močový měchýř rostl, plodovky ubylo... Rozhodli jsme se malého netrápit a ukončit těhotenství. Na potratu jsem byla v 18+3tt, prodlužovala jsem to jak jen to šlo, nechtěla jsem se s tím smířit. Amnio nám nedělali, protože skoro nebylo z čeho. Chtěli odebrat moč přímo z močového měchýře chlapečka, ale to jame s manželem odmítli.. Vyvolávání trvalo 10 hodin, v 22:07 jsem ho porodila do postele po 3 kontrakcích a prasknutí zbytku plodovky... Ani jsem netlačila. Vyklouzl ze mě, vývoj se mu údajně zastavil někdy ve 14tt... Ale i tak jsem musela na kyretáž. Po pitvě a genetice zjistili, že měl monosomii 16 chromozomu - vadu neslučitelnou se životem a doktor mi říkal, že byl zázrak, že vydržel tak dlouho. Porodu by se 100% nedožil.
Každopádně.. Teď jsem opět těhotná, povedlo ae nám to po 3 MS od potratu, čekáme holčičku, teď jsem ve 31tt. Vše přebolí, ale.. Není dne, kdy bych si na našeho chlapečka nevzpomněla.
@kajurell Je mi to moc líto!! 😢 Já taky nikdy nezapomenu, přeci jen byla to naše děťátka! Vždycky to bude můj druhý chlapeček! Kéž bych měla taky takové štěstí a zadařilo se takhle brzy! Přeji pohodový zbytek těhotenství, rychlí porod a krásnou zdravou holčičku, která Vám pomůže zmírnit tu bolet! ❤
@simkaaac Dekuju moc. Holcicka je v brisku pekny cislo, tak jsme s manzelem zvedavi, jaka bude 🙂 ale verime, ze nam ji seslal nas chlapecek, abychom nebyli tak smutni a meli se nac tesit. Verim, ze to tak proste melo byt. Navic termin porodu vychazi na 13.7,a ja mam takove vnitrni tuseni, ze se mala narodi 10.7, jako se narodil loni jeji bratricek <3
@simkaaac trochu jsme se snažili az po pul roce cca, ja jsem byla vic nemocna s kuzi a v listopadu jsem to malem nedala. Tak jsme zkouseli cxa od prosince do dubna a ted uz si davame pozor spis, ale kdyby neco, tak proc ne. Ono se telo jeste asi regeneruje. Vy chcete kdy zkusit?

@simkaaac