Viróza či chřipka v 1. trimestru a následky na miminku?

snehurka26
20. únor 2017

Ahoj holky, jsem v 8tt a překvapila mě viróza ze dne na den. 3.den mám 37,5-38 teploty,
(teplotu snižuji paralenem) naštěstí zatím ne nad 38 stupňu. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo měl podobnou zkušenost s virózou nebo chřipkou i s vyšší teplotou nebo i ze svého okolí. Jaké důsledky to může mít na dítě? Jsem trochu nervózní, aby bylo vše v pořádku. Děkuji za vzkazy. Katka

kachnicka223
20. únor 2017

Ahojky, ja jsem zjistila, že jsem těho 28.11.2016 a na první kontrolu jsem byla objednaná 6.12.2016, kdy jsem měla přesně jak ty - teploty, hrozná rýma, kašel, kosti mě bolely... Sama gynekoložka mi na to řekla, že je vše v pořádku a klidně si můžu vzít paralen na vypocení atd.
Jelikož mi tyto léky moc nezabírají, tak jsem to vydržela bez prášku, ale ty se hlavně nenervuj, neměj strach, kdyby jsi měla velké obavy, zavolej obvoďačce či gynekoložce, ty tě uklidní.
Tak přeji brzké uzdravení a příjemné těhu 🙂

ko87
20. únor 2017

Ahoj, v prvním těhotenství jsem taky chytla nějakýho bacila zhruba kolem toho 8tt. Teploty byly max kolem 38, syn je v pořádku. Obyčejná viróza by neměla vadit, nebezpečné jsou horečky.

marhulinka
20. únor 2017

Ahoj,horečky nesmí být nad 38 stupňů...snižovat Paralenem a kdyžtak tvarohovýma zábalama. Pokud jsou teploty déle jak 3dny určitě zajít k dr.
Měla jsem u všech těhotenství v začátku virózu,jednou jsem musela brát i antibiotika.

puresin
20. únor 2017

@snehurka26 Dusledky na dite by bezna chripka mit nemela, dulezite je odpocivat a nic neprechazet. Taky se zbytecne neladovat prasky, a pozor i na nektere bylinne caje, treba zazvor by se v 1. trimestru nemel. Myslim, ze snizovat teplotu do 38'C je zbytecne, s tou si telo poradi samo. Zalez si do postele, jestli mas tu moznost, cpi se ovocem a prospi den. 🙂

snehurka26
autor
20. únor 2017

Děkuji za odpovědi.Doufám, že už se to bude zlepšovat.

viki788
20. únor 2017

@snehurka26 Jeden ze synů má vrozenou vývojovou vadu zubní skloviny. Je mu 14 a přední zuby 1-3 má už několikrát dodělávané,za zhruba 10 let ho čeká můstek. Zubařka mi vysvětlovala,že tato vada se musela stát někdy v těhotenství,kdy jsem byla nemocná,viroza,chřipka,angína nebo cokoliv. A že zrovna v té době se vyvíjel budoucí chrup a toto je následek. Ale tak i kdyby,tak nijak zásadně ho to neobtěžuje,jen to v dospělosti poleze do peněz...

lv
20. únor 2017

U obou těhotenství jsem byla nemocná, udržela jsem horečky max 38, děti obě v pořádku.

snehurka26
autor
22. únor 2017

Tak včera jsem byla u doktorky, protože jsem měla teplotu 38,3-sice jsem ji během hodinky a půl stáhla paralenem na 38. Vyskočila mi 2x včasovém odstupu 12-ti hodin. Když jsem volala na pohotovost, tam mi řekli, že si mám zajít ke svému lékaři, na gyndě zrovna nebyl můj doktor, takže doktorka řekla to samé. Praktická doktorka mě odbyla, že mi stejně víc než paralen nedá, ještě na kašel bromexin (který mi lékarnice nedoporučovala, protože je v něm alkohol). Kdyby nebylo sestřičky, která mi ze své iniciativy vzala aspoň CRP, jestli opravdu nemám nějaký zánět v těle, asi bych se už zbláznila. Ta mě uklidnila, že je to opravdu viróza a na antibiotika to není. Po příchodu domů už mi pomalu teplota klesá. V tomto týdnu se mají vyvíjet vnitřní orgány. Doufám, že bude vše v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru