Vrozená vývojová vada Situs inversus

anett87
17. zář 2016

Zdravim maminky.Setkal se nekdo s touhle diagnozou situs inversus nebo-li zrcadlove ulozeny organy v tele. Nam na to prisli,jsem 20+4tt,ale s tim,ze je jen zaludek a streva na opacne strane. Zajimalo by me,jak to vse probihalo v tehotenstvi,po porodu a popripade,jestli deti maji nejake nasledky v pozdejsim veku.Dekuji za odpovedi

astyna
17. zář 2016

ahoj, náš soused měl naopak srdce a plíce, jestli je to ten syndrom, netuším. Ale mu udělali operaci hned, jak se narodil. Nyní je mu asi 17 let a v pohodě kluk - sportuje, zdravý je.

anett87
autor
17. zář 2016

Ahoj.Ano patri to take k tomu.Nas by po narozeni cekala jen operace strev,zalezi na tom jestli budou pruchozi nebo ne.Ale dekuji za informaci,ze se najdou takove pripady a deti jsou zdrave a bez nasledku 🙂

jaresska
27. zář 2016

Ahojky zdravím,
Mám syna a kdyby měl jen situs inversus tak si pískám 🙂....našemu Bobíkovy budou ted 2 roky, máme situs, dextrokardii a asplenii (nemá slezinu- vrozená vada) a to nejhorší je komplexní srdeční vada. S tim situsem se nic nedělalo jen to má prostě přehozený, vše funguje jak má. Nám jen operovali tu srdeční vadu. Některž lidi to maj a ani to nevědí. dyštak mi písni soukromou zprávu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru