Vysoký tlak ve 22. tt

monikavlckova
21. kvě 2015

Ahoj holky, jsem ve 22.tt a už delší dobu pociťuju na sobě že vysoký tlak se u mě projevuje celkem často, a někdy i celý den. Při kontrole jsem měla zatím nejvyšší tlak okolo 140/90 nebo nějak tak, ale sestřička mi nic k tomu neřekla. Sem tam si dám kofolu, vím že bych to neměla, ale někdy když jsem unavená tak si loknu, ale je to jednou za čas, ale to vysokej tlak nemám až třeba týden po tom.

78marcela
21. kvě 2015

@monikavlckova no tohle je docela hranicni tlak a neni to vůbec dobry. Ja ho mam ted v tehu taky a od zacatku me hlidaji, mam nasazene leky a rikala doktorka, ze to nesmi presahnout 140/90. Trikrat denne se merim a zapisuju a nosim to na kazdou kontrolu. Z tlaku se muze rozvinout preeklampsie a to by byl prusvih. Nahlas to doktorce a musite to hlidat.

zo_ja
21. kvě 2015

Tenhle tlak je ještě ok, nesmí být otoky a bílkovina v moči. Chce to klid, žádný stres, hdoně odpočívat, tak hoďku po obědě vodorovně... Nesmí to často přelízat. Já takový měla v těh. taky a opravdu ok a nikdo to neřešil, netřeba. Jen hlídat, aby to nestoupalo a nebylo nic k tomu.
Pokud je to jen občas, tak to je dobrý, spíš si zkus vysledovat, jestli je to, když třeba blbě spíš, mění se počasí, máš stres, dělala si ten den nebo i den dva před tím něco náročnějšího nebo se sešlo víc těch věcí.

anushe
23. kvě 2015

Porid urcite tlakomer a doma mer. Tvuj tlak je k tehotenstvi hranicni,ale malokdo ma tlak u doktora na kontrole stejny jako doma.cele prvni tehu jsem brala dopegyt, s tlakem se lecim uz od 18ti,ve druhem tehu jsem preradila asi na jiny rezim,poradne dlouho spim,casto polehavam,jim zdrave a tlak mam zatim ok.uz dopredu jsem si rekla,ze se nebudu stresovat samotnym faktem,ze mi nasadi dopegyt.pro tebe je zasadni nestresovat se,ale pravidelne merit a to doma! Z jedne hodnoty a kor u doktora se nic soudit neda...

diniki
24. kvě 2015

Já bych to konzultovala i s doktorkou, dívím se, že sestřička nic neřekla. U mě se nad tím pozastavili hned. Měřili mě pravidelněji a pak jsem dostala i poukaz, abych si šla pro holtera, kterého jsem 24 hodin nosila na sobě a zaznamenávala, co v jakém čase dělám. Nakonec po tomto vyšetření došli k závěru, že mi nasadí Dopegyt. Dává se v těhotenství. Zatím ho beru jen ráno a věřím, že to tak i zůstane. Na holtera půjdu ještě jednou (dostává se jen taková krabička domů a druhý den se vrací). Někteří doktoři pacientky s vysokým tlakem rovnou posílají na sledování do poradny přímo v nemocnici.
No snad to přejde a nebude nic potřeba, ale určitě konzultujte s gynekologem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru