Vyvolání porodu v 19tt
Ahoj.
S mym budoucim manzilkem jsme se snazili o miminko, a na prvni pokus se nam zadarilo.
Vse probihalo jako po masle, ale pri NT vysetreni na screeningu pani doktorka videla v brisku nejakou abnormalitu, nevedela si s tim rady, a tak nas poslala na prenatalni diagnostiku. Tam pan doktor na UZ videl, ze ma mimi nepruchodne mocove cesty a ze se mu moc hromadi v mocovem mechyri. Snazil se nas uklidnit, ze to mivaji jednak jen chlapecci a jednak ze mezi mocovym mechyrem a mocovou trubici je chlopen, ktera muze praksnout a moc uvolnit. Rikali jsme si, ze tomu dame chvili cas. Po cca 2 tydnech jsme sli na kontrolu, ale nic se nezlepsilo, a tak mi dal zadanku na ukonceni tehu. Tim, ze jsem v te chvili uz byla temer v 15tt, nejde o klasicky potrat, ale o vyvolani porodu. Nasledovala dalsi vysetreni, byla jsem ve FN v Bohunicich a na ukonceni tehu jsem objednana na 10.7.2017... Moje otazka zni.: Je tady maminka, ktera to zazila a muze mi tady nejak popsat, co vsechno me ceka? Jen vim, ze mi potrat vyvolaji nejakyma tabletama, ale to je vsechno. Nevim jak to probiha, jak moc to boli, jak dlouho si cca polezim v nemocnici a tak dale... Predem vsem dekuji za odpovedi.
Tak uz lezim na pokoji, prvni davka Cytotecu, odbery a napichnuti kanyly na kapak, pripadne na tlumici leky a ja vam nevim, mam takovy pocit, ze to zacina zabirat... A nebo mam uz jen uplne pomotanou hlavu...
Ja doufam. Lezim tu sama, muze mam v praci, takze na pytel. Chtela bych jit zitra domu...
Mne nabidli Dolsin na bolest, nejdriv jsem nic nechtela, ale po trech dnech zadneho jidla a minima vody jsem si ho nechala dat. Uz jsem totiz nemohla ani vylezt na kozu. Byl to pekny drijak, oblblo me to, ze jsem mela jeste tri dny pocit, ze se nic nedeje.
Drzim palce, at to mas rychle za sebou🌹
Zacinam byt zoufala.. 8 tablet Cytotecu, kapaky, cipky v zadku a nic... Otevrena jsem na prst... 😢
@kajurell Me to zacali vyvolavat v 9hod rano, a v 17.35h bylo po vsem. Nemusis byt otevrena na celych 10cm, Dr.mi vysvetlovala, jak je ten plod maly,tak staci nekdy 2-3cm. Hrozne moc dela psychika. Proste nedrzet ten plod v sobe,ale chtit to mit rychle za sebou,odrazit se ode dna a jit dal. Tesit se, na to hezke,co te v budoucnu ceka. Me to pomohlo moc. Na posledni pul hodku mi dali epidural. Takze ty prave kontrakce jsem si uzila asi 20min. Drzim palce, at to mas rychle za sebou!
Tak holky, 10.7 ve 22.07 ze me miminko doslova vypadlo. Po 5 davce jsem si rekla, ze na to kaslu a ze pujdu spát. Najednou prisly 3 silnejsi kontrakce, citila jsem takove puknuti a po puknuti mi vytekla plodova voda. Uz jsem si volala sestricku, a aniz bych tlacila, miminko vypadlo ven. Bohuzel placenta zustala, tak jsem byla na revizi. Kazdopadne jsem rada, ze jsem ho nevidela, jelikoz pry byl opravdu moc zdeformovany. Ted uz jen zkusim usnout a rano by me meli pustit domu. Holky, moc dekuji za podporu. ❤
@kajurell je mi to strašně líto... Vůbec si to nedokážu ( a ani nechci ) představit... Jsi moc statečná a já věřím, že budeš mít brzy miminko a bude opravdu za odměnu - určitě bude moc hodné a krásné a Ty budeš ta nejpyšnější maminka na celém koníkovi ❤❤❤ ... Ještě jednou přeji moc sil do následujícího období a věřím, že se brzy někde tady na koníkovi ozveš s tou nejkrásnější zprávou - že čekáš zdravé miminko... a za pár měsíců potom už ho budeš držet v náručí ❤
Vůbec si to nedovedu a nechci predstavit co jste musela prozit.....ted uz budete ale prozivat jen to nejlepší a snad brzy s malym prckem v naruci❤
A mely jste pravdu... Fyzicka bolest je uplne nic oproti psychicke. Nikdy v zivote z hlavy nedostanu, jak mi mezi nohama lezel muj mrtvy chlapecek, nez vubec dobehly sestry. Bylo to strasne rychle, ani jsem netlacila, mela jsem 3 fakt silne kontrakce, po nich mi praskla voda a nez jsem se vubec otocila na zvonek, hlavicka byla venku a nasledne i zbytek miminka. Po tom, co ze me vypadl jsem mela strach, hrozne me to vylekalo, ale zaroven i trochu uleva, ze uz se ani jeden nebudeme trapit. Ale opravdu, nikdy v zivote bych nikomu tohle neprala zazit... Ted uz se jen dat dohromady a zkusit to znovu..
@kajurell Na tohle nejde zapomenout, ja to zazila v prosinci a zatim nebyl den, kdy bych si nevzpomnela, prestoze jsem hned po povinnem cekani znovu otehotnela, to je ten nejlepsi lek. Po porodu jsem zacala pit kontryhelovy caj, cyklus mi naskocil uplne ukazkove. Tak snad to tak bude i u tebe 🍀
@kajurell ahoj, já mám za sebou podobnou zkušenost, byla jsem teda "teprve" ve 13tt, ale potrat mi taky vyvolávali (po 3 tabletách a cca 16 hodinách se podařilo, pak revize). Jen se chci přidat k povzbuzení. Cyklus mi taky naskočil krásně, od šestinedělí jsem měla ms třikrát, ta čtvrtá už nepřišla, protože jsem znova těhotná 🙂

drž se!!!♥