Zamlklý potrat a Utrogestan

moxha
9. črc 2018

Ahoj holky.Mám za sebou dva potraty a nyní jsem těhotná.Bohužel týden těhotenství neodpovídá termínu ms a veškeré těhotenské příznaky odezněly.( Jako u dvou předchozích těhotenství) .Už od pozitivního testu zavádím Utrogestan.Může Utrogestan oddálit případný potrat? Na kontrolu jdu ve čtvrtek a mám stažené půlky.

elennka
9. črc 2018

@moxha doporučovala bych pro klid duše návštěvu pohotovosti, jinak mám za sebou dvě ZT, u toho prvního jsem začala spinit, a u druhého ted aktulně uplně bez příznaku ZT, utrogestan jsem brala, podle mě brání do určité míry počátku krvácení.. začne se krvácet jak se začně deformovat gestační váček..

preiba
9. črc 2018

Ne, Utrogestan je v podstatě progesteron, který později vylučuje i placenta, může lehce pomoct, e když je něco špatně, příroda to stejně vyřeší po svém. I mně doktor rikal, že je to hold buď a nebo v prvním trimestru, že to může pomoci,ale rozhodně neudrží těhotenství když je embryo slabé nebo nějak "nezdravé"... Já ho brala jen kvůli hematomu naštěstí.... Pro klid jdi lékaři. Odeznění příznaků neznamená nutně nic špatného 🙂🙂🙂❤️❤️❤️ držím palce!

priefi
10. črc 2018

@moxha tezko rici. Pokud je vadne vajicko, progesteron to nezastavi. Progesteron akorat pomaha udrzet zdrave vajicko. A to je taky podle uhlu pohledu ruznych dr., nekteri tvrdi, ze kdyz je vajicko ok, progesteron nepotrebuje a je jen psychickou berlickou pro tehulky, jiny zase tvrdi, ze pokud je vajicko ok, ale matka ma nizkou hladinu potrebneho hormonu, umely progesteron pomuze mimi urdzet. Zavadis, nebo polykas? Ja brala gynprodil, to je to same, a tehu prozatim ok. A Ty krvacis, nebo spinis?

urtica
10. črc 2018

Taky bych pro klid duše zašla na pohotovost...sama jsem to udělala v 6tt, kdy jsem měla pocit, že odezněly příznaky. Jinak souhlas s ostatními, myslím, že utrogestan není vyloženě placebo, ale pomůže jen tam, kde je na vině potrácení hormonální nerovnováha, což je menšina případů...

moxha
autor
10. črc 2018

@priefi ne nešpiním,nekrvácím.Mám ho preventivně po 2 přidělených potratech za sebou...

Už vydržím.Kontrolu mám pozitří

priefi
11. črc 2018

@moxha bude to v poradku, drzim pesti, dej pak vedet

moxha
autor
13. črc 2018

Tak potvrzen zamlklý potrat

biedronca
13. črc 2018

@moxha to mě mrzí :( bez revize se to obejde?

priefi
13. črc 2018

@moxha to me hrozne mrzi 😔 a co bude nasledovat ted? Rekl Ti dr., jaka jsou mozna vysetreni? A jeste jeden dotaz, psala jsi,.ze uz jedno ditka mas, zcela nahodou, nekojis jeste? To nekdy taky dela neplechu.

moxha
autor
13. črc 2018

@biedronca 20.7 jsem si vyžádala ještě jeden UZ pokud nepotratím.Chci mít jistotu i když dle dr je prý velmi malá šance,že se něco změní.A pokud se to potvrdí í v ten pátek pak půjdu na revizi....

@priefi
@priefi

moxha
autor
13. črc 2018

@priefi dr nás chce poslat na genetické vyšetření.Prý to není normální třikrát za sebou.Každopádně máme zákaz dalšího snažení. Já bych ráda na konzultaci do caru,ale musím to probrat s manželem....Jinak už dávno nebojím.Dcera má 3,5 roku...

priefi
13. črc 2018

@moxha kezby mimi bylo v poradku. Chapu spravne, ze dr.to uzavrel na tom, ze je to prilis male a ze neni srdicko? Pokud to ale nedopadne, pevne doufam, ze prijdou na to, cim to je a ze brzy k Vam prijde zdrave miminecko. Drzim pesti!

moxha
autor
13. črc 2018

@priefi .měla bych být v 8 týdnů a mimi odpovídá konci 6 týdne a to už 2 týdny...taky doufám že se najde chyba...děkuji

terez07
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru