lussyn
28. led 2010

Náš příběh nekončí.....naopak, právě začínáme

Tak jsme se dočkali.KONEČNĚ.Naše první těhotenství nedopadlo dobře, zkončilo v 10tt v březnu roku 2009.Ale o tom psát nechci tom je v jiném albu a jiný příběh.Celkově loňský rok nebyl dobrý spoustu věcí se přihodilo a po psychické stránce jsem se necítila dobře.V červenci na dovolené jsme se s miláčkem rozhodli, že už jsme opět připraveni pokusit se o miminko.Ale hned v srpnu mě potkala velká rána a na miminko nebylo moc myšlenek.

17.11. přesně v den, kdy celá republika oslavovala 20 let Sametové revoluce, jsem očekávala menstruaci.Už dva dny předem mě bolelo bříško, takže jsem byla přesvědčená, že MS dorazí.Čekala jsem ji celý den, ale ona nikde.Začala jsem mít tušní, protože moje perioda byla vždy přesná jak hodinky, menstruace vždy přišla po 28 dnech a skoro i na hodinu přesně.Když ani do večera nepřišla, žačala jsem něco tušit🙂.Druhý den stále nic, ale pořád jsem neměla odvahu testovat.Až 19.11. ráno, když miláček odjel do práce, jsem okamžitě vylítla z postele a běžela na záchod udělat testík.Nemusím vám asi říkat, jak dlouhé byly ty tři minuty🙂.Ale ještě před uplynutím této doby na mne vykoukly ty krásné //.Nevím jaký pocit jsem cítila, ale určitě jsem neskákala radostí do stropu a nevýskala na celé kolo.Prostě tam ty // byly, vždyť jsem to přeci věděla, tak co.A šla jsem v klidu dál spát.Když jsem se probudila, hned jsem hledala testík, zda to nebyl jen sen.NEBYL.Naštěstí.Ten pocit, který jsem měla u prvního těhotenství se nedal vůbec srovna s tím, co se odehrávalo ve mě tentokrát.Nemohla jsem se radovat, protože jsem věděla, co všechno se může stát.A ten pocit mám dá se říct pořád.Pořád je tam ten červík, který vrtá a vrtá.Miláčkovi jsem test schovala do Kinder vajíčka a po večeři mu ho naservírovala.Nikomu jsme nic neřekli a překvapení si schovali pod vánoční stromeček.Bylo to dlouhé čekání na Štědrý den, ale stálo to za to.Ta radost a ty slzičky, to byl prostě nádherný zážitek a myslím, že pod stromeček krásný dárek.

2. 12. 2009, jsem byla poprvé u dr a pan doktor nám potvrdil těhotenství a na utz jsem poprvé viděla toho našeho Piškotka.

21. 12. 2009, druhá kontrola u dr, miminko krásně vyrostlo, už to není tečka, ale pěkná fazolka, srdíčko nám tluče o 106 a zatím se zdá vše v pořádku.Odpovídáme 8+5tt

5. 1. 2010, NT screening, a dostali jsme těhotenskou průkazku.HURÁ.Jsem oficiální těhulka.

18. 1. 2010, další kontrola u dr., jsme přesně 12+5 jak podle utz, tak podle MS.Vše se zdá v pořádku.Ode dneška jsem v pracovní neschopnosti, takže nám začali trošku delší prázdiny🙂)

Jinak těhotenské nevolnosti, se nám tak nějak vyhli, tedy zle mi bylo, ale žádné zvracení, takže se to dalo přežít a v tuto chvíli se cítím výborně, nic mi není a těhotenství si krásně užívám.Bříško nám krásně roste a to dělá mamince a tatínkovi radost🙂
9. 2.10 tripple testy, výsledky budou za týden, tak snad bude vše o.k.
15. 2. 10 další kontrola, jsme přesně 16+5tt, vše v naprostém pořádku a výsledky z tripple testů dopadly výborně - huráááá 🙂)), spadl mi velký kámen ze srdce.
20. 2. 10 - jsme úspěšně vstoupili do 5 měsíce těhulkování 🙂))
23. 2. 10 jdeme si s tatínkem nechat natočit miminko na 4D UTZ - nádherný zížitek, máme miminko natočené na DVD a dostali jsme krásnou fotečku 🙂
Další KO u dr náš čeká 15. 3. 10 a ten samý den jdeme na Echo kardio.
Zhruba od 18tt - 15. 2., cítím kopanečky našeho miláčka.V neděli 7. 3. poprvé cítíl naše miminko i tatínek 🙂)))Krásný pocit.
15. 3. 09 - 20+5tt, další Ko u dr - vše v pořádku.Ten samý den kardio srdíčka - srdíčko máme v pořádku a pan doktor nám řekl, že to vypadá, že čekáme holčičku
18. 3. 09 - 21+1tt, velký UTZ ve 20tt, máme všechno co máme mít, jsme v pořádku, miminko se má čile k světu a paní doktorka nám také řekla, že to vypadá na HOLČIČKU jsme moc šťastný, moc jsme si ji přáli
12. 4. - 24+5tt, další KO u dr je úspěšně za námi, všechno je v naprostém pořádku, výsledky testů na těhotenskou cukrovku jsou v pořádku, tak jsme rádi a pan doktor byl tak hodný, že nám vyšel vstříc a na požádání nám šel prozkoumat pohlaví miminka a i on nám potvrdil holčičku, prý o tom není půochyb, tak budeme věřit, že se nespletou🙂
17. 5. - další Ko u dr nedopadla dobře, jsem na prst otevřená s hmatatelnou hlavičkou, takže mě pan dr posílá do nemocnice.
18. 5. - nástup do nemocnice, hrozí předčasný porod, jsem na kapačkách, dostávám gynipral, magnesium a rovamycine.V nemocnici jsme dlouhých 24 dní, je to velký stres, nesmím nic, jen ležet s nohama nahoře, doktoři straší a my se bojíme o ten náš poklad.
10. 6. - přesně na den mých 30-tých narozenin nás pouštějí domů, krásnější dárek jsem nemohla dostat, miminko je v pořádku, stále je hodně dole, otevřená jsem pořád na jeden prst, neotvírám se naštěstí víc, vážíme 2300g, takže jsme moc rádi, kdyby se začal porod rozjíždět, tak už máme celkem slušnou váhu.Stále pro nás platí klidový režim, nic nedělat a ležet, ležet, ležet, ale už jen 14 dní a budeme za vodou, tak to snad už vydržíme.
16. 6. - dnes jsem nastoupila na matřskou dovolenou, přesně 34+0tt. Byla jsem na ko u svého gynekologa, prý to není zas tak hrozné, nemusím pořád jen ležet, můžu s mírou dělat téměř vše, tak jsem o něco klidnější.,

28.6. - další ko u dr, vše je v pořčádku, maličká už sestupuje,prý už můžeme kdykoliv začít rodit, mám z toho trochu strach, ale nemyslím na to, naopak těším se, určitě to spolu zvládneme, zvládly to jiné, tak proč né my.

7. 7. - další KO u dr a zároveň první monitorování.Monitor o.k. ale výsledky ze stěru čípku nic moc, jsme pozitivní na streptokoka, takže při porodu dostaneme antibiotika, aby se nenakazila Natálka, mohla by chitit zánět očiček :(( Ach jo, my musíme mít fakt všechno.

14. 7. - další KO a druhý monitor, na porod to zatím nevypadá, streptokok v moči není obsažen, takže je to snad o.k. ani antibiotika snad nebudou potřeba, tak jsem ráda.Další KO za týden 21. 7. to bude přesně týden do termínu.

21. 7. - další KO za námi,všechno v pořádku, na porod to opět nevypadá.Další Ko opět za týden.

28. 7. - náš den D je tu, tak teď už jen netrpělivě očekáváme, kdy se ten náš malinkej uzlíček štěstí vydá na cestu za námi.Natálko pojď už, čekáme na tebe.

Tak ten nejkrásnější den pro nás byl 1. 8. 2010.Tento den se nám ve 14. 05 h, narodila naše holčička Natálka.Bylo to to nejkrásnější a nejsilnější co jsme zažili.Samotný porod byl úžasný, ta bolest která to vše provázela, byla ta nejkrásnější bolest, co jsem zažila.Pro to maličké stvořeníčko bych tohle trpěla třeba denně.Porod byl rychlý.Od prvních bolestí do porodu vše trvalo tři hodiny.A jak každý říká, že se bolest hned zapomene, tak to je vážně pravda, už teď o žádné bolesti nevím, tu jsem nechala na porodním sále.

Komentář byl odstraněný
lussyn
autor

jéé moc děkujeme holky 🙂

10. dub 2010

Lucinko máte nádherné fotečky a strašně moc vám to sluší😉

10. dub 2010
lussyn
autor

Andrejko, děkujeme 🙂
Eli polštář doporučuju, mají ho v Baby parku je dlouhý 2 metry a strčím si ho mezi kolena, k bříšku, pod hlavu a ještě má pod hlavou i miláček, my mu říkáme Julie 🙂Taková žížala, no?

10. dub 2010
lussyn
autor

ten přebalovací pult je z Mothercare, ale my jsme si ho objednali z anglie a vyšel o 1.000 levněji.Jinak ho teď mají na obchodě na Chodově v Praze.

10. dub 2010

Krásné fotečky:o)

15. dub 2010
lussyn
autor

Moc děkujeme hoky 🙂

23. dub 2010

perfektní fotky,..jinak jsem měla stejný osud jako ty a ted máme skoro 2 letou Elinku..

29. dub 2010

Moc vám blahopřeju, s manželem jsme si prožili úplně to samý a teď taky čekáme miminko, přijde už za necelých 10 týdnů.... Takže vydržet a věřit🙂

29. dub 2010
lussyn
autor

Andri, jsem z něj unešená 🙂
Holky, děkuju.Bohužel je nás spousta, co jsme si tímto prošly, tak nám všem držím palce, aby nás už nic špatnýho nepotkalo 🙂

29. dub 2010

Skvělé!!!!

5. kvě 2010
lussyn
autor

Nany nás přišlo na 150kč

8. kvě 2010

Krásné těhu fotky a moc hezké oblečky, ať se daří, hodně štěstíčka🙂

8. kvě 2010
lussyn
autor

nás taky kolekce 2010 tak trochu zklamala, ve skutečnosti kočárek není tak hezký jako na obrázku, ale jinak konstrukce je pořád stejná u všech kolekcí, takže i ten sporťák, možná tak jen působí.Ale nakonec jsme taky zvolili kolekce 09.

11. kvě 2010

Téééda, absolutně všechno perfektní. Přeji hodně štěstí a jen to nej nej 🙂

11. kvě 2010

Krásnýýýý!!! 🙂

14. kvě 2010
lussyn
autor

holky, děkujeme za chválu, to potěší 🙂
Lidiab, do úplné vodorovné polohy se dát nedá, má dvě polohy, ale úplně vodorovné není.

16. kvě 2010
lussyn
autor

Rebeco, lehátko ještě nemáme vyzkoušené, nekoupiloi jsme ještě baterky, ale má vibrovat, což prý napodobuje jízdu v autě a to by mělo miminko uklidňovat, hrazdička je odjímatelná, dá se natočit na szranu, aby jsi lépe mohla třeba krmit, má dvě polohy polohování , a je buď houpací, nebo se dá ukotvit jako křesílko.Potah je odnímatelný, pratelný.Snad jsem na nic nezapoměla🙂)

16. kvě 2010
lussyn
autor

terryfox - je z Mothercare

17. kvě 2010
lussyn
autor

@permonik7 koupili jsme je v dětském světě, ale myslím, že je mají skoro všude.

14. čer 2010
lussyn
autor

@permonik7 my jsme ho objednali na malvik.cz

14. čer 2010
lussyn
autor

@strouzek , já vím, už mě na ty plenky holky upozorňovaly, ale dostala jsem je od kamarádky, tak je nějak určitě využijeme.Jinak máme nakoupené i jiné a vždy jen jeden balík, přesně kvůli tomu co říkáš, aby jsme vyzkoušeli co nám bude nebo nebude vyhovovat. Díky za radu 🙂

21. čer 2010

tak to jo, já ty oranžový taky teď dostala od našich dva balíky tak to právě zrovna využívám ale už jsem všem nahlásila že plínky bez mýho schválení ať už nikdo nekupuje. hlavně je to o tom že každé mamině a mimču sedí něco jinýho, naše malá snáší všechnojakoukoliv kosmetiku,plíny i ubrousky nikdy z toho neměla alergickou reakci to spíš já jsem si časem vychytala u těch věcí které mi sedí a které ne, třeba jsem začla kupovat v DM drogerce plíny , jsou super, ne kvůli ceny i když i ta je bezva ale přijdou mi super a malé nikdy neprotekli, zato třeba pampersky ty protekli už mnohokrát.
jinak koukám máš oranžovou žirafu jako my🙂 tu schvaluju je krásná miloučká a malá jí má moc ráda

21. čer 2010

ještě doporučuju nesyslit dudlíky, já jich mám doma snad 30 ks různé tvary, značky, barvy, materiály a skončili jsme tak že jediný dudel který malá tak trošku veme je hnusná latexová kytička za 14 kaček a aventy, nuky aj. můžu vyhodit ☹

21. čer 2010
lussyn
autor

@strouzek , tak dudlíky, to je moje úchylka, nevím proč fascinují mě, stejně jako lahvičky, různé dozičky atd. jsem na to ujetá, takže toho máme spoustu, třeba dudlík nebudeme ani používat, ale doma jsou 🙂

21. čer 2010

tak to jsme dvě, já jsem stejnej úchyl, doma milion nepotřebných věcí které jsme ani nevyužili ale prostě jsme je musela koupit 🙂

21. čer 2010
lussyn
autor

Ahoj, klidně se opičte, to vůbec nevadí, vždyť na to ty albíčka jsou.Barvy jsou od caparolu a barvy olive a pink, ty čísla už přesně nevím jedna byla 20 a druhá 30, ale už nevím ke které patří jaké číslo..

30. čer 2010

Už se ti to krátí, tak přeju krásný porod 🙂 a hlavně rychlý!!!! 😉

9. črc 2010
lussyn
autor

@evita_ij , děkuju moc, už aby to bylo, už se moc těším až to budu mít za sebou, ta nejistota je nic moc 🙂

9. črc 2010
lussyn
autor

@evita_ij takhle to vymyslel tatínek 🙂

9. črc 2010
lussyn
autor

@marselina , mám spoustu věcí, které třeba ani nevyužijeme, jsem blázen, zkoupili jsme vše co se dalo 🙂

9. črc 2010
lussyn
autor

@evita_ij to jsi šikulka, já v něm skoro nemám nic, jsme lajdák, ale mám vše popsané tady v albíčku, tak si to tam asi přepíšu, abych měla památku 🙂

9. črc 2010
lussyn
autor

@pekika já jsem ujetá na různé boxy, krabičky ať už na cokoliv, všechno musí mít svoje místo 🙂

9. črc 2010
lussyn
autor

@petrusam já teď přesně nevím co po mě chceš, kupované je to v Baby parku a je to značka Aesthetic.

9. črc 2010

aha 😀 našla jsem totiž stejný kojící polštář na fler.cz, kde ho nějaká paní šije, tak jsem myslela, že ho máš odtamtud 🙂 tak ho asi šije podle toho Aestheticu ...

10. črc 2010

Krasne album a nadherny pokojicek🙂))

14. črc 2010
lussyn
autor

@miriska , je z dětského světa, zrovna teď je na ní akce, koukni na internetu

15. črc 2010
lussyn
autor

@zdezli děkuju 🙂

15. črc 2010

@lussyn díky, kouknu 🙂

15. črc 2010

moc držím pěsti, ať porod proběhne co možná nejrychleji bez komplikací a pak ať už se jen společně těšíte z děťátka 🙂

19. črc 2010
lussyn
autor

@zuzanaa. děkuju moc 🙂

19. črc 2010
lussyn
autor

@terryfox 🙂 jo, známí se nám smějí co by jsme dělali, kdybychom měli dvojčátka 🙂 Takhle máme všechno 2x 🙂, dvě postýlky, teda i s cestovnín tři, dva přebalovací pulty..🙂 Manžel mi už hrozí zabavením kreditky 🙂 Ale to asi znáš, jak jsem viděla tvoje albíčko 🙂

19. črc 2010

@lussyn Jenže odolej, viď, když je tolik krásných věcí? 😀 A navíc, člověk chce pro to maličký jen to nej, tak co 🙂 Peníze budou, my ne 😀 I když nějaký milion v záloze by neškodil 😀 😀

19. črc 2010
lussyn
autor

@terryfox , 🙂 jo tak to by neškodil, ale moje řeč, kdyby na to nebylo, tak to nekupujeme, že?A ať se dětičky mají, vždyť je to naše štěstí 🙂

19. črc 2010

@lussyn Jj 🙂 Já třeba dřív utrácela za oblečení pro sebe, teď vůbec a místo toho si dělám radost věcmi pro malýho 😀 Takže to vlastně jsou peníze, který bych utratila tak jako tak 😀

19. črc 2010
lussyn
autor

@terryfox přesně tak to mám i já 🙂, jsi mi čím dál víc sympatická 🙂, je vidět, že je nás víc 🙂

19. črc 2010

@lussyn Sympatie jsou vzájemné 🙂 Myslím, že jsme normální baby a že naše nakupování je taky normální 😀

19. črc 2010

máte nádherný pokojíček, úžasně vymalovaný a těhu fotky jsou super 🙂
Malá se má na co těšit 🙂

23. črc 2010
lussyn
autor

@moninka děkujeme moc 🙂

23. črc 2010
lussyn
autor

@karminka 🙂) moc děkuju 🙂 a co ty???

27. črc 2010
lussyn
autor

@tiburcia děkuju 🙂

27. črc 2010
lussyn
autor

@mpavlinka děkuju 🙂

27. črc 2010

@lussyn - teď jsem také přidala dnešní fotečky břicha 🙂 no už je to náročnější každým dnem, ale to sama moc dobře víš 🙂

27. črc 2010
lussyn
autor

@eliska_v eli, děkuju 🙂

27. črc 2010
lussyn
autor

@ronecek děkuju moc, snad bude všechno O.K., hlavně ať už je to za námi.

27. črc 2010
lussyn
autor

@evik31 ano je to tak, je to hubeňour, těhotenství na ní nezanechalo žádné stopy 🙂

27. črc 2010
lussyn
autor

@evik31 ne dvojčata nejsme 🙂 já jsem o 5 let starší 🙂

27. črc 2010
lussyn
autor

@kaliska děkuju 🙂

28. črc 2010
lussyn
autor

@majina děkuju

28. črc 2010
lussyn
autor

@levander moc děkuju a gratuluju ke Kryštůfkovi 🙂

28. črc 2010
lussyn
autor

@pekika 🙂 to potěší, i když já si připadám jak slonice 🙂 hlavně vedle ségry 🙂 děkuju moc.

28. črc 2010

@lussyn Také děkuji:o)

28. črc 2010

@lussyn no tak ani se ti nedivím, kdyžsi zvyklá na takovou postavičku, tak ti asi každé kilčo připadá hodně. Ale opravdu Ti to moc slušííí, takže když se zadaří tak po 6 nedělí budete se ségrou k nerozeznání 🙂

28. črc 2010
lussyn
autor

@kacka1983 , 🙂 moc děkuju 🙂

29. črc 2010

Není vůbec zač! Je to čistá pravda 🙂 Přeju hodně štěstíčka a budu očekávat fotečky malé princezny! Koukala jsem na tu zásobu šatiček, které už pro ni máte nachystané, tak se těším jaká v nich bude kočka! 🙂 Držím pěsti a držte se!

29. črc 2010
lussyn
autor

@zuzanaa. jo, jo to je neuvěřitelné,když jsem sama, tak mi bříško příjde jako takové roztomilé vajíčko, ale třeba na koupáku, to je něco, to si připadám jak slon 🙂

31. črc 2010
lussyn
autor

@nany123 jé Nany, až tak jo 🙂) to snad ne, ale děkuju 🙂

31. črc 2010

Velká gratulace k Natálce! Je nádherná. Moc vám to všem sluší! At vám krásně roste a dělá jen samou radost!:o)

16. srp 2010

Velká gratulace k Natálce! Je nádherná. Moc vám to všem sluší! At vám krásně roste a dělá jen samou radost!:o)

16. srp 2010
lussyn
autor

@lancy , jojo já bych ji láskou snědla 🙂

24. srp 2010
lussyn
autor

@lancy a tady chtěla sníst Natálka mě 🙂Říkáme jí ptáčátko, pořád má tu papulku dokořán 🙂

24. srp 2010
lussyn
autor

@majina děkujeme, děkujeme, děkujeme 🙂 Je to od tebe moc milé 🙂

3. zář 2010
lussyn
autor

@kacka1983 Jéé to teda moc děkujeme, to se krásně čte 🙂)

18. zář 2010

je to moc krásný..🙂)

4. únor 2011

Dobrý den, pokojíček je úžasný a malá je nádherná, fakt kouzelná. Já už se na tu naší prdelinku taky moc těším. Koukala jsem, že podle fotek to vypadá, že jste rodila v Žatci. Já se rozhoduji mezi Slaným a Žatcem z Loun je to nejblíže. Ve Slaném je hrozné, zastaralé vybavení pokojů a pod, ale prý personál je skvělý. Žatecká porodnice je opravdu moc pěkná. Jak jste tam byla spokojená? Děkuji. Magda

22. srp 2011
lussyn
autor

Dobrý den, my jsme ze Žatce a na žateckou porodnici nedám dopustit.Byli jsme naprosto spokojený jak s přístupem doktorů, sester, cfelkově celého personálu.Porodní sál tedy zrovna moderní není, koza klasická stará, ale nevadilo to ničemu a odrodila jsem v pohodšě.Teď se tam tedy vyměnil personál oproti loňskému roku, takže nevím, ale až budu rodit zńovu, tak určitě znovu zde.Přeju hodně štěstí a dobrý výběr.

25. srp 2011