6+5 po IVF na UTZ jen gestační váček

amelie_z_monmartru
17. zář 2019

Ahoj holky, chci se vás zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost s tím, co se teď děje mě. Je mi 26, mám za sebou 1. IVF (příčina, proč mi přirozeně otěhotnět nešlo, je neznámá). 15.8. bylo OPU (odtud počítáno 6+5), 20.8. pak ET, hned 1. úspěšný. Poprvé jsem na testu viděla dvě // asi týden po ET a všechny ty pocity byly úplně jiný, než jaký jsem kdy prožívala, krásný. Čárky sílily obden, takže jsem byla víceméně klidná, ačkoliv jsem měla stresový období - úmrtí v rodině, státnice. Dnes jsem byla přesně po 4 týdnech od ET na ultrazvuku, doktor viděl jen gestační váček bez embrya, natož tak srdeční akci. Nabral hcg (3300, prý v pořádku) a objednal mě na příští týden s tím, že budeme moudřejší, nicméně že by mělo být už teď vidět víc. Napadlo mě, že má třeba některá z vás podobnou zkušenost, která dopadla šťastným koncem, protože už se pomalu smiřuju s tím, že si to to malý rozmyslelo. Budu moc ráda za jakoukoliv reakci, znáte to, sdílená starost je poloviční starost, sdílená radost je dvojnásobná radost.

barulina
17. zář 2019

Mam bohuzel spatnou zkusenost z kvetna. 6+5 uz by mela byt srdecni akce

barulina
17. zář 2019

Ale nadeje umora posledni. Drzim pesti

amelie_z_monmartru
autor
17. zář 2019

Děkuju za reakci, taky se toho docela bojím (hlavně když vím, kdy přesně došlo k početí a není tedy možný zpoždění kvůli posunuté ovulaci), ale malou naději si ještě držím no.

merope
17. zář 2019

@amelie_z_monmartru 1.8. ET, 26.8. špinění, 27.8. telefonát do CAR, 28.8. telefonát s doktorkou, vůbec mě nechtěla vzít, že to nemá cenu, že tam ještě vůbec nic neuvidí. Byla jsem dost vyplašená, tak že se mám zastavit, že na to teda koukne. A taky že jediné, co viděla, bylo, že tam není hematom a není to mimoděložní (ale uklidnila mě). Teď teda nevím, zda bylo či nebylo vidět už embryo (ale tuším jen prostě dutinka), srdeční akce rozhodně nikoli. Ta naskočila krásně o týden později. A ufff... tohle můžu psát v klidu, protože mi už krásně spinká vedle v pokoji (aspoň teda doufám 😀 je tam ticho).

margaritta1987
17. zář 2019

Ahoj, moc tě nepotěším. Mám čerstvou zkušenost z cervence. U prvního před 3.mi lety byl 5+5 vidět váček s embryem, 6+2 srdíčko. U druheho těhotenství 5+5 jen generační váček. 6+5 také prázdno jen se váček zvětšil, ale odpovídal velikosti i HCG stouplo. 7+2 váček se zmenšil a HCG stoupalo pomalu už jen 10000. Na revizi jsem nemusela. Raději jsem počkala a přišla menstruace.

amelie_z_monmartru
autor
17. zář 2019

@merope jeee doufala jsem, že něco takového přečtu :D. Takže myslíš, že přesně 4 týdny po transferu ještě nemusím věšet hlavu? Doktoři nebyli ani optimističtí, ani pesimističtí. Teď je to už na přírodě a je mi jasný, že nemá smysl se tím moc zabývat nebo trápit. Ale každá dobrá zpráva jako ta od tebe spící v postýlce se počítá 🙂. Děkuju.

merope
17. zář 2019

@amelie_z_monmartru Mě doktorka vyloženě na ten UTZ nechtěla vzít a kdybych nebyla totálně vyplašená a situaci extrémně nezveličila, tak mě ani nevzala (a bylo to fakt hlavně o kontrole, zda tam není hematom). Popravdě trošku nechápu, proč někteří doktoři dělají UTZ takhle brzo a pak ještě holky stresují, že už by mělo být vidět kdovíco. Mě si hned po pozitivní krvi pozvali na 7+xx a to už taky srdíčko bylo. Ale i tak mi ta doktorka toho 28.8. když jsem se s ní bavila, že příští týden už uvidíme srdíčko, rovnou řekla, že jako jo, můžeme ho vidět, ale taky nemusíme a pořád může být vše v pořádku. Budu držet pěsti příští týden.

amelie_z_monmartru
autor
17. zář 2019

@merope moc ti děkuju za optimismus. Všechno stejně nakonec bude tak, jak má. Za týden dám vědět.

dat
17. zář 2019

6+5 jsem.mela tez jen vacek...a z vacku je 3 mesicni dcerka.. 🙂

amelie_z_monmartru
autor
17. zář 2019

Moc gratuluju k holčičce. Prosím tě, a když jsi měla jen váček, strašili tě, že to nemusí být v pořádku?

dat
17. zář 2019

@amelie_z_monmartru ja sem tam sla s krvacenim, udelal uz kde byla jen dutinka a neco malinko.. Stanovil na 6+5 dle ms tedy a rekl ze sou kolem hematomy a uvidi se. Nestrasili s nicim. Dali mi utrogestan a musela jsem byt v klidku 🙂 no a pak jsem sla ke svemu dr, a ten mne pak poslal na kontolni uz to sem byla tusim 7+6 a uz tlouklo ♡ drzim palecky at to vyjde ✩

barcachejn
25. zář 2019

Bohuzel nemam podobnou zkusenost protoze jsem byla na kotrole 6+4 a uz tlouklo srdicko,ale verim ze to bude v poradku neboj nadeje umira posledni,hlavni je ze vis ze se to chytlo a at to dopadne jakkoli je velka sance ze se kdyztak chyti znovu,taky jsem po jednom samovolnem potratu v 6tt,takze jsem podruhe tehotna a zatim to vypada dobre i kdyz jsem teprve 10+5tt takze porad mam strach. Preji ti at je vse v poradku a urcite dej vedet jak to dopadlo drzim palecky❤

amelie_z_monmartru
autor
26. zář 2019

@barcachejn Moc ti děkuju za pozitivní zprávu a přeju, ať je vše tak, jak má. U mě další utz potvrdil, že těhotenství je neprosperující. Odtruchlila jsem to a teď jsem připravená se posunout dál. Domluvili jsme se s doktory, že na revizi půjdu až v případě nutnosti, chci, ať se s tím vypořádá moje tělo samo, ostatně samo rozhodlo, že to je v tomto případě takto lepší. Takže teď mě čeká určitý proces na jehož konci začíná zase něco nového, jako v tvém případě krásného. <3

barcachejn
29. zář 2019

@amelie_z_monmartru Moc dekuji... Takze cekas az se telo samo vycisti je to tak? Ono je to asi nejlepsi taky jsem byla minule rada za to ze si s tim telo poradilo samo a nemusela jsem na revizi... Jednou se urcite zadari neboj a drzim palecky at je to co nejdrive a hlavne at jsi zdrava🙂❤

vitezove
29. zář 2019

@amelie_z_monmartru bohužel u mě to taky bylo stejné. 6+5 byl jen prázdný váček. Vím jaké to je, když člověk poprvé najde // a tak má radost a najednou rána a nic :(. Bohužel podruhé se mi to stalo také. Nikdo neví, kde je chyba.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru