icon

Budoucí maminky, čekatelky na bijící srdíčko, jste tu?

brunetkavalery
6. bře 2016

Ahoj Holky, cekate take az lekar potvrdi srdecni akci? Ja jdu na kontrolu ted ve stredu. To budeme 7+6. Tesim se,ze bude bit.srdicko, zroven mam obrovsky strach, ze nebude. Naposledy nam tehu zkoncilo v 9tt bez srdicka.... hodiny a dny se vlecou, snad to dopadne dobre, napiste, zda jste tady nekdo na tom stejne...🙂

petule407
19. srp 2016

@evse je krasna fotecka 🙂 mě taky pořád nekdo strašil abych tam neměla dvě :D a tady v UK se na kontroly moc nechodi,tak jsem se vlastně až včera ma 100% dověděla,že je tam jen jedno :D taky bych nechtěla dvě,obzvlášť když jsem poprvé těhotná 🙂 to by byl fakt zahul :D

lepsa
19. srp 2016

@mruk Já jsem byla a tohle je vyšetření, které bych neodmítla (na to už mám v záloze jiné :D ). I kdyby se platilo víc, šla bych i tak 🙂 ale už jsem tady četla v jiné diskuzi, že některé odmítají.

lepsa
19. srp 2016

@evse Super 🙂 jak už jsem tady psala. Věř miminku, že to zvládne a ono to zvládne 🙂

lepsa
22. srp 2016

Tak děvčata, nikdo žádná kontrola? 🙂 Já jdu zítra, připadá mi, že jsem tam nějak často :D Už jsem si sepsala na papírek na co potřebuji DR zeptat nebo jí oznámit :D jinak na to zase zapomenu. Doufám, že mimčo bud zítra v klídku a mohlo by se nějak pěkně ukázat jestli je to holka nebo kluk 🙂

hanulkaha
22. srp 2016

Ahojte 🙂 Já byla dnes na první kontrole, paní doktorka nám potvrdila těhotenství, 6 týden, mimi je v děloze, vše v pořádku.
12.9. jdu na další kontrolu, kde už by mělo být vidět srdíčko 😅

petule407
22. srp 2016

@hanulkaha super 🙂 gratuluji 🙂

hanulkaha
22. srp 2016

@petule407 děkuji moc 🙂

petule407
22. srp 2016

@hanulkaha hlavně ať klape vše jak má 🙂 ať prcek roste a je zdravučký 🙂 🙂

hanulkaha
22. srp 2016

@petule407 Děkují 🙂 Tobě totéž! 😅

06lienocka
23. srp 2016

ahojte tak sa musím podelit tiež o novinku práve som si urobila tehotensky test a su tam dve čiarky nechcem tomu veriť že sa nám zadarilo na prvy pokus aj ked nie sme najmladsi , musela som to niekomu povedať a zároveň popriať všetkým už čakajúcim mamičkám veľa trpezlivosti a zdravička

kulihrasekzeleny
23. srp 2016

Ahojte tak my jsme vcera byly na 1 screeningu

lepsa
23. srp 2016

@06lienocka gratuluji 🙂

petule407
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny ahojky a jak to dopadlo? Doufam ze dobre 🙂

lepsa
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny a vsechno dobre? Ja jdu dnes na KO

06lienocka
23. srp 2016

@lepsa ďakujem pekne je to ešte len v začiatkoch ale radosť mám neskutočnú

kulihrasekzeleny
23. srp 2016

Vsechno v poradku, ale jinak katastrofa :D musela jsem jit 3x curat. Mimcu nesla zmerit sije nebo co :D tak mi jeste doktor do bricha dloubal. Mimco se vrtelo, davalo ruce za hlavu :D ale nakonec se to povedlo. Ale je to jedna vec se kterou nevim co si pocnu. Holky predstavte si ze jsem ve 12tt zitra 13 a pribrala jsem 8 kg chapete to? ;((( Myslela jsem ze se vyvalim

petule407
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny jee tak to je paráda 🙂 a s tou váhou si nic nedělej 🙂 s tím se přece musí počítat 🙂 ale i tak je to zvláštní 🙂 ja jsem nepribrala ani kilo..na.mě to asi čeká až teď v druhém trimestru :D

kulihrasekzeleny
23. srp 2016

@petule407 nedelej to se rekne :D k dnesnimu dni mam 90kg :( i sestricka na me hledela jak to videla na vaze. To je jako bych se od rana do vecera prezirala. Jim porad stejne rano ovoce pak treba housku, obed, mensi svaca jogurt treba a pak vecere polivka nebo salat. Ale ie fakt ze porad lezim :( co delas ty pres den? A co jis??? Jsem z toho nestastna jak budu vypadat nez porodim to budu mit tak 100kg ani se nepohnu :O

lepsa
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny hlavne ze je vse v poradku 🙂 ja teda pribrala asi 1,5kg, alw nejde to porovnavat. Kazda to ma jinak. Ale urcite to chce vice pohybu, nejake prochazky. Ja pracuji v kanclu, takze sedim na zadku a moc pohybu taky nemam. Ale chodim se psem, obcas kolo... a chtela bych ted zacit tehu jogu

petule407
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny jako ja taky porad jen lezim a spim :D a jim normalne..tak jako predrim,kolikrat se i prejidam jak mam na neco chut :D ale rikam,ja priberu urcite ted v druhem trimestru :D a.neboj, pak to vsechno shodime dolu ty kila,no stres :D

kulihrasekzeleny
23. srp 2016

Holky dekuju za utechu 🙂 budu muset taky zacit cvicit. Pohledam neco na youtube. Dobry napad a hlavne ze je mrnousek v poradku 🙂

kulihrasekzeleny
23. srp 2016

Jeste jsem se chtela zeptat kdy vam budou delat vysetreni na vrozene vady? To bude zase ultrazvuk? A tam se kontroluje ta nosni kustka atd?? Nejak mi to vypadlo, jak jsme byly rozjareni z toho screeningu :D

lepsa
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny nosni kustka se kontroluje na 1.screeningu. v 16tt se bere krev na triple test ( ne vsichni doktori je delaji) a ja dnes dr reknu, ze je odmitam. Co jsem cetla, tak vychazi hodne falesne pozitivne.

petule407
23. srp 2016

@kulihrasekzeleny me delali teď 18.8. Ten prvni screening. Jinak je to ultrazvuk a berou krev. Na ultrazvuku měří nosní kustku ( nosni kustka se např. u downova syndromu nevyvine a nebo jen trochu) a taky prosaknuti záhlaví měří..němelo by to byt vic,jak 3mm,cim vic tim vic je prej pravdepodobny downuv syndrom ;) a pak ultrazvukove vysledky daji jeste nejak dohromad s vysledkama krve a vypocitaji z toho riziko tech vrozenych vad 🙂

lepsa
23. srp 2016

@petule407 tady v cr delaji jeste ty triple testy, v anglii to neni

petule407
23. srp 2016

@lepsa ja vim,ze v cr delaji triple testy. Jen se ptala ale,kdy meri tu nosni kustku atd,tak jsem odpovedela..

lepsa
23. srp 2016

@petule407 no vsak jo :D ja jen doplnuji, ze dalsi krev se bere jeste znovu v 16tt - to taky vyhodnocuji vady, bohuzel to nejsou spolehlive testy.

lepsa
23. srp 2016

Kazdopadne jsem zvedava,co mi DR rekme ma odmitnuti tech testu, abych nemusela rychle hledat jinou :D

petule407
23. srp 2016

@lepsa vzdyt ja nic nerikam :D ja jen,ze jsi mi znovu opakovala,ze jsou v cr triple testy..coz uz davno vim ;) :D

petule407
23. srp 2016

@lepsa ja cetla,ze to odmita vice holek,takze snad problem mit nebudes ;) nekteri doktori ti prej ani nedoporucuji,protoze jak jsi psala,ma to hodne falesne pozitivnich vysledku a.maminy jsou pak zbytecne vystresovane 🙂

Strana