Budoucí maminky, čekatelky na bijící srdíčko, jste tu?
Ahoj Holky, cekate take az lekar potvrdi srdecni akci? Ja jdu na kontrolu ted ve stredu. To budeme 7+6. Tesim se,ze bude bit.srdicko, zroven mam obrovsky strach, ze nebude. Naposledy nam tehu zkoncilo v 9tt bez srdicka.... hodiny a dny se vlecou, snad to dopadne dobre, napiste, zda jste tady nekdo na tom stejne...🙂
@ivetaa94 no jo,tak to jsou ty kapacity,já většinou,co jsem narazila na nějakého prim. a doc.,tak to sice měli tituly,ale jednat s lidma neuměli,neříkám,že vždy,ale vyjímka většinou potvrzuje pravidlo.Mě doktorka aspoň řekla-je to asi 5.týden,je tam gestační váček,uvidíme,co toho bude,teď už tomu nikdo nepomůže,ale aby mi řekla,že z toho s největší pravděpodobností nic nebude...copak vidí do budoucna jak to bude?Každá jsme jiná i ten mimis je jiný u každýho.Na příští kontrole už budeš mít svojí doktorku nebo zas toho "vola"?
Holky, taky vas pobolívá pořád bříško jak před MS? Jinak to mám podobně, většinou se mi udělá špatně jak jedu dom z práce odpolko, ale nezvracím. Únava, večer usnu klidně v 8. A prsa mám asi nateklejší, ale nebolí.
U mě holky to samé. Chvílema mám takovou bolest přesne jak při MS, takže vždy letim s hrůzou na záchod se ujistit jestli fakt nepřišla :D a straaasne me boli prsa!
@sokolik10 no jo,tak to se těžko počítá,já jsem taky měla pozitivní test před 14 dny,od té doby jsem ho dělala asi 5x,jak jsem tomu nevěřila a vím i datum oplodnění,protože my jinak jedeme podle harmonogramu,měla jsem mít zrovna neplodné dny🙂a po nevydařených umělých oplodněních-celkem 4x se taky pozoruju,i když nechci,ale nějak je to ve mě furt.Tak snad už ho tam v pondělí mít budeš😉
@sokolik10 @sukubka @pozi
Ahoj holky 🙂 mam to taky taky, posledni docou poboliva bricho a zle mi je durch skoro celej den, nejhorsi je to rano (prvni jidlo vetsinou obed) a pak zase navecer..nastesti zatim nezvracim, tak si rikam, ze by mohlo byt jeste hur 🙂 jinak tez usinam v 8, takze na sex vlastne neni prostor 😀 ale vcera jsme mely volny dopo a tak ja jsem byla v klidu a bez prace, tak neco probehlo ;) jsem zvedava, za jak dlouho se to usadi a budu zas fungovat normalne...😕
@gabcat Ahojky, co jsem cetla a pochopila, tak genetika rodicu na tohle nema uplne vliv (z casti urcite jo), Zjisti tu Downuv syndrom a podobne vrozene vady, ktere vzniknou muzou vzniknout pri oplodneni nehlede na genetice rodicu...tak se zkus jeste poptat ;) na druhou stranu vim, ze spousta holek tohle vysetreni vynecha, ja jsem z tech, co ma radsi vsechny informace 🙂
@katulinka07 Nechápu moc, na co se mám poptat.. to, že se může vyskytnout vada, ačkoli jsou rodiče zdraví, je jasné. Ani jsem neřekla, že nepůjdu na screening na konci 1.trimestru, protože my jsme ok. Jediné, co jsem řekla, je, že my žádnou patologii, kterou bychom měli předávat na dítě, nemáme. Takže doufáme, že mímo bude taky ok. Navíc já se vyjadřovala původně k něčemu úplně jinému. V 8 tt jsem mohla jít jedině na genetiku embrya před transferem, což bylo jednoduše zbytečné, nebyl k tomu důvod.
@gabcat aha tak to jo, to jsem spatne pochopila 😉
@gabcat no vada se může vyskytnout vždy,my jsme taky zdraví a z přiřozeného těhu před 12 lety se narodil syn se vzácnější vadou,kterou normálně nevyšetřují ani v těhu ani jinak,těch vad je spousta... a zjistilo se,že já jsem přenašeč,PGD většinou doporučují při opakovaném neúspěchu při IVF,nám ho sice dělali,ale jen na tu jednu vadu,protože jsem měla jen max. 4 embryjka,tak na nic jiného nedělali.Je tedy fakt,že pokud není k tomu důvod,tak stejně nevyšetří vše,jen ty klasické
Ahoj holky je u vas krasne?u nas ano,ale fouka ...
@gabcat ano chapu jak toyslis s zou genetikou..jelikoz jsem po IVF vim ze se dela rozbor PGDI ale az po nekolika potratech nebo neuspesnych IVF.
My mame taky genetiku co nam delali pred IVF...
Jinak ja vcera sexovala,ale teda nemela sem na to extra chut...ale zase zanedbavat chlapa porad nemuzu..ale kdybych od 18-19 h neusla tak bych v noci asi driv vytuhla nez by k necemu doslo...jsem vecer vzdy k.o zitra uz zase vstavam do prace boze je to des..
V utery mam snad posledni kontrolu na klinice ...uz bych chtela mit za sebou genetiku a potom budu doma a vyspavat 🙂
@sukubka No však právě. Pokud pro to není žádná indikace, je podle mě zbytečné ještě víc do toho procesu zasahovat a embryjko jen tak z hecu zatěžovat dalšími testy. O finanční stránce teda vůbec nemluvím..
Nevím, proč mě tu ostatní pořád přesvědčují, že naše genetika neovlivňuje to, zda je mrně ok 🙂 To, že je to dost o náhodě, snad víme všichni. Já napsala jen to, že doufám, že bude taky zdravé. Ale to přece doufá každá z nás 🙂 Teď už je to na prccích a já svému věřím, že to zvládne. Nehodlám být pesimista dopředu 🙂
@gabcat já jsem to nemyslela tak,že nemůže být vše ok,jen jsem tím chtěla říct,že by bylo PGD zbytečné,zvlášť pokud jste neměli problém při IVF,to by se asi potom muselo řešit,proč to nejde,i když u nás dle kliniky vždy zavedena zdravá embrya a stejně se nic nechytlo.To,že bude prcek zdravý si fakt přejeme všichni,kdyby měl myslet člověk na to,co se může stát,tak by se z toho zbláznil.Hlavně že vše vyšlo jak má🙂
@sukubka u nás je hnusně,prší a fouká a vůbec nikam dnes nevylezu,odkud jsi,ať se může těšit,jestli k nám to hezké počasí dorazí?Do práce nechodím,jsem na neschopence,ale mlaďoch stejně vstává po 6. hodině a zítra ho vezu do školy,tak stejně budem vstávat,ale teď jsme aspoň chvíli vytuhli,bylo to fajn,ale klidně ještě hodinku bych spala😉 30 min. nic moc
@pozi promin dostala jsem se az ted bydlim v Šumperku kde ty?ale u nas se odpoledne zatahlo a prselo takte to pocasi prislo od Vas🙂ja odpoledne nespala ale ted sek uplne o.k uz aby bylo kobec dubna a ja byla doma...kdyz jsem byla tehotna se synem byla sem hnwd dona to byli fajn...ale nechci rodine nic rikat do genetiky tak budu chodit do prace

@gabcat dekuji mooc
.uz bych za sebou chtela mit aspon genetiku.co cekate vis?rekli vam to na genetice?