Cvičení v těhotenství - můžu běhat?

hana_v
2. říj 2018

Ahoj maminky, jsem vášnivá běžkyně a sportovka a chci se vás zeptat, jaké máte se cvičením během těhotenství zkušenosti? Případně i s lehčím posilováním(myslím s váhou svého vlastního těla), jogou, běháním či případnými kruháčky.. jsem 13tt, bříško nikde, nevolnosti kromě jednoho týdne taky nikde, přes počáteční únavový syndrom jsem se taky nějak překlenula a mám chuť si zacvičit 🤗. Děkuji za odpovědi.

blbajulca
2. říj 2018

@hana_v ahoj, já už jsem 30tt a zhruba ještě 3 týdny zpátky jsem chodila běhat....😉 jinak sem tam nějaký kruháč, samozřejmě uzpůsobený a hlídat tepovku, nejít přes cca 140....Jinak doteď cvičím tak 3x týdně na TRX....hezky mi to srovná záda, který už delší dobu bolí....😅pokud nemáš zdravotní problêmy, tak se pohybu neboj, udělá ti to jen dobře....

klaudyse
2. říj 2018

Ahoj, určitě cvič a sportuj, dělej vše podle svého pocitu a abys nelapala po dechu, jinak bych omezení neviděla téměř nikde. Já jsem tak taky sportovala během celého těhotenství - cardio, HITT, kruháče, posilování s vlastní váhou i s činkami... Vynechání jsem měla jen 17 dní kolem porodu (před a po) a nemělo to v ničem žádný negativní vliv, ba naopak 🙂 Takže sportu zdar!

merope
2. říj 2018

Mně sestřička v ordinaci doporučovala počkat do 16tt, ale když jsem se tvářila dosti zoufale, tak mi doporučila pár cviků (hmmm... jednoduchých 🙂 ) a chůzi.

Jinak hodně závisí na fyzické kondici a tvé chuti a jak to půjde. Určitě to netáhnout na sílu, já jsem pořád ještě hrozně unavená, tak se mi to špatně hodnotí, co je už moc a co ještě "normální stav". Ale jsem asi o týden "za".

Ale určitě je cvičit potřeba - to mi taky u doktorky říkali, že určitě ano, jinak to na sále žena neudýchá 🙂. Ale mě holt že až od toho 16tt, nicméně teda tramvaje jsem dobíhat začala (když mi je dobře - už jsem myslela, že nevolnosti mám za sebou a dneska ráno jsem snědla jogurt a konec, kafe šlo do lahve s sebou).

jancabr
2. říj 2018

pokud jsi zvyklá, tak by neměl být problém. Tělo je tomu cvičení přizpůsobené a mimčo by to ohrozit nijak nemělo. Samozřejmě se musí dávat pozor na nějaké větší otřesy a posilování břicha. Já třeba chodím na kurzy orientálních tanců. Jednou týdně už víc jak rok. Teď jsem 29 tt a stále se ráda jdu jednou týdně protáhnout. K tomu chodím i na těhotenské cvičení, které je součástí předporodního kurzu.

jenny91
6. říj 2018

Ahojky, já velmi doporučuju knížku Hurá, miminko! od Jillian Michaels. Byla to moje oblíbená cvičitelka už několik let, cvičení mívá docela drsné. Někdy loni u nás vyšla tahle knížka, to jsem zrovna byla na počátku těhotenství, a nemůžu si ji vynachválit. Je tam i různé posilování, cardio, všechno možné, člověk si u toho vážně zacvičí (ne jen nějaké to "i převalit se na druhý bok může být cvičení", jak se psalo v jedné gravidjóze, kterou jsem měla 🙂 ), ale je to pořád ještě uzpůsobené pro těhotné. (Rozdělené na trimestry.) Zkrátka se tam dočteš, co všechno si můžeš dovolit. Jinak nevím, jestli to bylo jen tím pravidelným cvičením (podle mě jo), ale já jsem pak v těhotenství neměla ani problémy, žádné otoky nohou (a to to mám hoodně v rodině), hned po porodu jsem byla naprosto čilá a plná energie a za tři měsíce jsem měla zpátky svou váhu. Takže za mě rozhodně cvič ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru