icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

ircza007
12. bře 2021

@martinie88 Kája se mě taky ptá, jestli mě bolí bříško 😀 Když řeknu, že ne, tak většinou řekne: A hlava? 😀😀

nikishkaaaa
12. bře 2021

@martinie88 můžu se zeptat, jak dlouho jste čekala na výsledky Panorama testu?

martinie88
12. bře 2021

@nikishkaaaa Ja jsem mela PrenatalSafe, byl nejrychleji ze vsech. Kamaradka na Panoramu cekala 10 dnu. Jak dlouho je to u tebe?

nikishkaaaa
12. bře 2021

@martinie88 na odběru jsem byla 2.3. Paní doktorka sice říkala max.14 dní, ale já mám pocit, že všichni už výsledky mají jen já ne 🙈😄

martinie88
12. bře 2021

@nikishkaaaa Nezkousela jsi jim dnes volat? Kdyztak hned v pondeli, to bych jim volala od rana😊

nikishkaaaa
12. bře 2021

@martinie88 nezkoušela, počkám do pondělí a volám 😄🙈

pexi
12. bře 2021

Hezký den, dámy 🙂 Dneska jsem byla na kontrole a miminko nám krásně roste 😍 ale doktorka mi naměřila velmi vysoký tlak. Před vyšetřením 160/90 a po 140/90... nemáte někdo tzv syndrom bílého pláště? Měřila jsem vzápětí doma a 125/69 🤷‍♀️ tak teď nevím. Domluvili jsme se, že teď budu měřit doma denně a případně příští týden volat...

bomo1
12. bře 2021

@pexi já mám doma tlak furt nízký a to někdy opravdu velmi, třeba 80/60... No a u doktorky 135/85...🤷‍♀️ A to jsem zrovna byla celkem v klidu 😃

vaculovav
12. bře 2021

@pexi já měla vysoký tlak od 5. Měsíce v prvním těhotenství - neměřila jsem doma, takže se orientovalo jen podle měření u Doktora, v rizikové pořádně všechno v pořádku 🙄 poslední měsíc jsem si měřila tlak min. 5x denně doma a vysoký tlak pořád i po práškách..

pexi
12. bře 2021

@bomo1 to se mi tentokrát právě taky zdálo, že jsem byla celkem v klidu. Ale od prvního těhotenství mám z podobného duvodu tlakoměr doma...
@vaculovav a pak už sis měřila tlak doma? Já mám právě od 1. těhotenství tlakoměr doma, protože u doktora už při prvním měření tlak šílený. Doma ok... tak snad to tak teď taky tak bude...

vaculovav
12. bře 2021

@pexi pak jo, do té doby nikdo měření doma nechtěl.. až v té rizikovce, ale mi se ten tlak celkem měnil, ráno nižší a odpoledne vysoký. Hospitalizovaná jsem kvůli tomu byla 2x a množství prášků mi měnili taky myslím 2x.. ale to bylo až ten poslední měsíc. Po porodu tlak zas v pořádku.

pexi
12. bře 2021

@vaculovav vysokého tlaku se bojím... tak snad se bude držet ve správné hladině. Před tím jsem si měřila tlak 2x denně, tak asi zase budu tak... snad to zase bude jen tím, že já se na kontrolu vždy těším, ale stejně tak se i bojím. Jsem asi strašpytel.

nikishkaaaa
13. bře 2021

Holky, trápí některou z Vás vodový výtok (někdy mléčný)?

vaculovav
13. bře 2021

@nikishkaaaa pořád 🙈 od posledního krvácení i lehce narůžovělý 🙄 Trochu je to lepší když nosím bavlněné prádlo. Ale nic moc..

nikishkaaaa
13. bře 2021

@vaculovav děkuji! Právě nechci hned plašit, myslím, že ani není možné, aby to v 16tt byla plodova voda, ne?

vaculovav
13. bře 2021

@nikishkaaaa já myslím že ne, výtok v těhotenství je běžný, mám ho snad od začátku

ema90
13. bře 2021

@nikishkaaaa v 16tt uz se plodova voda davno tvori, ale pokud je to mlecne, tak je to vytok.

nikishkaaaa
13. bře 2021

@ema90 já vím, že se tvoří a je, ale myslím, že se nestavá, aby tak brzy odtékala

ema90
13. bře 2021

@nikishkaaaa To by bylo blby no 😀 to bude urcite vytok 🙂

kaaacaaatkooo
14. bře 2021

@nikishkaaaa Mám to taky od začátku. Přestala jsem po 13.týdnu zavádět utrogestan a těšila se konečně po 3 měsících na období pohody bez intimek a houby. Přišel výtok. 😀

kaaacaaatkooo
14. bře 2021

Holky a už jste dostaly první kopanec od vašich bobánků? 🙂 Já na to pořád čekám, budu prvorodička, strašně se na ty první kopy těším 🙂 Nějaké vlnění cítím, někdy ne, to asi spinká, ale občas se tam něco děje (ale musím mít ruce na břiše).

maky977
14. bře 2021

@kaaacaaatkooo ja taky furt čekám a jsem z toho nervózní,občas,jak říkáš,když mám ruce na břichu,tak tam vlnění je,ale jinak nic🙈🤷🏻‍♀️❤️ Začínám 19tt🙈

pexi
14. bře 2021

@kaaacaaatkooo záleží hodně i na tom, kde máš placentu. U první jsem měla vepředu a cítila jsem ji poprvé až kolem 20 týdne. Teď ji mám vzadu a už sem tam něco cítím snad od 15. týdne. Někdy zavlnění, někdy i pidikopaneček jsem v 18. týdnu 😊

pexi
14. bře 2021

@kaaacaaatkooo kopanečky teda fakt jen zřídka, když ležím večer na zádech a mám zrovna štěstí 😊

crejzy
14. bře 2021

@pexi a jak ti jinak je? 18tt už by měl být fajn je to tak?

pexi
14. bře 2021

@crejzy tento týden konečně zmizely nevolnosti 🙂 a vlastně je mi báječně. Možná to tak bylo i o něco dříve, ale byla jsem nemocná, tak jsem si nestačila všimnout.
Jak je tobě?

crejzy
14. bře 2021

@pexi tak to je skvělý. Já mám jeden den lepší, druhy špatný. Sice už tolik nezvracim, ale musím jist co hodinu, jinak je mi zle, takže jsem stále ve fázi vyhlazeni lepších zítřků....

pexi
14. bře 2021

@crejzy tak u nás přišly, věřím, že i u vás, měla jsem to podobně... hodně mi vyhovovalo udělat si smoothie a pak z něj po troškách upíjet 🙂

misak48
autor
14. bře 2021

@kaaacaaatkooo já cítila s prvním až někdy kolem 23 týdne... Svojí roli v tom hrála moje lehká nadváha a rozhodně placenta vpředu. Teď už cítím cca od 16tt, ale jen lehce večer v klidu. Rozhodně nic pravidelného...
Jinak teda my jsme doma všichni Covid pozitivní 🤦 já jsem.nastesti docela v pohodě, dva dny lehký kašel, teď mě trochu pobolivaji dutiny... U manžela je to taky jako běžné nachlazení které mívá. Ale to dvouleté dítě, kterému (naštěstí) nic není, ale nemá s ním ani kdo jít ven to je teda mazec...

pexi
14. bře 2021

@misak48 teda to mě mrzí. Máme z podzimu karanténu za sebou (pozitivní jen manžel) a je to fakt dlouhé pak doma, když je dítko vlastně zdravé (ale zase je to ta lepší varianta 🙂)... ať jste hlavně všichni v pořádku a je to jen drobná nepříjemnost😉

Strana