Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@martinie88 můžu se zeptat, jak dlouho jste čekala na výsledky Panorama testu?
@nikishkaaaa Ja jsem mela PrenatalSafe, byl nejrychleji ze vsech. Kamaradka na Panoramu cekala 10 dnu. Jak dlouho je to u tebe?
@martinie88 na odběru jsem byla 2.3. Paní doktorka sice říkala max.14 dní, ale já mám pocit, že všichni už výsledky mají jen já ne 🙈😄
@nikishkaaaa Nezkousela jsi jim dnes volat? Kdyztak hned v pondeli, to bych jim volala od rana😊
@martinie88 nezkoušela, počkám do pondělí a volám 😄🙈
Hezký den, dámy 🙂 Dneska jsem byla na kontrole a miminko nám krásně roste 😍 ale doktorka mi naměřila velmi vysoký tlak. Před vyšetřením 160/90 a po 140/90... nemáte někdo tzv syndrom bílého pláště? Měřila jsem vzápětí doma a 125/69 🤷♀️ tak teď nevím. Domluvili jsme se, že teď budu měřit doma denně a případně příští týden volat...
@bomo1 to se mi tentokrát právě taky zdálo, že jsem byla celkem v klidu. Ale od prvního těhotenství mám z podobného duvodu tlakoměr doma...
@vaculovav a pak už sis měřila tlak doma? Já mám právě od 1. těhotenství tlakoměr doma, protože u doktora už při prvním měření tlak šílený. Doma ok... tak snad to tak teď taky tak bude...
@pexi pak jo, do té doby nikdo měření doma nechtěl.. až v té rizikovce, ale mi se ten tlak celkem měnil, ráno nižší a odpoledne vysoký. Hospitalizovaná jsem kvůli tomu byla 2x a množství prášků mi měnili taky myslím 2x.. ale to bylo až ten poslední měsíc. Po porodu tlak zas v pořádku.
Holky, trápí některou z Vás vodový výtok (někdy mléčný)?
@nikishkaaaa pořád 🙈 od posledního krvácení i lehce narůžovělý 🙄 Trochu je to lepší když nosím bavlněné prádlo. Ale nic moc..
@vaculovav děkuji! Právě nechci hned plašit, myslím, že ani není možné, aby to v 16tt byla plodova voda, ne?
@nikishkaaaa já myslím že ne, výtok v těhotenství je běžný, mám ho snad od začátku
@nikishkaaaa v 16tt uz se plodova voda davno tvori, ale pokud je to mlecne, tak je to vytok.
@ema90 já vím, že se tvoří a je, ale myslím, že se nestavá, aby tak brzy odtékala
@nikishkaaaa To by bylo blby no 😀 to bude urcite vytok 🙂
@nikishkaaaa Mám to taky od začátku. Přestala jsem po 13.týdnu zavádět utrogestan a těšila se konečně po 3 měsících na období pohody bez intimek a houby. Přišel výtok. 😀
Holky a už jste dostaly první kopanec od vašich bobánků? 🙂 Já na to pořád čekám, budu prvorodička, strašně se na ty první kopy těším 🙂 Nějaké vlnění cítím, někdy ne, to asi spinká, ale občas se tam něco děje (ale musím mít ruce na břiše).
@kaaacaaatkooo ja taky furt čekám a jsem z toho nervózní,občas,jak říkáš,když mám ruce na břichu,tak tam vlnění je,ale jinak nic🙈🤷🏻♀️❤️ Začínám 19tt🙈
@kaaacaaatkooo záleží hodně i na tom, kde máš placentu. U první jsem měla vepředu a cítila jsem ji poprvé až kolem 20 týdne. Teď ji mám vzadu a už sem tam něco cítím snad od 15. týdne. Někdy zavlnění, někdy i pidikopaneček jsem v 18. týdnu 😊
@kaaacaaatkooo kopanečky teda fakt jen zřídka, když ležím večer na zádech a mám zrovna štěstí 😊
@kaaacaaatkooo já cítila s prvním až někdy kolem 23 týdne... Svojí roli v tom hrála moje lehká nadváha a rozhodně placenta vpředu. Teď už cítím cca od 16tt, ale jen lehce večer v klidu. Rozhodně nic pravidelného...
Jinak teda my jsme doma všichni Covid pozitivní 🤦 já jsem.nastesti docela v pohodě, dva dny lehký kašel, teď mě trochu pobolivaji dutiny... U manžela je to taky jako běžné nachlazení které mívá. Ale to dvouleté dítě, kterému (naštěstí) nic není, ale nemá s ním ani kdo jít ven to je teda mazec...

@martinie88 Kája se mě taky ptá, jestli mě bolí bříško 😀 Když řeknu, že ne, tak většinou řekne: A hlava? 😀😀