icon

Hledám práci a jsem těhotná. Vezmou mě?

andy_
6. led 2020

Ahoj maminky,
momentálně jsem nezaměstnaná a zjistila jsem, že jsem těhotná. Samozřejmě si aktivně hledám práci a absolvovala jsem i několik pohovorů. U každého zaměstnání však vyžadují před nástupem lékařskou prohlídku. Co mám teď dělat? Když zjistí, že jsem těhotná, tak mě nepřijmou a bez práce být taky nemůžu:( Prosím o radu. Děkuji

Strana
z2
andy_
autor
7. led 2020

@jjasmina Ono asi záleží kde, dřív jsem pracovala v obchodě s oblečením a tam bylo 7,5hod na směnu. Mám teď několik pohovorů, tak uvidíme. Určitě nebudu vybírat pouze podle peněz, ale také podle té pracovní doby. Také si myslím, že ty dvanáctky a krátký dlouhý týden by mohlo být dost náročné

andy_
autor
7. led 2020

@krupka3 super, děkuji za pozitivní zkušenost🙂 Už teď mám za sebou několik pohovorů a pár před sebou. Je mi jasné, že čím dřív, tím líp. Tak snad bude vše v pohodě a projde mi to🙂

andy_
autor
7. led 2020

@andrejjda super, to jsem potřebovala vědět🙂 Takže pak už jen utajit a projít zkušebku

andy_
autor
7. led 2020

@mamio toho se právě taky trochu bojím, že třeba budu mít větší břicho a všimnou si. Zkusím to risknout a uvidíme. Můžu se zeptat kdy si nastoupila do práce a po jak dlouhé době tě vyhodili? Já jsem zatím úplně na začátku, takže když nastoupím někde během příštího týdne, tak bych to ty tři měsíce mohla zvládnout utajit.

mamio
7. led 2020

@andy_ vydržela jsem asi týden ale uz to na mě bylo asi sem tam vidět no... Pokud si na začátku měla bys to utajit

lucca0
8. led 2020

Zdravim, sdovoleni se vmisim do diskuze, at nezacinam novou.

Zensky, nevite jak je to s materskou, kdyz delam puluvazek? Od konce brezna do 30.9. Jsem byla v jednom zamestnani na pul uvazku a od 11.10. Doted jsem v jine praci na pul uvazku. 270dni bych splnila, koncit v praci zatim nebudu, termin mam v srpnu..

jjasmina
9. led 2020

@lucca0 Myslím, že dostanete , ale bude se vám počítat prumer z částečneho uvazku

Strana
z2