icon

Jak řešíte nevolnost v začátku těhotenství?

ajina10
16. bře 2015

Dela se mi každý ráno špatně... Vlastně pokazdy kdyz lezim a pak se zvednu.. Poradite? Nejaky triky? 🙂

Strana
z2
misimisi
24. dub 2015

Zkouším Gaviscon a Rennie. Mezi jídly cucám Rennie, pomáhá mi, když je mi blivno, moc mi nechutná, ale dá se to. Když je mi blbě po jídle, dám si Gaviscon cca 2 lžičky, strašně moc mi nechutná, ale když jej udržím chvíli v žaludku, tak ho fakt zklidní.
Jinak je dobré jíst po menších porcích, častěji, jídla, která nebudou pro vás nepříjemná, lehká pro žaludek. Já jím co 2 hodiny, např puding, jednou mi sedne, podruhé ne.
Jinak, když jsem si nachystala k posteli kousek koláče, slupnul mi jej manžel, když dorazil v noci z odpolední 😀

dita1979
21. kvě 2015

Holky, tak jak jsou vase nevolnosti, uz vas to preslo? Me by totiz taky zajimalo, jak dlouho to bude trvat.
U prvniho mi taky nebylo tak zle, ale ted to nema konce. Zaludek mam jak na vode cely den.
Mam strasnou chut si neco dat, ale pri pohledu na to se mi dela spatne. Porad neco uzdibuju,
Ale zatim neni nic po cem by mi bylo dobre. A to zacinam teprve 8 tyden, snad to nebude horsi. Zkusim zazvorovy lizatka, zitra pro ne poslu manzela, snad to pomuze😉

andrrriiik
22. kvě 2015

@dita1979 Hele každá to má jinak.Některá problije půlku těhotenství,jiná jen do 3.měsíce.Já měla u dcery nevolnosti od 7.-12.tt,čili 5 týdnů,u syna od 5.-7.tt,čili jen 2 týdny 🙂

ppavlusa
22. kvě 2015

@ajina10 Ahojky.Já měla nevolnosti až do 7mého měsice.Yvracela jsem 16denně,byl to fakt extrem.Taky sem byla pošpitále.Muj Dr vždycky říkal v 12tt to přejde,pak mě rěkl v 16tt to přejde ve 20tt to prejde...a pak už raději naříkal nic 😀 .Měla jsem čípky proti zvraceni.Hodně mi ráno pomáholo mít u pustele trošku pití...a hodně mi zabíralo hroznové víno.Zázvorové litzátka mě nepomáhala vubec...ba naopak sem po nich zvracela.
Přeji Ti at Tě to co nejdřív přejde,upně vím jak se cítíš.A hezké těhotenství 😵

renyyzza
22. kvě 2015

já při prvním těhu používala Emesin je to přírodní se zázvorem a vždy pomohl bylo my zle hlavně v práci když jsem potřebovala fungovat,teď při druhém ho mám také koupený ale naštěstí zatím nepoužívám

misimisi
22. kvě 2015

Někdy nepomůže nic ☹ V prvním těhotenství jsem prozvracela celé dny, špatně mi bývalo do 8. měsíce. Ted mi taky bývá špatně, snad to už konečně přejde.

lilie0
3. čer 2015

Ahoj holky🙂 . Jsem teprve na zacatku tehu, cca 5tt, ale uz tri dny trpim nevolnostmi. Sice nezvracim, ale silene me boli zaludek a to v jakoukoliv denni dobu, navic nevydrzim dyl stat a jen fronta v lekarne je pro me nocni mura. Zkousela jsem lizatka, homeopatika, caje, ale nic nepomaha.. do jidla se musim nutit a stejne skoro nic nesnim. Zaha me nastesti nepali a podbrisek boli jen obcas a trochu, ale ten zaludek je fakt sileny.. v praci jsem si musela vzit dovolenou. Ted v sobotu jdeme sestrence na svatbu, poradte prosim jak to zvladnout a hlavne utajit pred ostatnima? Je to takova ta klasicka svatba se vsim vsudy od 8rano. Napadlo me rict, ze mam strevni chripku, ale to urcite prokouknou a hlavne bych rada videla alespon obrad.... dekuji za jakoukoliv radu ci zkusenost🙂

alubif
3. čer 2015

@lilie0 mě pomohly trochu mentolový žvýkačky a mátový čaj - mint skliďuje žaludek, emesin - efekt tak na hodinu a je pěkně hnusnej 🙂 . Musela jsem po malých prcích furt něco jíst a ujížěla jsem na mandarinkách 🙂 ale upřímě, jak si asi můžeš přečíst výš, s tím nejde nic dělat, jen to vydržet a přežít. U mě to přešlo 13-14tt a to jsem nezvracela - takže jsem z toho vyšla jestě docela dobře!!!

lilie0
3. čer 2015

@alubif jj jak jsem to tak cetla tak kazdemu vyhovuje uplne neco jineho a nekomu vubec nic:(.. nejhorsi je ze kazda myslenka na jakykoliv jidlo se mi hrozne hnusi, kdybych mela aspon jednu potravinu na kterou budu mit chut a udela mi dobre...,ale to asi prijde az casem. Spis me prekvapilo, ze je mi takhle blbe uz na samym zacatku kdy jsem jeste ani nebyla na utz, cekala jsem to az treba po par tydnech.. ty zvykacky a caj urcite zkusim, dekuju za radu🙂 .

alubif
3. čer 2015

@lilie0 no snad něco zabere! Hlavně aby miminko prospívalo jak má!!! Nechci tě strašit, ale mě se k tomu přidala nesnášenlivost parfému, aviváží ( ty obszvlášť) a kouř z cigaret...😀 . Jako nevím kdo řekl, že těhotensví je krásný období asi chlapy 🙂 možná 5 a 6 měsíc ale ten zbytek... No nevím já to asi tak neprožívám a to jsem nabrala minimum a nemám otoky 😀

loreley1
3. čer 2015

Ahoj holky, chci vás povzbudit, ať vydržíte, jednou to přejde!!! 🙂 Jsem v 15.tt a začíná to konečně polevovat... Už mi bývá špatně jenom v noci a to taky znatelně míň, než dřív. Měla jsem nevolnosti asi od 6.tt, ranní občas, ale hlavně večerní, vždy s úderem 18:00 se to rozjelo + hrozná únava. V tom 2. trimestru (někdy dřív, někdy později) se to u většiny žen zlepšuje, jak klesá HCG. Já si těhu užívala od začátku i navzdory nevolnostem, ale teď ještě víc. Tak se držte, bude líp!!! 😎

chiaraemma
3. črc 2015

Ahojky🙂
hodně maminek si vychvaluje čerstvou citronovou šťávou se zázvorem. Také jsem slyšela, že pomáhá šťáva z brambor.. 😨 Posílám odkaz na další tipy 🙂
http://www.hezky-porod-blog.cz/rady-a-tipy-prot...

shine2015
3. črc 2015

já ležela od cca 9tt do 17tt....a nevím co komu pomohlo, me občas lízatka z lekarny na chvilku, byly zázvorove a přímo pro tehotne, ale jinak proste vydržet....a já mela i migreny....proste se tělo musí srovnat....moc neveřím tomu, že neco pomůže...jo a jednou coca cola....ale jinak me bylo špatně po všem...po jídle, když jsem nejedla....proste mazec 🙂

deelayces
8. črc 2015

Já jsem ještě nezvracela, mám ten pocit na zvracení, ale zatím díky bohu nic.

Vždycky to nějak rozdýchám....Ale je mi divně , hlava bolí, na velkou jdu 1 x za dva dny, teď jsem zkusila ten švestkový kompot a je to super 🙂

Na nevolnost asi nic nepomáhá. Prostě to musíme vydržet🙂 Mimina si tam zařizují bejvák, na 9 měsíců no 🙂 😎

elen222
8. črc 2015

Mně bylo taky neskutečně zle a u druhýho těhu to bylo snad ještě horší. Pořád jsem blila, jak píšou holky, bylo mi zle, když jsem jedla, bylo mi zle když jsem nejedla. Přežívala jsem jen na rohlíku s máslem, šunkou a sýrem, to bylo jediný jídlo, který ničím nesmrdělo a aspoň chvíli ve mně zůstalo. Smrděli mi všichni lidi, parfémy, česnek, cibule, strašně mi smrdělo jakýkoliv jídlo, když se vařilo, aviváže, a nejvíc ze všeho tablety do myčky 🙂, ty jsem cítila i přes zavřený dveře 😀 . A taky neskutečná únava, k večeru jsem už neměla ani sílu se zvednout na nohy. Blití naštěstí přestalo tak v 17tt. Jo a při každém čištění zubů se mi navalovalo jen když jsem strčila kartáček do pusy. Takže jsem čištění zubů prokládala blitím 😀 . A týden před porodem jsem chytla horečky okolo 39°C, a praktická dr. mi nechtěla na to nic dát, paraleny zabíraly tak na 2 hodiny a pak už to zase letělo nahoru. Nakonec mi můj gynekolog předepsal nějaký atb co můžou i těhotný, ale musela jsem denně dvakrát na ozvy i s těma horečkama. Ale i tak jsem si těhu a bříško užívala 🙂

loreley1
8. črc 2015

@elen222 No ty jo, tak ty sis to teda užila pořádně! Jakýho pohlaví máš děti? Moje máme říkala, že s náma holkama celkem dobrý, ale u bráchy hned poznala, že to je kluk, protože blila 😀 Já teda naštěstí blila jen jednou, ale ty nevolnosti se mi asi s týdení pauzou držely taky někdy do toho 17. - 18.tt, teď už naštěstí zase dobrý....

elen222
8. črc 2015

@loreley1 první je syn, u toho jsem blila vždy jen ráno a pak odpoledne a večer, kdy jsem dobíhala z práce a otevírala dveře s rukou u pusy 😀 . V práci jsem se držela zuby nehty, abych neblila, vždy jsem to nějak vydýchala 😀 . Druhá je dcera, to jsem byla na RD se synem, jsou od sebe dva roky. To mi bylo mnohem hůř, blití jak jsem psala do cca 17tt a hrozná únava, to jsem u syna vůbec nezažila. Jinak ty pachy, to bylo tak na stejno 😀

andrrriiik
8. črc 2015

@elen222 Já to měla stejně,u dcery jsem blila do 12tt,skoro v kuse,jen jsem ležela a blila.Nebyla jsem schopna ničeho.U syna mi bylo v podstatě lépe,blila jsem jen párkrát,a trvalo to 2 týdny 😀 Šílenou únavu jsem měla u syna,zezačátku,u dcery ne.

Strana
z2