icon

Jsem těhotná, přítel dítě nechce

adalind
21. dub 2017

Dobrý den. Chtěla jsem vás poprosit o nějaké rady. Je mi 17 let a jsem v 9tt. V době porodu mi bude 18. Děti mám moc ráda a jsem šťastná z pocitu, že budu mít miminko. Vím, že jsem mladá, ale jít na potrat je mi proti srsti. :/ Opravdu si myslím, že bych to zvládla. Mám i skvělou maminku která by mi s čímkoli poradila, pomohla. 🙂 Ale přítel (21) je rozhodnutý, že mám jít na potrat. Říká, že kvůli financím a volnosti. Myslím, že je to i skrz to, že se nechce nějak usadit...Tohle by byl tedy nejspíš trošku problém. Pritel má hold jiné priority. Hodně mě to mrzí, protože moc nevím, co dělat. :( Když bych šla na potrat, tak budou sice všichni šťastní, ale já smutná. Myslím, že bych si to nikdy neodpustila. Ale když si miminko nechám, tak k tomu přítele vlastně donutím. Dám mu dít, i když ho nechce. A toho se bojím už skrz to dítě. Nejradši bych byla, kdyby si to přítel nějak rozmyslel, ale už ani nevím, co bych proto měla ještě udělat. :(

Strana
z8
kassandra1
21. dub 2017

@normalnimatka A vy jste se někomu z těch uvedených věšela už jako dospělá na krk aby živili vás a vaše dítě jenom protože nejste schopná se chránit před početím? 😅

kstablova
21. dub 2017

@adalind Ahoj, já myslím, že ty sama už ses rozhodla 🙂

Ono je to s tím věkem různý (ať je mu 21 nebo 38).... já čekala, až se můj manžel rozhoupe že už teda jako dítě ano a tak jsem svoje první dítě porodila skoro ve 33 letech. No a k čemu to čekání bylo? K tomu, že manžel se zalekl i tak a ještě když jsem byla těhotná, tak si našel někoho jiného a po porodu odešel. Teď mi bude za chvíli 37 a já jsem znovu těhotná. Tentokrát opravdu znovu šťastná, znovu zamilovaná.... proč to píšu. Já nevím, jestli to Tvůj partner dá nebo nedá. Jestli se na dítě necítí, tak s Tebou třeba i nebude. Jestli se bude nebo nebude chtít starat jako otec. A víš co? I kdybyste spolu nebyli, tak se zase postavíš na nohy a na světě běhá tolik parádních chlapů, kteří tě budou milovat a s tebou i tvé dítě. A pokud máš i tu pomocnou ruku od maminky a dítě sama chceš, tak to prostě bude dobrý! 😘

xdrak102
21. dub 2017

@kstablova Nedá mi to než reagovat - stalo se mi to samé. Čekali jsme a čekali a pak se dlouho snažili a ono nic a když se to konečně povedlo, tak se taktéž zalekl a v 8. měsíci mě opustil😖 Bylo mi teda 31, jemu 38 a opravdu si myslím že nakonec zjistil, že prostě není typ pro to být tatínkem. Je to i vidět ze "vztahu" s dcerou, prostě on v sobě to něco co dělá muže otci nemá.
Jsem ráda, že si můžu přečíst o příběhu někoho kdo zažil to samé a s "dobrým koncem". Dává mi to velkou naději...❤

luciferkaklaris
21. dub 2017

@adalind Děkuju, to jsem ráda. Držím palce! 🙂

margarithka
21. dub 2017

@editah222
@koordinatorka_odboje

Omlouvám se, ale zase musím reagovat. Když si znovu čtu ten příspěvek, nejsem si úplně jistá, zda slečna otěhotněla až tak omylem:! Je mi 17 let a jsem v 9tt. V době porodu mi bude 18. Děti mám moc ráda a jsem šťastná z pocitu, že budu mít miminko...Pritel má hold jiné priority."

A teď si představte, že se jedná o Vašeho syna, který studuje např. vysokou a tohle se mu stane. Jak byste jako matky reagovaly? Taky byste mu vynadaly do hajzlů a budižkničemů? Donutily ho skončit vysokou, najít si práci a vychovávat dítě; to vše s vědomím, že Váš syn bude nešťastný?

A jak byste se zachovaly, kdyby Vám syn řekl, že má těhotnou přítelkyni, on dítě chce, ale ona ne...podporovaly byste ho v tom, že má za dítě bojovat a věřily byste, že do toho má jako otec co mluvit. Takže i teď má právo vyjádřit svůj názor...

Jinak názor, že pokud nechtěl dítě, neměl mít sex...promiňte, ale při chůzi si můžete zlomit nohu...a taky určitě všichni chodíte.

Ne, neznám ani toho kluka ani tu holku. Ale prostě mi přijde to kamenování mužského pokolení až příliš...

kaja2016
21. dub 2017

@adalind Jestli ti mamka pomůže, jak duševní podporou, tak materiálně, tak to je obrovská výhoda a myslím, že ten možná nefungující tatínek uz zase tak důležitý není.

kaja2016
21. dub 2017

@margarithka Víš co, to je asi taky o vztahu k novému životu a rodině obecně. Já bych teda byla ráda, pokud by se muj syn k těhotenství své přítelkyně postavil zodpovědně a vzal si ji a i bych tak s ním promluvila. Já nevím, jestli jsi v takové situaci byla či nebyla, myslím, že kdybys byla, tak bys věděla, ze do toho, jestli si ponechává své dítě ci nikoliv ti opravdu nemá žádné právo kdokoliv mluvit.

adalind
autor
21. dub 2017

@margarithka 😃 Plánované to nebylo, ale já narozdil od přítele nepotřebuji jezdit pořád na akce, chodit na pivo a utratit výplatu hned první týden. Děti miluju, ale to neznamená, že jsem ho teď chtěla, ale stalo se a prostě mi přijde, že je hnus jít na potrat. Postavím se k tomu čelem. Mě nezabije být doma s dítětem a starat se o něj.

brokovich
21. dub 2017

@margarithka "tohle se mu stane" 😁😁😁 ono se mu to stalo, jo? Hele, to jsem se fakt zasmála. Takze jako matka svemu synovi reknu, muzes oplodnovat, ale pak je vzdycky prekecej na potrat. 😀 Jo, nohu si zlomim pri chuzi, ale je normalni, aby se operovala a napravila, ne si ji nechat uriznout. 😉

marryjanew
21. dub 2017

@adalind máš super přístup... hodně štěstí Tobě i dítěti 🙂

koordinatorka_odboje
21. dub 2017

@margarithka promin, ale nikdo tady nerika, ze jeji pritel je hajzl. Myslim, ze sis vzala neco osobne a jsi prehnane emocni. Tobe se neco takoveho stalo?
A co bych delala jako matka? To je tezke rict, kdyz to clovek nezazil. Mozna bych take vyvadela, pravdepodobne bych jako milujici matka platila ty alimenty za nej, at muze studovat. Vim jenom urcite, ze bych ho nepochvalila 😃

kajulinek
21. dub 2017

@margarithka Ano, chtěla bych po něm, aby se o dítě postaral v každé situaci a alespoň se pokusil udržet vztah s matkou.. A ano, myslím si, že kdo nepočítá s tím, že ze sexu můžou být děti a není ochoten se v případě, že nějaké příjde, přizpůsobit, neměl by mít sex, ale to je i na rodičích, děti k takovému přístupu vychovat. Jsem stejně stará jako partner zakladatelky a všichni moji spolužáci mi přijdou dostatečně schopní a dospělí na to, aby se zvládli postarat o ženu a dítě, už to rozhodně nejsou děti.

guinea
21. dub 2017

@lucie_91 Trochu OT, ale na první straně píšeš, že tě tvá matka (42 let, když ses narodila) díky svému věku výchovou "špatně naprogramovala". Já mám malé dítě a věkově hodně blízko k tvé matce, když tě porodila, a tak by mne upřímě zajímalo, co konkrétně dělala špatně. Moc se o tebe bála třeba? Budu ti vděčná, když mi odpovíš, klidně do soukromé zprávy. Chci své dítě vychovat samozřejmě dobře a pokud to jde, vyvarovat se nějakých běžných chyb, které z toho věku plynou...

belleelle
21. dub 2017

Bylo by dobré si uvědomit, že čekáš dítě, nikoliv miminko.
Že existují tablety na přerušení těhu. Není nutný výškrab (upt - umělé přerušení těhotenství).
Dále matkou tvého dítěte jsi ty, nikdo jiný.
Jaký bude mít dítě příklad do života, až mu budeš říkat, ať se učí.
Jaké to bude mít děti s několika otci.
Jaké to bude hledat práci, když nejsi nic.
Jaké to bude hledat partnera, když máš dítě.
Jak ti bude, když budeš mít minimum peněz a pobírat různé dávky.
Ale zase já bych také v tvém věku nešla, pouze tablety v rané fázi těhu. A asi bych se styděla, že jsem mohla sobě i dítěti zařídit jiny život. A také za to, že jsem se v dnešní době přístupu k informacím nechranila.

panickatlamicka
21. dub 2017

@adalind detatko je dar. toho kavalira, kteremu rikas pritel, kopni poradne s rozbehem do kouli. Pokud dite nechce, uz je nebude potrebovat. Nikdy nikdy nikdy bych nedala prednost chlapovi predditetem.

guinea
21. dub 2017

@belleelle Ty jsi trošku ostrá.
- Myslím, že dítě může mít příklad do života skvělý - máma ho opravdu chtěla a i přes velké nepohodlí se ho nevzdala.
- Nikde není psáno, že bude mít dítě několik otců, třeba zrovna ten další bude "ten pravý", který dítě přijme za své a vychová ho, jako by bylo jeho
- Taky bych se zdráhala psát slečně, že "není nic". Nebyla by první ani poslední, kdo by dostudovaly s dítětem.
- O hledání partnera, když má dítě, bych se bála nejmíň. Slečna je mladá a hodně mužům dítě vůbec nevadí, naopak se pěkně začlení do rodiny a tatínkujou. Mám hodně takových kamarádů, co si našli paní s dítětem / dětmi, a fugnuje to pěkně.
- Ano, ze začátku bude určitě peněz míň. Ale s minimem peněz se po čas mateřské a rodičovské potýká naprostá většina rodin s dětmi.

Ideální čas na dítě není nikdy, kdyby všichni čekali, až budou mít vystudováno, velký kus kariéry za sebou, doplacenou hypotéku a našetřený ranec, tak by se tu moc lidí potomků nedočkalo.

panickatlamicka
21. dub 2017

Kdyz nejsi nic? Deti s nekolika otci? @belleelle

panickatlamicka
21. dub 2017

No rekla bych, ze pan @guinea

panickatlamicka
21. dub 2017

@guinea no rekla bych, ze pani je ostra trochu vic. ☹

fonamor
21. dub 2017

@margarithka proč hned tak agresivně? Ono to zase není tak horké, jak to vypadá..
Proč se zastáváte syna, že kdyby měl nechat vysokou atd..... podle mě úplný výstřel mimo.
Ano, je to neplánované těhotenství, ale můžou si za to sami. Holka bude ráda, když s prckem odmaturuje, pak půjde na mateřskou a když se poštěstí, tak si bude třeba dálkově dodělávat vysokou, všechno se dá zvládnout.
Co se týče jeho, je mi úplně šuma fuk, zda bude studovat nebo makat u lopaty, tvůrci dítěte jsou oba...

f.nina
21. dub 2017

Myslím, že každý z Vás má trochu pravdu. . Dítě je velký dar a všechno se dá zvládnout. Mluvím z vlastní zkušenosti. Otěhotněla jsem v 18. Měla jsem Velké štěstí, že jsem měla báječného přítele, který se k tomu postavil čelem a rodinu která mě velmi podporovala. Ale...... I tak to bylo opravdu velmi těžké. Spousta odříkání, sebezapírání. ..častokrát jsem si připadala strašně sama... Všechny kamarádky najednou měl úplně jiné zájmy, chtěly se bavit a Já byla s malým doma. .. Já, ale o proti tobě fakt měla výhodu, že při mě přítel stál a hodně mi pomáhal. Vlastně jsme spolu do dneška a jsem strašně ráda, že mám takového muže a nikdy bych ho za nic nedala. Je to báječný muž a táta 🙂 Bez něho nevím jak bych to dala. Budeš to Mít fakt moc těžké, pokud se opravdu rozhodneš si miminko nechat a sama ho vychovávat.

blecha94
21. dub 2017

Taky mi nepřijde fér hodit alimenty na kluka, co k děcku přijde jako slepej k houslím. Pokud se chránili (nepočítám do toho přerušovanou soulož, to neni antikoncepce, to je ruská ruleta) a stali se tou desetinou procenta, kdy antikoncepce selže, nikdo se přeci nemůže divit, že se odmítá přizpůsobit dítěti, které neplánoval a nechtěl. Stejně jako slečna by měl mít právo vyjádřit se - chci rodinu, postarám se se vším všudy/nechci se starat přímo, ale budu platit výživné a tím pádem chci mít i určitá práva/nebudu nic platit, zříkám se otcovství a zmizím vám ze života.

Nadávat mu do hajzlů za to, že se ve 21 letech necítí na rodinu? A za trest, že si dovolil mít sex, na něj na 18 let uvalit povinnost platit výživný? Vážně? Slečna se taky může svobodně rozhodnout, co dál a všechny tu plkáte, že je to jen její volba, tak proč by kluk měl mít menší práva? Dělali to oba, stalo se, nebylo to plánovaný, oba by to měli řešit podle sebe, nezávisle, neměli by být do ničeho tlačení.

A že on řekl, ať jde na potrat? No aby ne, už se vidí, jak platí jako mouravatej na dítě, který neplánoval. Má prostě strach, já se mu nedivím. Je mi ho líto, on je narozdíl od holky v situaci, kde nevidí ani nejmenší pozitivum.

lucinkaxxx
22. dub 2017

@belleelle tak ty jsi teda drsna😂jsem se musela smat😂muzu se zeptat,ty mas deti?

giovik
22. dub 2017

Ja ti to taky reknu uprimne, tezko radit, kdyz si tu situaci zenska nezazila a jeste vice tezko radit, kdyz si to nezazila v 17ti. Ono je podpora a podpora, jedna muze znamenat, ze te rodina podrzi psychicky, ale k diteti ti v noci stavat nebude, obcas pohlidaji, ale nebudou te odsuzovat, a nebo to bude tak ze ti maminka nahradi partnera, ale to ted nikdo nevi, ani ty. Nebudu ti radit, tak ani tak, ale ja bych si v tvem veku vyhledala zkuseneho detskeho psychologa nebo si vyhledala poradnu, ktera se stara o nezletile matky a zeptala se, jestli by ti s nejakou maminkou nezprostekovali kontakt, to ona ti to rekne nejlepe jako to je. Nejsi v republice jedina, ktera je v takove situaci a veku. Nez se s ni uvidis, budes mit cas premyslet a hodnotit, jak bys to chtela.

lucie_91
22. dub 2017

@guinea Není problém, klidně si o tom můžeme popsat ve zprávě. Tafy by to fakt bylo nanic, ještě by nás tu někdo osočoval z kdoví čeho 😒

j.a.n.i
22. dub 2017

@f.nina Jo, myslím, žes to popsala naprosto věcně, upřímně a pravdivě... ano, dá se to zvládnout i v tomto věku - s podporou partnera a rodičů (nebo alespoň těch rodičů).

marion2017
22. dub 2017

@fonamor to jste pěkná matka, jestli je Vám sumak, zda se bude v životě mít Vaše dítě dobře nebo skončí jako lopata...well done. To možná prameni z toho mít děti brzy a nepřemýšlet, nemít zkušenosti a životní nadhled.

j.a.n.i
22. dub 2017

@blecha94 Jak slepej k houslím - spal s ní, spal a tedy musí počítat s tím, že se to stát může. Nikdo mu nepřikazoval mít sex, byl na něj dost dospělej, tak holt bude muset být dost dospelěj i na jeho následky.

j.a.n.i
22. dub 2017

@margarithka Upřímně, vynadala bych mu do idiotů a pak bych se snažila zjistit jak si to představuje on, zda chce to dítě vychovávat, zda chce se slečnou tvořit rodinu a podle toho mu maximálně pomohla, aby se o dítě postarali a aby při tom zvládl i dostudovat. Ale rozhodně netvrdím, že bych z toho měla radost, ne, to ani omylem, byla bych pěkně na(štvaná), že místo toho, abych měla svůj klid a odrostlé děti, tak budu řešit další mimino... ale udělala bych to, je to moje dítě a vnouče, tak co bych nadělala.

marion2017
22. dub 2017

@giovik souhlasím. Jinak je hezky udělaný příběh v pořadu Čtyři v tom, kde byla holič a ve stejně situaci, ale bylo ji tuším 24. Ze začátku také hrdinka (já proti ni nic nemám a moc se mi její přístup líbil), ale postupem času bylo vidět, jak strada a několikrát přemýšlela, ze to měla zvrátit. Na nic nemá, stěhuje se po kamarádech, rodina nepomáhá, pak dostane nějaké dávky a utratí to za blbosti, protože neumí uvažovat v dlouhodobém horizontu. Dluží všude, na pojišťovně atd., dluhy narůstají. Holcicku je krásná, ale tátu nebude mít. Slečna je sama, zoufalá a v depresích, snaží se hledat chlapy na seznamce, kteří z ni ale cítí, ze hlavně hledá tatínka a partnera, který ji dostane ze štábu a tak couvající...jeden z malá příběhu.

Strana
z8