Jsem těhotná, přítel dítě nechce
Dobrý den. Chtěla jsem vás poprosit o nějaké rady. Je mi 17 let a jsem v 9tt. V době porodu mi bude 18. Děti mám moc ráda a jsem šťastná z pocitu, že budu mít miminko. Vím, že jsem mladá, ale jít na potrat je mi proti srsti. :/ Opravdu si myslím, že bych to zvládla. Mám i skvělou maminku která by mi s čímkoli poradila, pomohla. 🙂 Ale přítel (21) je rozhodnutý, že mám jít na potrat. Říká, že kvůli financím a volnosti. Myslím, že je to i skrz to, že se nechce nějak usadit...Tohle by byl tedy nejspíš trošku problém. Pritel má hold jiné priority. Hodně mě to mrzí, protože moc nevím, co dělat. :( Když bych šla na potrat, tak budou sice všichni šťastní, ale já smutná. Myslím, že bych si to nikdy neodpustila. Ale když si miminko nechám, tak k tomu přítele vlastně donutím. Dám mu dít, i když ho nechce. A toho se bojím už skrz to dítě. Nejradši bych byla, kdyby si to přítel nějak rozmyslel, ale už ani nevím, co bych proto měla ještě udělat. :(
Tak taky přidám svůj názor. Všechny příspěvky jsem nečetla, ale moje mamka mě měla v 21 letech. Jsme spíš jako kamarádky než jako máma s dcerou. I já jsem vždy chtěla mít dítě kolem 20, bohužel to nevyšlo tak brzy a já se matkou stala "až" ve 32 letech. Vítkovi bude 9 měsíců a ano...člověk se nevyspí tak, jako za svobodna, bez závazků, ale co?? Vždyť to nebude trvat věčně, všechno zlé přejde, tak se holt člověk teď chvíli trochu nevyspí. V 18 letech budeš mít navíc daleko víc energie než ve 30 a pokud ti pomůže mamka, rodina, směle do toho, i když to nebude lehké, ale co v životě je? Navíc jestli má tvoje mamka ráda děti, jako ta moje, navíc bude nejspíš taky ještě mladá, takže energii má určitě taky, tak půjde vše snadněji. Možná dokonce pomůže víc než lecjaký přítel/manžel. Můj přítel maká rukama od rána do večera a když přijde domů, tak se pomazlí s prckem a usíná, takže je to vše na mě. Prostě udělej to tak, jak to cítíš! Děťátko ti to aspoň v prvních několika letech vrátí láskou a později, až bude v pubertě, ho v pohodě usadíš, protože budeš pořád mladinká!! Posílám hodně sil a energie 🙂 K
@luciferkaklaris Děkuju moc! Hodně příspěvků je tu hezkých, ale ten váš mě opravdu hodně potěšil. 🙂
@lucie_91 nikdo nezaručí jestli ve 38 letech bude mít milujícícho manžela. I nejvíc fungující vztah může mít zlom a matka může s dítětem zůstat sama. A užívat si může i s prckem. Je mladá a má plno energie a s pomocí rodiců to musí zvládnout. Právě naopak,to že si miminko nechá může byt to nejlepší rozhodnutí v živote, ale to že si ho vezme jí může i zničit život časem. - tohle jsem ji napsala 😉 to je jedno, jen to chce čist poradne 🙂
čerpám z tohoto příspěvku, vše předtím jsem četla a souhlasím s textem o energii, to je vše 🙂
"kassandra1
@lory303 Taky ji samozřejmě nikdo neříká ať čeká do 38. A ,,užívat,, s prckem si bude, ale tak pískoviště 😉 A že má energii? Právě proto by ji měla využít naplno na život. Jedno dítě se zvládá vychovat normálně, nevím co za ,,extra energii,, člověk potřebuje."
Jo už chápu jak to myslíš. Já nemyslím to, že by měla energii využít na život, ale souhlasím s tím, že jedno dítě tolik energie nevyžaduje :D s tím koncem příspěvku.
Ahoj holky. Vím že to sem asi nepatří , ale je tady nějaká.Kde Vás nechal přítel před narozením miminka? Mám 5 letého syna a miminko na cestě. Nevím co nyní dělat.
@nikakucerov Já jsem odešla od přítele hned po zjištění těhotenství sama.
@lucie_91 Ja se stim nemůžu nějak vypořádat. Jsem v 6 měsíci a nesmim mít stres jinak mohu porodit. Snažím se dělat jako že nic. Hlavně před synem ,ale nějak to nezvládam. 😃 Přítel řekl že má odpor... Každý, mi tvrdí že poznal nekoho jineho. ... O to horší to asi je. Vím že nejsem první ani poslední co bude s 2 prcky. Do toho rozdělaný dum. Malej před školou...? Mnoho placení... 😐 Stále doufam že se vrátí. Ale to je asi hloupost.
@nikakucerov Víš, slyšela jsem jednou jednu větu a je pravdivá - Nic neočekávej, nedoufej. Aspoň pak nemůžeš být zklamaná, ale jen potěšená. Na druhou stranu tě může psychicky držet syn. Možná kdybys byla naprosto sama, bylo by to horší...
@adalind .. Taky jsem nečetla všechny příspěvky, jen pár.. Ale naprosto souhlasím s luciferkaklaris..
Mě měla moje mamka ve dvaceti, plánovaně, dřív prostě byly děti dřív, to až dnešní doba všechno posouvá a nejdřív se většinou řeší kariéra a zábava a pak až děti.. Já sama jsem chtěla děti brzo, nakonec jsem s první otěhotněla až v 25..
Ale kdybych otěhotněla dřív, určitě bych nikdy neuvažovala o potratu,alespoň za sebe ne.. A pokud máš maminku nebo celkově rodiče, kteří ti pomůžou, tak o tom ani neuvažuj a raduj se z miminka..
Chápu, že nejsi nadšená z přítelovy reakce, to bych taky nebyla.. Na druhou stranu koukni na to, kolik mu je, chlapi vyzrávají většinou trochu dýl, než my.. A asi se novinky zalekl a potřebuje čas, aby to vstřebal..
Přeju hodně štěstí, aby si to rozmyslel a začal se těšit na miminko.. A i kdyby ne, zvládneš to i bez něj, důležitá je podpora v rodině. Drž se 🙂
@lucie_91 Jj to mas asi naprostou pravdu... Jen se nějak nemůžu odrazit od spod. Nic nemám zařízené ...Připravené ...
Podle mě jste s přítelem hrozně hloupí, udělali jste fakt životní přešlap, za který budete všichni pykat...hlavně bohužel to dítě. Všichni tady ti sice radí, jak to zvládneš, jak bude vše zalité sluncem, jak to s mámou zvládneš ( která se mimochodem taky o vnouče starat nechtěla, změníš i její život bez jejího souhlasu)...No budeš na vše sama, bez opory, budeš žebrat o peníze, žít od dávky k dávce. Nebudeš moct sobě ani dítěti dopřát kvalitní věci. Dítě bude bez otce, vychovávané mladou holkou, která ještě neví nic životě...co z něj vyroste?
Stačí se jen podívat tady na koníkovi na mladé mamniky samoživitelky - všichni jim tu píší, jak jsou skvělé, jak to zvládají, jak je to bomba a většina jich často trpí na depky, ve většině případech je muži opustili a maj to sakra těžké.
Jako zvládneto každá, to je jasná věc....ale měla by sis uvědomit, jaká bude realita...nebude to tak sluníčkové, jako ti tu holky píšou.
Já bych na tvém místě na potrat nešla, ale sakra bych si do konce života nesla stigma, jak jsem to pokadila...
Možná netaktní a ne moc vřele napsané...ale zakladatrlka by si měla uvědomit i tu horší stránku věci, ne jen jak bude skvěláý máma a jak jí to miminko vrátí.
@kafemaniak haaaaaa... Budeš pykat.... Ty i dítě..., budeš žebrat, budeš sama... Stigma do konce života..... Co to vlastně udělala? Teroristickej útok?? Mazec toto. 😠
I kdyz tohle je tak absurdní že je to až vtipný.
@kafemaniak to uz je moc i na me 😀
@kafemaniak ono je potřeba to brát taky tak, že ty matky, které jsou v pohodě, asi nemají tu potřebu to nikam psát a ventilovat na nějaké koníky ;) já si tady teda takových diskuzí nevšimla, asi to přehlížím, nebo mně to nezajímá, nevím...každopádně bych to neviděla tak tragicky =) je jasné, že ty nešťastné a zoufalé to někam píšou, protože to samy nezvládají..ale to je o povaze a o přístupu k životu...jsou holky, které mají rozum i v 18 a jen jim to ujelo, jsou kozy, které žily jako hlupky a žijí tak doteď...to nemůžeš na nikoho aplikovat a říkat, že zrovna ona si ponese nějaké trauma :D já bych klidně dítě v 18 měla i dobrovolně, mám pocit že zas tak strašně jsem se osobnostně nezměnila🙂 znám supr holky co mají prcky a jsou samy už od mladého věku a jsou v pohodě;) samozřejmě je to občas zalité sluncem a jindy mají asi náladu na prd, ale to je všude..
@kafemaniak Moje mamka nás má 3 a já jsem nejmladší. Babičkou se ještě nestala a je ráda, že jí bude. Pomůže mi ráda. Svoje dítě si budu samozřejmě vychovávat sama, ale mamka mi se vším poradí a můžu s ní zatím bydlet. A životní přešlap? Tak bych to určitě nepodala. Bude to nejspíš těžké, ale černočerná tma to zase nebude. Budu se snažit, aby bylo vše jen lepší a lepší. Oporu mít budu. Mám mamku, o dost starší sourozence, tátu. Budu mladá máma, ale to neznamená, že neschopná a že z mého dítěte vyroste někdo špatný. A já chci být dobrá máma a protože nebudu moct kupovat dítěti nejdražší oblečení a nebudu kupovat ani nejdražší jídlo neznamená, že mu udělám nějak špatné dětství.
Takže vlastně podle @kafemaniak na potrat jít nemáš ale máš si do konce života vyčítat cos to udělala a už teď je jasný, jaký budeš mít depky a jak to bude hrozný. ...?
Stalo se a hotovo!
Já tvýho přítele neznám, ale nechala bych mu ještě čas na to, aby to zpracoval. Je fakt mladej, třeba se mu to rozleží v hlavě a prokáže se jako chlap. A i kdyby ne... Dítě bych si nechala.
@kafemaniak Můžu se zeptat nevíte jetli zitra bude pršet? Přišlo mi že mate věšteckou kouli a tak bych chtela taky poradit..
@adalind Mít dítě neni sranda, ale je to dar a pokud se na to cítíš, jdi do toho, nebudeš první ani poslední ktera dostane nějake davky (od čeho by tu jinak byly) a komu vypomůžou rodiče, hodně štěstí 🙂
@nikakucerov Pokud jsi někde na spodku, je to to nejlepší, co může být. Níž to nejde. Už jen nahoru 😘
Někdo to tu přehnal s kávou... Asi kafemaniak...
Na jednu stranu chápu, co píše. Ale takový drama fakt neee. A nějak jsem si nestihla všimnout, že by babičky musely se svou rolí souhlasit... To je fakt mimo... Nebo se jako máme ptát, zda můžeme mít dítě nebo ne? Boha jeho...
🤐 jejda, taky jsem se zapomněla zeptat mámy, jesi už chce bejt babička, jesi mi to jako dovolí, a taky táty, jesi můžu konat, aby byl dědeček, a babičky manžela, jestli může bejt prababičkou a sourozenců, jestli z nich můžu udělat strejdy a tety...
autorce: mám radost z toho, jak to vidíš. samozřejmě chce to pokoru k tomu, co přijde, a co přišlo, ale ne se z toho hnedka posrat, to nikomu nepomůže, žejo🙂
přeju ti, abys měla co nejnenáročnější dítko a aby dostalo to nejlepší včetně fajn táty🙂 a věřim, že pro to jak máma uděláš maximum🙂
Myslím, ze každy muže přispět svým názorem a zkušenostmi. Nevím proč vy, např. Odula, musíte mít patent na rozum a v každém případě je jen to vaše pravda??? Par takových zničených životu znám... a opět se tu roji příspěvky typu, ze pokud nebude mít drahé obleceni, ze teda dítě nebude šťastné, ještě chybí to, ze bohati jsou nešťastní. Peníze nejsou to jediné, ale jsou prostředkem k lehčímu, bezstarostnějsimu životu. Tady jde ale také o to, ze nebude táta, partner atd. Všechny případy co znám jsou ženy a děti, na jejichž místě bych nechtěla byt. Většinou si stěžují a jsou dost zmordovane. Stát se muže každému cokoliv, ale pokud je vztah alespoň ze začátku postaven na silných základech a dítě přichází do milující rodiny, mají vždy a všichni větší šanci.
Já sama nevím co bych dělala..jen se pozastavim nad tím jestli se ptát rodičů jestli můžu mít dítě..tak ve věku kdy jste samostatně ve všech směrech určitě ne...vlastně ani teď to nejde ale očekávat automatickou pomoc je přece taky dost mimo...kdybych měla dceru a tohle se jí stalo tak bych urcite nechtela aby me postavila pred hotovou vec...a na potrat bych ji samozrejme neposlala,ale...
No, lehké to nebude, nejspíš z finančního hlediska to bude slušný záhul, do toho je otázkou, jak se k tomu všemu nakonec postaví autor miminka, jak to ve finále pobereš ty, že zatímco vrstevnice mají jiná témata a program, ty budeš řešit plíny...
Ale stalo se, rozhodla ses, tak bojuj. Nikdo netvrdí, že to bude lehké a zalité sluncem, ale nejsi ani první a určitě ani poslední v takové situaci.
Tak hodně sil.
@lucie_91 Ne, ptát se jich na nic nemusíš, ale když už si člověk to dítě pořizuje, tak by měl být schopen se o něj postarat... což prostě v dnešní době 18 leté dítě bez pomoci rodičů (či staršího partnera) není, i když tvrdí cokoliv. A ano, když tu pomoc očekává, tak je minimálně na místě se zeptat, zda ji dotyčný poskytovat chce, většinou to spíš dopadá tak, že "musí".

@kassandra1 přesně