icon

Jsem těhotná, přítel dítě nechce

adalind
21. dub 2017

Dobrý den. Chtěla jsem vás poprosit o nějaké rady. Je mi 17 let a jsem v 9tt. V době porodu mi bude 18. Děti mám moc ráda a jsem šťastná z pocitu, že budu mít miminko. Vím, že jsem mladá, ale jít na potrat je mi proti srsti. :/ Opravdu si myslím, že bych to zvládla. Mám i skvělou maminku která by mi s čímkoli poradila, pomohla. 🙂 Ale přítel (21) je rozhodnutý, že mám jít na potrat. Říká, že kvůli financím a volnosti. Myslím, že je to i skrz to, že se nechce nějak usadit...Tohle by byl tedy nejspíš trošku problém. Pritel má hold jiné priority. Hodně mě to mrzí, protože moc nevím, co dělat. :( Když bych šla na potrat, tak budou sice všichni šťastní, ale já smutná. Myslím, že bych si to nikdy neodpustila. Ale když si miminko nechám, tak k tomu přítele vlastně donutím. Dám mu dít, i když ho nechce. A toho se bojím už skrz to dítě. Nejradši bych byla, kdyby si to přítel nějak rozmyslel, ale už ani nevím, co bych proto měla ještě udělat. :(

Strana
z8
normalnimatka
21. dub 2017

jako "argumentovat" tím, že ted třeba to dítě nebude spát a bude brečet a autorka se x let nevyspí.... to je úplně mimo. přece i kdyby se člověk o pár let pozdějc rozhodoval, jestli se snažit o dítě nebo ne, tak na tohle nemyslí, to prostě k tomu případně patří. a taky to může bejt úplně v pohodě,to není argument, ale strašení. nikdo tady autorku nekonejší, že to bdue procházka růžovou zahradou ani ji nechválí, že si pořídila dítě omylem, ale tohla bych zrovna neposlouchala. též strašení o tom, jak bude autorka asi i finančně v háji... to taky nemusí absolutně nastat, a i když si pořídíte dítě s někým fajn a budete celkem zajištěný, může se něco ze dne na den posrat a jste na tom úplně stejně...nevim no, takle neuvažuju.

je to všecko moc hypotetický, tedy vycházejme z reálnýho, ted má autorka podporu rodiny, bude jí zbejvat jen rok školy, atd... a hypotézy, co všecko katastrofickýho může nastat to je pro mě totálně podřízený hodnotě vzít/dát někomu život!

stalo se, co se mělo stát... a stane se taky, co se má stát🙂

lory303
21. dub 2017

@normalnimatka uplně souhlasím 🙂

lucie_91
21. dub 2017

@normalnimatka Díky bohu za Tebe... uf... tvůj nick je doslovný 😘

annapavelkovaml
21. dub 2017

👍 tomu říkám přístup

normalnimatka
21. dub 2017

@lucie_91 🙂)

rive
21. dub 2017

Jak tady holky pisou, ze si ve svem veku nedokazes uvedomit a predstavit kolik takove dite stoji, tak ja jsem si to i ve svem veku predstavovala dost zkreslene. Ovsem na spouste a spouste veci se da usetrit, spousta tech skvele dokonalych vychytavek pro miminka jsou naprosto zbytecne.
Je svinske chtit neco po otci? On je dospely, je zodpovedny za sve ciny, mel by se k tomu umet postavit.
Posilat na potrat je tak snadne, jeho se to nijak nedotkne, on nebude v nemocnici, po psychicke a fyzicke strance se ho to nedotkne jako tebe.
Kazda zena ma pravo rozhodovat o svem tele.
Kdyz jsem zacinala se svym pritelem, rovnou jsem mu rekla, ze prasky neberu a brat nehodlam a pokud otehotnim, tak si dite necham, vzal na vedomi a vedel do ceho jde.
Pokud mas podporu rodiny, tak do toho jdi, je fajn mit dite...mnohem lepsi, nez si pak cely zivot neco vycitat. Navic v dnesni dobe je mit dite docela zazrak, mam kolem sebe spousty paru, ktere nemuzou mit deti.

odula
21. dub 2017

@normalnimatka to je kouzelný jak ty to umíš zformulovat 😎 jo strašení ", to je to pravý slovo. Vymejsleni hypotéz co by kdyby je cesta do... Pr...

normalnimatka
21. dub 2017

nojo, že tady házim moudra, a kdybyste mě holky dneska viděly, jak se tady rozčiluju, že má dítě dneska talent na to dělat všecko zakázaný a srát mě hned od rána🙂))) sundávat stokrát pověšený plíny ze sušáku, vyndávat šuplíky, shazovat knížky z knihovny....:DDD není krásnější věci než mateřství!!! :D

annapavelkovaml
21. dub 2017

@normalnimatka zty jsi u nás doma???😅

komive
21. dub 2017

@odula Vis co, ale to straseni je na obou stranach, viz. "budes si to cely zivot vycitat, co kdyz pak moct mit deti"...rekla bych, ze nekdo potrat unese a je s nim smiren, a nekdo ne..podle psani slecny bych rekla, ze ona s nim smirena neni a ani na nej jit nechce, jen resi, co s otcem ditete.
Za me bych ho do RL neuvadela. Kdyz se neciti byt otcem, necht neni (a nema take zadna prava). Ovsem to rikam z pozice, kdy mi neni 17 a jsem schopna se uzivit sama, coz je dobre taky pripomenout.

margarithka
21. dub 2017

Vím, že mě rozkoušete a sežerete, ale musím napsat svůj názor. Nebudu pitvat, zda slečna dítě plánovala nebo ne...vzhledem k tomu, že o tom nepíše. A celou diskuzi jsem nepročítala.

Ovšem zkuste se vžít do situace toho kluka. Nabrnknul si mladou holku a věřím tomu, že ho určitě nenapadlo, že ji přivede do jiného stavu. Myslím, že všichni máme rádi sex a ne vždy ho provozujeme s vidinou otěhotnění. Takže chlapec si mohl zvolit celibát a nebo se spoléhat na to, že holka...nechce...bere prášky...dosaďte si, co chcete.

Kluk je mladej, chce si užívat. Kdo v jeho věku nechtěl. No a teď se má stát otcem. Všichni píšete, jakej to je hajzl, že ji nutí na potrat. Ale ona ho stejně tak nutí stát se otcem; role, kterou nechtěl a necítí se na ni. Vzpomeňte si na svoje partnery/manžely, apod., když jste čekaly první dítě. Ten můj byl vyjevenej. A já taky. A to nám bylo 30.

Ten kluk má právo na svůj život stejně jako ta holka. Takže slečna by se měla rozhodovat hlavně sama za sebe...její tělo, její dítě, její život a její boj. Ona musí zvážit, zda to zvládne sama/ s podporou rodiny. A ten kluk má právo rozhodnout se, zda chce být případně součástí života toho dítěte.

Vždyť to nevyšlo i starším. Podívejte se okolo sebe, kolik je rozvedených a svobodných matek. Tak, prosím, tady toho nekamenujte. Každá strana má dvě mince a pod pokličku nikdo nevidíme.

lucie_91
21. dub 2017

@margarithka Olalaaa krásná to slova ženo 🙂

koordinatorka_odboje
21. dub 2017

@adalind jestli na potrat jit nechces, tak nechod. Tecka. Neni nad cim uvazovat, nasledky by byly hrozne, kdyby ses nechala donutit.
Pritel... jak se k tomu postavi, tak se k tomu postavi. S tim nic neudelas. A jestli ho uvadet do RL? Ty alimenty jsou tveho ditete, ne tvoje, a je vubec moralni zatajit diteti jeho bio otce? To si rozhodni sama, ty ho znas lip a dokazes to nejlip posoudit, jaky je.

normalnimatka
21. dub 2017

no nic, chce to míň modrýho koníka, ať neskončíme takhle

https://www.youtube.com/watch?v=xK3ixSd35Ag

:D

lucie_91
21. dub 2017

Já jsem biologického otce do RL neuvedla a jsem za to neskutečně ráda. Takového hajzla bych nemohla nikam oficiálně napsat, to nejde. (kdo chce rýpat, ať si to nechá, nevíte podrobnosti). Manžel si syna osvojil a je jeho právoplatným zákonným zástupcem včetně zapsání v RL dítěte, což by při zapsání biol.otce bez jeho souhlasu nikdy nešlo 🙂 Díky teda za to, že jsem ho nezapsala!
@adalind

normalnimatka
21. dub 2017

jn jak je fakt, že s tím bych si to asi rozmyslela, s tím zapsáním do RL... záleží na tom, co je otec dítěte zač, a co nat o vlastně sám bude říkat, a jestli se ten jeho postoj k celý věci třeba během těch 7 měsíců ještě nezmění;)

lucie_91
21. dub 2017

zapsat se dá dodatečně vždy díky písemnému prohlášení... odstranit z RL hovado už nelze...

juanka
21. dub 2017

"Každá strana má dvě mince"? Já snad špatně vidím 😀 😀

lucie_91
21. dub 2017

@juanka hustý, to jsem ani nezaregistrovala :D

koordinatorka_odboje
21. dub 2017

@lucie_91 proto pisu, ze ona sama vi, jaky pritel je nebo neni, tak se musi sama rozhodnout, jestli zapsat nebo ne. Nepochybuji o tom, ze jsou hajzlove, kter radsi nezapisovat.

lucie_91
21. dub 2017

@koordinatorka_odboje Přesně tak... V mnohých případech radši oželet alimenty a mít rodinný klid pak s budoucím manželem...

editah222
21. dub 2017

@margarithka sorry, ale v dnešní době lidi neví, že sexem může vzniknout dítě? Pokud dítě nechtěl neměl mít sex. Ona nerozhoduje jen o dítěti, ale i o svém těle a duši. Spousta žen potrat nikdy nepřekousne a to už vůbec nemluvím o případném riziku neplodnosti.

Taky jsem byla mladá a chtěla si užívat, ale vždy jsem brala prášky a partner měl kondom.

koordinatorka_odboje
21. dub 2017

@margarithka tvuj prispevek by byl trefny ve chvili, kdy by ho pritelkyne oklamala s tim, ze bere HA a nebrala, pak jo, to chapu, nebo by praskla barierova ochrana.

annapavelkovaml
21. dub 2017

@odula odula
@annapavelkovaml ach so, takže máš splněno 👍 ty jo... Fakt ti svým způsobem závidím. V mym věku uz budeš za vodou zatímco já ještě prebaluju pleny 😀 ale už dost ať to tu neplevelim😉

tak já mám dvě děti a obě nedonošené a jsem ráda že je mám ,prostě bych si později děti nelajzla ani náhodu ohrožovala bych život jak jim tak sobě...

vanea
21. dub 2017

@margarithka no ona ho ale nenutí být otcem, on prostě je/bude otcem ;) zasel, sklidí🙂 to je asi stejné jako když dáš koláč do trouby - upeče se :D akorát ho pak nemusíte jíst spolu, že...on se zase nemusí starat...ale udělal ze sebe otce sám, to tak prostě je...akorát odmítá převzít odpovědnost a raději ji posílá na potrat, aby se nemusel starat a mohl si dál nevázaně žít ;) jediné do čeho by ho teoreticky mohla nutit je platit alimenty..ale vzhledem k tomu, že jak už tady bylo tolikrát psáno, je možná v tomto případě lepší být sama, než se věčně dohadovat s někým kdo nemá jistou stálou práci i výdělek a vlastně se na to necítí a starat se nechce...do RL bych ho taky neuvedla, ne kvůli němu, ale kvůli tomu prckovi.

brokovich
21. dub 2017

Ja se musim smat, jak tu nektere pisou, ze ho autorka "nuti" byt otcem. Damy, proberte se! On uz otcem je. A k tomu aktu... v 21 letech uz asi kondom videl, ne? A jestli ochrana selhala, tak se musi k situaci postavit celem. Musim se smat, kdyz kluk holce rekne, jestli "může" bez ochrany. A to si jako mysli, ze ty spermie si v tu ranu ukousnou ten bičík, co je pohání k deloze? Na to nejleoe reagovat slovy "Tak, jestli chceš dite, proc ne..." Soulozili oba, oba musi prevzit odpovednost, a to i tu financni. Od toho tu je i zakon, ktery otci ditete vyzivovaci povinnost stanovuje. Neni to zena, kdo je "hajzl", ze nuti otce platit. Ona svuj dil odpovednosti akceptovala. Ted je rada na otci. Pochopitelne tozhodnuti, zda ho uvest do RL je na ni.

vanea
21. dub 2017

- nutila by ho být otcem, kdyby natajno vysadila prášky, propíchala kondomy, nebo mu ukradla sperma a vyhrožovala, že se tím oplodní...ale on to prostě udělal zcela vědomě, bez postranních umyslů, stejně jako ona..a člověk zralý na sex má mít dost rozumu na to aby věděl, co se může stát, když něco ujede/praskne apod...

brokovich
21. dub 2017

@vanea Koukam, ze jsme mely stejne myslenkove pochody. Ctu tvuj prispevek az ted. 😁

moravanka
21. dub 2017

Dite, pokud chces , si nech . Deti se rodily a vychovavaly i behem valek, zvladnes to.

kassandra1
21. dub 2017

@lory303 Taky ji samozřejmě nikdo neříká ať čeká do 38. A ,,užívat,, s prckem si bude, ale tak pískoviště 😉 A že má energii? Právě proto by ji měla využít naplno na život. Jedno dítě se zvládá vychovat normálně, nevím co za ,,extra energii,, člověk potřebuje.

Strana
z8