Kolik jste přibraly v prvním trimestru těhotenství?
Ahoj holky. Mám na vás dotaz ohledně váhy.
Jsem teď 12+0 a přibrala jsem celkem 6 kg, jsem z toho hodně překvapená, jim normálně ale pohybu je pravda, že mám málo, protože furt spím. Beru progesteron, teď ho budu vysazovat (možná třeba trochu vody pustim..)
Jak jste na tom vy? Jaké máte zkusenosti?
Ahojky, mám nahoře 2kg. 🙂 Teď oproti prvnímu těhotenství jsem ale začínala +10kg. Kdyby to u tebe bylo hodně, tak by tě určitě upozornil gynekolog. 😉
Taky mi tentokrát váha rychle vylítla, taky mám méně pohybu a beru Progesteron. Tak snad to pujde zase dobře dolu 🥴
Do 20. týdne 1kg. Chodila jsem do práce, končila jsem 8 týdnů před TP.
Nic, do 20tt jsem vždycky hubla, pořád jsem zvracela. Až pak od půlky sem začla mírně nabírat, největší váhový přírůstek jsem měla vždy až ve třetím trimestru.
Ahojky, mám nahoře 2kg. 🙂 Teď oproti prvnímu těhotenství jsem ale začínala +10kg. Kdyby to u tebe bylo hodně, tak by tě určitě upozornil gynekolog. 😉
@enkelii určitě máš pravdu, doufám, že teď po vysazení toho progesteronu budu mít bíc energie a pohyb a cvičení bude zas na denním pořádku a trochu se tělo dá dokupy 😊
Už si to moc nepamatuju, ale do konce 1.trimestru jsem u obou těhotenství přibrala možná tak kilo? Měla jsem trochu nevolnosti, ale nezvracela jsem, zvládala jsem jíst tak nějak normálně celou dobu. Celkově jsem přibrala u obou do 10 kg, což je úplně optimální. Takže je možné, že hlavně zadržuješ vodu, protože podle mě jinak není možné, abys jinak přibrala tolik.
téměř beze změny 🙂
zanedbatelně 🙂
@enkelii určitě máš pravdu, doufám, že teď po vysazení toho progesteronu budu mít bíc energie a pohyb a cvičení bude zas na denním pořádku a trochu se tělo dá dokupy 😊
@dianna90 s cvicenim a pohybem v těhotenství to fakt nepřeháněj, zvlášť když na to "nemáš energii ".
Ale myslím, že zvýšení váhy dělají ty hormony - ja v prvním trimestru ležela a stejně jsem hubla, protože jsem 20 h denně spala a zbytek zvracela.
Druhý trimest mi bylo relativně fajn, nabrala jsem takových 4- 5 kg ... a pak do toho najela těhotenská cukrovka a dalších 15 kg naskočilo dieta-nedieta.
Takže prober to s gynekologem, ale fakt myslím, že to jsou hormony a nemá to smysl řešit jako "tloustnu ".
Ahoj ja za cele těhotenství 28 kg ale po porodu do pul roku zpět na své váze 🥰
Ahoj, s prvním synem jsem první trimestr a půlku druhého stagnovala na váze, protože jsem dost zvracela.. brala jsem progesteron ráno a večer.. teď druhé těhu, váha stejná, bohužel v 10+2 nasazen progesteron ma vecer, takže opět to asi půjde spíš dolu, jelikož už zas zvracím .. s prvním synem jsem nabrala 12kg za celé těhu, nejvíc ke konci 🙂
Ani ne kilo...a taky jsem brala progesteron 🙂zitra zacinam 20tt a a mam nahoře dvě kila. Ale s první synem jsem nabirala silenym tempem v tretim trimestru. Takže to nejhorsi teprve ocekavam 😀🙂
Ani ne kilo...a taky jsem brala progesteron 🙂zitra zacinam 20tt a a mam nahoře dvě kila. Ale s první synem jsem nabirala silenym tempem v tretim trimestru. Takže to nejhorsi teprve ocekavam 😀🙂
@xxxmarket mně těch 600g denně přišlo už hodně toho progesteronu, tak jsem si trochu myslela, že to bude mít co dočinění. Tak uvidíme 😊
Ahoj, s prvním synem jsem první trimestr a půlku druhého stagnovala na váze, protože jsem dost zvracela.. brala jsem progesteron ráno a večer.. teď druhé těhu, váha stejná, bohužel v 10+2 nasazen progesteron ma vecer, takže opět to asi půjde spíš dolu, jelikož už zas zvracím .. s prvním synem jsem nabrala 12kg za celé těhu, nejvíc ke konci 🙂
@anetacoufalova já beru 3x2 denně.. no tak to máš krásný a tiše závidím. 😄
Ahoj ja za cele těhotenství 28 kg ale po porodu do pul roku zpět na své váze 🥰
@miiiisa007 bezva zpráva 😍, hezky!
@anetacoufalova já beru 3x2 denně.. no tak to máš krásný a tiše závidím. 😄
@dianna90 3x dva prášky denně? 😱 s to si je zavadíš, nebo polykáš? Můžu se zeptat jaktoze tolik?

Myslím ze v prvním trimestru cca 4kg, ted hubnu a mam dohromady nahore kilo, ale jsem uz ve 30tydnu